Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Εξωτερικός χώρος / ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Σιδερένια προστασία

/Images/Articles/Σιδερένιος_φράκτης_2.jpg
/Images/Articles/Σιδερένιος_φράκτης.jpg
/Images/Articles/Σιδερένιος_φράκτης_3.jpg
/Images/Articles/Σιδερένιος_φράκτης_4.jpg
/Images/Articles/Σιδερένιος_φράκτης_5.jpg
/Images/Articles/Σιδερένιος_φράκτης_6.jpg

Αν θέλετε να προστατεύσετε την κατοικία σας από εξωτερικούς κινδύνους, αν τα παιδιά σας περνάνε ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού στην αυλή και το αγαπημένο σας κατοικίδιο λατρεύει να τριγυρνάει ελεύθερο έξω από το σπίτι τότε η ανάγκη για περίφραξη είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Η σημερινή κοινωνία δυστυχώς επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, οι οποίοι καραδοκούν εκτός των τειχών της οικίας σας. Όποτε εσείς έχετε χρέος να τους απωθήσετε αποτελεσματικά και εκτός των συνόρων ολόκληρου του οικοπέδου σας προστατεύοντας αποτελεσματικά τον περίβολο του σπιτιού σας.

Η περίφραξη ενός χώρου πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του οικήματος, την αρχιτεκτονική της περιοχής και να σχεδιάζεται με γνώμονα σημαντικούς παράγοντες ασφάλειας και καιρικών συνθηκών. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας περίφραξης ποικίλουν. Ο τύπος περίφραξης που χρησιμοποιείται ευρέως για την ασφάλεια μόνιμων και εξοχικών κατοικιών είναι τα παραδοσιακά κάγκελα. Υπό μορφή πασσάλων, ρόμβων, τετραγώνων, κύκλων ή με πλέγματα τα οποία στηρίζονται σε σιδερένιους ή τσιμεντένιους πασσάλους. Τα σιδερένια κάγκελα θεωρούνται πολύ γερά και ασφαλή καθώς δε στραβώνουν ούτε κόβονται εύκολα. Στο χώρο της αγοράς εντοπίζεται μια μεγάλη ποικιλία μορφών και σχεδίων ανάμεσα στα οποία μπορεί να διαλέξει ένας ιδιοκτήτης όπως επίσης του δίνεται και η δυνατότητα της προσωπικής ειδικής παραγγελίας. Με αυτή τη διαδικασία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει την περίφραξη του σπιτιού του πιστά όπως την έχει φανταστεί. Το υλικό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μασίφ με τη δυνατότητα σφυρηλάτησης ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε σύνθεσης και τις αισθητικές προτιμήσεις του αγοραστή.

Η τοποθέτηση πραγματοποιείται από συνεργεία πολυετούς πείρας στον τομέα αυτό καθώς απαιτείται εξειδικευμένη τεχνική και εξαίρετη προσοχή στον τρόπο συγκόλλησης. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ηλεκτροκόλλησης μεγάλης ακρίβειας και σταθερότητας ώστε να πετύχει η συγκόλληση της ένωσης των μερών και να αποφευχθούν μελλοντικές πιθανότητες σπασίματος. Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας τέτοιου είδους περίφραξης εξαρτάται από τα μέτρα τα οποία πρέπει να καλυφθούν, από το σχέδιο και το μέγεθος των κάγκελων που τοποθετούνται συνήθως ανάμεσα σε κολόνες και μπετόν. Στο τέλος της τοποθέτησης ο τεχνίτης αλφαδιάζει τα κάγκελα, ανοίγει τρύπες στο έδαφος στις οποίες ενσωματώνει τις μπετόβεργες (stal) όπου πάνω τους θα κολλήσει σε ευθεία τα κάγκελα με τη χρήση της ηλεκτροκόλλησης.

Οι περιφράξεις που κατασκευάζονται από σίδερο είναι ανθεκτικές στους δυνατούς ανέμους και βάση νομοθεσίας δεν πρέπει να ξεπερνούν ποτέ το όριο των τριών μέτρων. Τα κάγκελα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αρκετά μεγάλο ύψος προκειμένου να παρέχουν ασφάλεια στο χώρο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και απροσπέλαστα. Αν λοιπόν επιθυμείτε πρόσθετη ασφάλεια επιλέξτε μεταξύ σχεδίων που είναι εφοδιασμένα με μυτερές λόγχες. Οι πόρτες είναι συνήθως πλαίσια μέσα στα οποία σχηματίζονται διακοσμητικά σχέδια όπως ράβδοι, ρόμβοι ή κύκλοι. Αποτελούνται από ένα ή δυο φύλλα τα οποία μετακινούνται χειροκίνητα ή έχουν τη μορφή κυλιόμενων θυρών που ανοιγοκλείνουν με τηλεχειριστήριο.

Ο σίδηρος έχει εξαιρετική αντοχή όμως είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στη σκουριά γι’ αυτό αμέσως μετά την τοποθέτηση της περίφραξης συνιστάται πέρασμα των σιδερένιων μερών με μίνιο ή αστάρι που αποτελούν στρώματα προστασίας του μετάλλου από τον κίνδυνο της σκουριάς. Ακολουθεί το βάψιμό τους στο χρώμα που επιθυμούμε με τη χρήση ειδικής βαφής που καθυστερεί τους μηχανισμούς της οξείδωσης. Η συντήρησή τους συνιστάται στη επαναληπτική διαδικασία του σταδίου της προστασίας με μίνιο ή αστάρι και της βαφής κάθε 1-2 χρόνια.

Ο σίδηρος αποτελεί πρωταρχικό υλικό κατασκευής με αμέτρητες δυνατότητες εφαρμογών στη δόμηση, την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Κάγκελα και πόρτες συνδυάζουν την ομορφιά με τη λειτουργικότητα, τη σταθερότητα και πάνω απ’ όλα την ασφάλεια. Την ασφάλεια των αγαπημένων σας ανθρώπων μα και της περιουσίας σας. Μήπως έφτασε λοιπόν η στιγμή να «λάβετε τα μέτρα σας»;


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων