Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Ηλεκτρικές συσκευές / ΛΕΥΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Πλύνατε τα πιάτα σας;

/Images/Articles/Πιατικά_για_πλύσιμο.jpg
/Images/Articles/Πιατικά_για_πλύσιμο_2.jpg
/Images/Articles/Πιατικά_για_πλύσιμο_3.jpg

Ωραία και ευχάριστα τα εορταστικά γεύματα με φίλους και συγγενείς στο σπίτι όμως γνωρίζετε καλά που θα σας βρει το τέλος της γιορτής. Θα σας βρει κατάκοπους μπροστά από ένα νεροχύτη να πλένετε ατελείωτες στοίβες πιάτων και κουζινικών σπαταλώντας αποθέματα υπομονής και πολλά κυβικά σαπουνόνερου. Γιατί να κάνετε δύσκολη την καθημερινότητα σας όταν η τεχνολογία εδώ και λίγα χρόνια σας έχει δώσει την ευκαιρία να επιλέξετε τους πολύτιμους βοηθούς σας στο χώρο της κουζίνας; Πιο προσιτά από ποτέ τα πλυντήρια πιάτων, υπερασπίζονται άξια το δικαίωμα τους να αποτελούν το βασικό εξοπλισμό ενός νοικοκυριού. Θεωρούμε δεδομένη την αγορά ηλεκτρικής σκούπας που μας διευκολύνει αντικαθιστώντας την παλιά χειρονακτική εργασία του σκουπίσματος ενώ αντιμετωπίζουμε ως πολυτέλεια την αγορά ενός πλυντηρίου πιάτων. Έφτασε λοιπόν ο καιρός να αποκτήσει το νοικοκυριό σας ακόμη ένα πολύτιμο βοηθό.

Προτού προχωρήσετε στην αγορά ενός πλυντηρίου πιάτων θα πρέπει να θέσετε μια λίστα κριτηρίων που να ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες του νοικοκυριού σας και έπειτα να διαλέξετε ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα έξυπνων συσκευών που ειδικεύονται στον τομέα αυτό. Τα βασικότερα κριτήρια συνοψίζονται στην απόδοση, την εξυπηρετικότητα, την ενεργειακή απόδοση και φυσικά την αξιοπιστία της συσκευής. Η πρωταρχική κρίσιμη απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε είναι αυτή της μορφολογίας του πλυντηρίου. Αν λοιπόν θα είναι εντοιχισμένης μορφής, που αποτελεί και την πιο βολική επιλογή αν έχει γίνει πρόβλεψη σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας ή αν θα είναι ελεύθερης μορφής με μοναδική επιβάρυνση την οπτικά εκτεθειμένη συνδεσμολογία του. Ανάλογα με το μέσο όρο της καθημερινής χρήσης κουζινικών ειδών καλείστε να επιλέξετε τη συσκευή με την ιδανική χωρητικότητα που θα ανταπεξέρχεται πλήρως στις προσδοκίες σας. Τα περισσότερα μοντέλα είναι χωρητικότητας 6, 9 ή 12 σερβίτσιων και το κόστος αγοράς τους συχνά εξαρτάται άμεσα από το συντελεστή αυτό.

Σημαντικό τομέα αποτελεί το σύστημα πλύσης (αριθμός επιπέδων που εξυπηρετεί), το μέγεθος και ο αριθμός των τρυπών ψεκασμού, καθώς και το σύστημα φιλτραρίσματος του νερού που εμποδίζει τα σωματίδια του φαγητού να επανατοποθετηθούν στα πλυμένα αντικείμενα. Προτιμήστε πλυντήρια πιάτων που φιλτράρουν σε ποσοστό 100% το νερό ή που διαθέτουν διπλό σύστημα φιλτραρίσματος. Ενημερωθείτε επίσης με τη βοήθεια των ειδικών σχετικά με τα προγράμματα και τους κύκλους λειτουργίας των συσκευών αν και η νέα γενιά «έξυπνων» πλυντηρίων πιάτων είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν πόσο λερωμένα είναι τα πιάτα και επιλέγουν αυτόματα το κατάλληλο πρόγραμμα. Στην αγορά εντοπίζουμε επίσης σύγχρονα μοντέλα που προσφέρουν 2 ή 3 ανεξάρτητες ζώνες πλύσης με στεγανά διαχωριστικά ανάμεσα στη διάταξη των καλαθιών και διαθέτουν λάμπες UV που χαρίζουν άριστη αποστείρωση στα πιάτα.

Η επιλογή ευέλικτων ραφιών (δυνατότητα διαρρύθμισης) καθώς και το υλικό κατασκευής του κάδου αποτελούν εξίσου σημαντικά κριτήρια για το πλυντήριο της επιλογής μας. Ανοξείδωτοι και πορσελάνινοι κάδοι έχουν εξαίρετη αντοχή όμως πολύ υψηλό κόστος. Οικονομικότερη λύση αποτελούν οι πλαστικοί με παρόμοιες δυνατότητες και μεγάλη διάρκεια ζωής. Εντοπίστε τις ενεργειακές απαιτήσεις του εκάστοτε μοντέλου καθώς η ενεργειακή σήμανσή του δείχνει πόσο αποδοτική και οικονομική είναι μια συσκευή. Η κατανάλωση ρεύματος και νερού μπορεί πλέον να μειωθεί στο 50% ακόμη και στις πολύ οικονομικές συσκευές αυτού του τομέα. Επιλέξτε πλυντήρια ενεργειακής κλάσης Α (αποδοτικότερη-μικρότερη κατανάλωση ενέργειας) και φερθείτε έξυπνα και οικολογικά.

Αν η αθόρυβη λειτουργία είναι το ζητούμενο σας επιλέξτε ανάμεσα σε πλέον αθόρυβα και συνήθως high end (ενισχυμένης μόνωσης τοιχωμάτων του κάδου) μοντέλα όλων των εταιριών. Χειριστήρια και οθόνες αφής προσθέτουν στυλ, κάνουν τις λειτουργίες ευανάγνωστες και δίνουν πληροφορίες για την εξέλιξη της πλύσης. Η αξιοπιστία της συσκευής αποτελεί σημαντικό κριτήριο, γι’ αυτό το λόγο εμπιστευτείτε επώνυμες εταιρείες και καταστήματα πώλησης. Επιλέξτε προϊόντα που συνοδεύονται πάντα από γραπτή εγγύηση ποιότητας και προσφέρουν τη δυνατότητα επιδιόρθωσης μελλοντικών τεχνικών προβλημάτων. Αισθητική και χρώμα που αφορούν τα ελεύθερης τοποθέτησης μοντέλα αφήνοντας στη δική σας διακοσμητική άποψη και οικονομική δυνατότητα.

Εάν λοιπόν το πλύσιμο των πιάτων καταναλώνει άσκοπα τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά σας, ήρθε η στιγμή να παραχωρήσετε τη θέση σας σε ένα τεχνολογικό αγαθό που θα «λύσει» και θα προστατέψει τα χέρια σας. Εντάξτε στο χώρο σας ένα ολοκαίνουργιο πλυντήριο πιάτων γιατί είναι οικιακή ανάγκη και όχι πια πολυτέλεια. Κάντε επιτέλους πιο εύκολη την κάθε σας μέρα!Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πλυντήριο ρούχων

Πώς να μην κάνετε πλούσια τη ΔΕΗ

Μια κλάση πάνω

Κουζίνα χωρίς μυρωδιές