Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς!

/Images/Articles/Στρώμα_1.jpg
/Images/Articles/Στρώμα_2.jpg
/Images/Articles/Στρώμα_3.jpg
/Images/Articles/Στρώμα_4.jpg
/Images/Articles/Στρώμα.jpg

Στην αγορά υπάρχουν πάνω απο δεκαπέντε είδη στρωμάτων και το καθένα από αυτά απευθύνεται σε διαφορέτικο χρήστη βάση σωματότυπου και αναγκών. Στρώματα με ελατήρια, λάτεξ, πουπουλά, ακόμη και στρώματα που περιλαμβάνουν επιστρώσεις από κοκοφοίνικα, έχουν κατακλύσει την αγορά.


Πολλές οι επιλογές αλλά και οι εκπλήξεις για τους καταλωτές! Πλέον υπάρχουν στρώματα με ειδική αντιμικροβιακή επεξεργασία στο κάλυμμα τους ή απο ειδικά αφρώδοι υλικά που είναι άκαυστα, άοσμα και ανακυκλώσιμα!

Κάτι που προβληματίζει τον καταναλωτή είναι η διαφοροποίηση του ορθοπεδικού απο το ανατομικό στρώμα. Σε αυτή την περίπτωση η απάντηση δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Παρόλο που σχεδόν όλες οι γνωστές εταιρείες έχουν στη γκάμα τους τόσο ορθοπεδικά όσο και ανατομικά στρώματα, σαφής προσδιορισμός τους δεν υπάρχει. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως και τα δύο είδη προσφέρουν πολύ καλή στήριξη του σκελετού και «αγκαλιάζουν», όπως λένε οι ειδικοί, το σώμα.

Συχνά γίνεται λόγος για το αν και κάτα πόσο τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του στρώματος είναι πρωτογενή ή πρόκειται για ανακυκλωμένα υλικά, τα οποία, κάποιες φορες, είναι αμφίβολης προέλευσης. Μάλιστα, μέσω δημοσιογραφικής ερευνας, πριν απο κάποια χρόνια είχαν διαπιστωθεί τα χειρότερα σχετικά με κάποια υλικά γεμίσματος των στρωμάτων, πράγμα που έκανε τον κόσμο περισσότερο υποψιασμένο και τον οδήγησε στα καταστήματα με πολλές ερωτήσεις στον τομέα της υγεινής.

Το σίγουρο είναι πως τα τελευταία χρόνια οι πωλητές των στρωμάτων, ανταποκρινόμενη στη διάθεση των καταναλωτών να επιλέγουν το στρώμα τους με μεγάλη προσοχή, είναι απόλυτα ενημερωμένοι και σε θέση να βρούν μαζί τους αυτό που τους ταιριάζει. Αναζητώντας μια επιλογή που παρέχει: Σωστη στήριξη, άνεση, υγιεινή και φυσικά αντοχή, θα μείνετε ικανοποιημένη απο το αποτέλεσμα!

Πώς όμως θα συντηρηθεί σωστά το στρώμα για να σας δώσει το μέγιστο χρόνο ζωής του;

1. Πρέπει να αλλάζεται τον προσανατολισμό του στρώματος σε τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά τρείς με τέσσερεις μήνες.
2. Να αερίζεται συχνά το στρώμα, δηλαδή να το αφήνετε για λίγη ώρα χωρίς κάποιο σκέπασμα ή σεντόνι.
3. Να φροντίζετε στις τάβλες που υπάρχουν το υπόστρωμα να υπάρχει ένα λογικό κενό, ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί και στο κάτω μέρος
4. Να το καλύπτετε με ένα ειδικό, κατά προτίμιση βαμβακερό, κάλυμμα, έτσι ώστε να μην λερώνεται το ίδιο το στρώμα, αλλά το κάλυμα, που μπορεί εύκολα να πληθεί ή να αντικατασταθεί. Με τον τρόπο αυτό το στρώμα σας θα πληρεί τους κανόνες υγιεινής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
5. Εάν για κάποιο λόγο αποθηκεύσετε ένα στρώμα δεν το «διπλώνετε».

Και πότε ο χρόνος ζωής του στρώματος σας θα έχει τελειώσει;

1. Εάν έχουν περάσει επτά χρόνια καθημερινής χρήσης του.
2. Εάν βλέπετε οτι το στρώμα σας είναι φθαρμένο π.χ. μυρίζει, έχει σκισίματα και λεκέδες.
3. Εάν, παρόλο που συμπληρώνετε τις απαιτούμενες ώρες ύπνου, δεν ξεκουράζεστε ή έχετε πόνο σε κάποια σημεία του σώματος


Έλσα Κυριακίδου
Designer