Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Εικόνα-Ήχος /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

ΕΙΚΟΝΑ

Κύριο Θέμα

Αφιέρωμα στο Home Cinema

Θέλετε να αγοράσετε μια καινούργια τηλεόραση, έναν προβολέα (projector) ή ένα ολοκληρωμένο σύστημα οικιακού κινηματογράφου (home cinema); Ή μήπως θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου στο ήδη υπάρχον ηχοσύστημα σας ώστε να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας σκηνές σαν να παίρνετε και εσείς μέρος στην ταινία; Ακόμη όμως κι αν απλά θέλετε να είστε "μέσα στα πράγματα" και να μην νιώθετε αμήχανα διαβάζοντας τα άρθρα των εξειδικευμένων περιοδικών ήχου και εικόνας, τότε μην ανησυχείτε: Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο φαίνονται. Απλά διαβάστε τα άρθρα του αφιερώματός μας, που είναι γραμμένα με στόχο να γίνουν κατανοητά από όλους και σε λίγο χρόνο θα γίνετε... ειδικοί. 

 

Για μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας έχουμε χωρίζει το αφιέρωμα μας σε ενότητες ώστε να βρίσκετε εύκολα και γρήγορα αυτό που αναζητάτε. Λοιπόν, είστε έτοιμοι;

διαβάστε περισσότερα
 • Το «βιογραφικό» της τηλεόρασης (2)

  Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της τηλεόρασης είναι οι αναλογίες της οθόνης (aspect ratio). Το "σχήμα" δηλαδή της οθόνης, όπως αυτό περιγράφεται με το κλάσμα του πλάτους διά του ύψους της εικόνας που προβάλλει. Για παράδειγμα, η πλειονότητα των τηλεοράσεων μέχρι σήμερα είχε αναλογίες οθόνης 4:3, δηλαδή "σχήμα" σχεδόν τετράγωνο. Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και μετά άρχισαν να διατίθενται ευρέως στην αγορά οι οθόνες με αναλογίες 16:9 ή widescreen (σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοράσεων που πωλούνται είναι αυτής της κατηγορίας).

  διαβάστε περισσότερα
 • Το «βιογραφικό» της τηλεόρασης (3)

  Ένα βιογραφικό για να είναι σωστό και να το προσέξει κανείς θα πρέπει να παρέχει όλες τις λεπτομέρειες. Αφού λοιπόν γνωρίσαμε την τηλεόρασή μας με βάση την απόδοσή της στην εικόνα, τώρα θα πρέπει να μάθουμε για τις υποδοχές που θα πρέπει να διαθέτει (εισόδους-εξόδους), έτσι ώστε να συναρμολογήσουμε με απόλυτη επιτυχία το home cinema. Για το πώς θα πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις, αλλά και για τις απαιτούμενες καλωδιώσεις θα μιλήσουμε σε άλλα μας άρθρα.

  διαβάστε περισσότερα
 • Δορυφορική τηλεόραση

  Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή λήψη, καθώς και η στροφή του καταναλωτικού κοινού σε συμβατικά δορυφορικά κάτοπτρα κανονικών διαστάσεων από τα τεραστίων διαμέτρων κάτοπτρα, δημιούργησαν τις συνθήκες απόκτησης εξοπλισμού σε προσιτές τιμές, καθώς και πρόσβασης κάθε σπιτιού σε όποιο σημείο του πλανήτη επιθυμεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

  διαβάστε περισσότερα
 • Τι προβολέα να αγοράσω;

  Άραγε υπάρχει κάποιος που να μην επιθυμεί να βιώσει την απόλυτη εμπειρία του κινηματογράφου στο σαλόνι του σπιτιού του, δίχως να μετακινηθεί ένα βήμα από τον καναπέ του; Μάλλον όχι. Βιντεοπροβολείς που παρέχουν μεγάλη οθόνη θέασης σχεδιάζονται συνεχώς για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του οποιουδήποτε χρήστη.

  διαβάστε περισσότερα
 • Home entertainment

  Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και χαρίστε του τις καλύτερες κινηματογραφικές πρεμιέρες, αποκλειστικά για εσάς και την παρέα σας στο δικό σας χώρο. Μετατρέψτε έξυπνα και οικονομικά το σπίτι σας σε χώρο χαλάρωσης και διασκέδασης.

  διαβάστε περισσότερα
 • Ψηφιακό video και συμπίεση

  Το video σε ψηφιακή μορφή μπορεί να προκύψει είτε με απευθείας «σύλληψη» του σε ψηφιακό μέσο, πχ. με ψηφιακή βιντεοκάμερα, είτε με μετατροπή ενός αναλογικού σήματος. Σε κάθε περίπτωση το ψηφιακό σήμα έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με το αναλογικό, κάτι που είναι χρήσιμο να μελετήσουμε σε αυτό το άρθρο.

  διαβάστε περισσότερα
 • Κινηματογραφικές προβολές σε πανί

  Ίσως η επιλογή πανιού είναι το πιο εύκολο ζήτημα στην ερευνά μας για το home cinema των ονείρων μας, καθώς τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε είναι σημαντικά λιγότερα από αυτά που χρειάζεται να γνωρίζουμε π.χ. για μια τηλεόραση. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες αρκετά χρήσιμες να γνωρίζουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο άρθρο αυτό.

  διαβάστε περισσότερα
 • Χαρακτηριστικά των DVD, Blu-ray

  Ενα πολύ σημαντικό κομμάτι του συστήματος που λέγεται home cinema, αδιαμφισβήτητα αποτελούν οι συσκευές αναπαραγωγής που το απαρτίζουν. Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των DVD players, DVD Recorder και Blu-ray players, έτσι ο καθένας από εμάς να είναι σε θέση να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει.

  διαβάστε περισσότερα
 • Το Home Theater PC στα μέτρα σας

   

  Τα Media Center PC έχουν πια αποκτήσει τελείως άλλο χαρακτήρα. Είναι εκείνοι οι Η/Υ που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για την αποθήκευση και την αναπαραγωγή εικόνας και ήχου, σε υψηλή ευκρίνεια πλέον, έχοντας στα υπόψιν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενσωματωθούν και σε εγκαταστάσεις home cinema όλων των ειδών. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, που πρέπει να γνωρίζει κανείς ώστε να κάνει την καλύτερη δυνατή προσωπική επιλογή.

  διαβάστε περισσότερα
NEWSLETTER