Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Εξωτερικός χώρος / ΚΗΠΟΣ-ΒΕΡΑΝΤΑ-ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Ώρα για ψήσιμο

/Images/Articles/Μπάρμπεκιου.jpg
/Images/Articles/Μπάρμπεκιου_2.jpg
/Images/Articles/Μπάρμπεκιου_1.jpg
/Images/Articles/Μπάρμπεκιου_3.jpg
/Images/Articles/Μπάρμπεκιου_4.jpg
/Images/Articles/Μπάρμπεκιου_5.jpg
/Images/Articles/Μπάρμπεκιου_7.jpg

Μπαίνει η άνοιξη κι εσείς κοιτάτε μελαγχολικά τη βεράντα ή τον αναξιοποίητο κήπο σας; Εάν μέχρι τώρα η εναλλαγή των εποχών σας έβρισκε κλεισμένους στο σπίτι σας τώρα έφτασε η στιγμή να απολαύσετε τον εξωτερικό σας χώρο δημιουργώντας σκηνικά χαλάρωσης και αναψυχής για εσάς και τα αγαπημένα σας άτομα. Μετά την επιλογή των κατάλληλων επίπλων και διακοσμητικών που θα δώσουν στυλ και προσωπικότητα στον εξωτερικό σας χώρο, η επιλογή και η κατασκευή ενός κεντρικού πυρήνα εστίασης και προετοιμασίας φαγητού, είναι το στοιχείο που θα χαρίσει ζωντάνια σε ένα τελείως άψυχο σκηνικό.

Βεράντες, κήποι ακόμη και ταράτσες μεταμορφώνονται σε ονειρεμένους χώρους αναψυχής τους οποίους θα λατρέψετε καθώς θα σας προσφέρουν καθημερινές αποδράσεις σε γαστρονομικούς και εορταστικούς προορισμούς. Μια ψησταριά barbeque είναι η καλύτερη λύση για τον εξωτερικό σας χώρο γιατί απαλλάσσει την κουζίνα σας από άσχημες μυρωδιές και αποτελεί αφορμή για πρόσκληση φίλων σε γεύματα barbeque. Εάν διαθέτετε μεγάλο κήπο η κατασκευή ενός πλήρως οργανωμένου χώρου αναψυχής μοιάζει με το πιο ιδανικό τοπίο. Δημιουργήστε ένα χώρο τύπου κιόσκι με μερική ή ολική κάλυψη και στεγάστε εκεί το νέο χώρο barbeque. Είναι σημαντικό να προστατεύεται ο χώρος σας και τα εργαλεία του από την έκθεση του στα άσχημα καιρικά στοιχεία. Επιλέξτε ένα μέρος κοντά στην οικία και κυρίως κοντά στην κουζίνα για να διευκολύνετε τις στιγμές ανεφοδιασμού (φαγητά, σερβίτσια) από την κεντρική τους βάση (αποθηκευτικός χώρος, ντουλάπια κουζίνας).

Μια οργανωμένη εγκατάσταση αποτελείται από κτιστό φούρνο, αστραφτερή σχάρα με καπάκι τύπου barbeque, πάγκους, ψυγείο, ανοξείδωτα ντουλάπια και έναν κεντρικό χώρο σερβιρίσματος. Μια εξωτερική κουζίνα είναι όπως και μια εσωτερική και θα πρέπει να σχεδιαστεί με παρόμοια λειτουργικότητα. Μια τέτοια οργανωμένη εγκατάσταση θα σας επιτρέψει μια σχετική ή απόλυτη ανεξαρτησία από τον εσωτερικό σας χώρο και τα κουραστικά «πήγαινε-έλα». Για όσους όμως αντιμετωπίζουν έλλειψη χώρου υπάρχουν σήμερα επιλογές μικρών φορητών εγκαταστάσεων που μετακινούνται εύκολα και αποτελούν δείγματα υψηλών προδιαγραφών και προηγμένης τεχνολογίας σε σχεδιασμό και λειτουργίες. Υπάρχουν σειρές ψησταριών κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου που λειτουργούν με τη χρήση υγραερίου και χρησιμοποιούν άλλοτε ηφαιστειακή λάβα, άλλοτε κεραμικές μπρικέττες και άλλοτε ειδικά σχεδιασμένες ανοξείδωτες επικλινείς επιφάνειες τύπου «καλύπτρες» που βρίσκονται πάνω από κάθε εσωτερικό καυστήρα.

Ψησταριές barbeque με δυο ή τρεις εστίες και σχάρες κατασκευασμένες από μαντέμι, από σμαλτωμένο σύρμα ή σμαλτωμένο χυτοσίδηρο αποτελούν τις νέες τεχνολογικές λύσεις για το χώρο σας. Μεγαλύτερη καινοτομία στον τομέα αυτό αποτελούν τα μοντέλα infrared που λειτουργούν με βάση τη ζώνη ψησίματος, έχουν δηλαδή κεραμικό καυστήρα με χιλιάδες μικροκυψελίδες που απορροφούν τη θερμική ενέργεια και την εκπέμπουν ισομερώς στη επιφάνεια ψησίματος. Όλα αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ανοξείδωτα καπάκια από χάλυβα καθώς και με πτυσσόμενα ή σταθερά πλαϊνά ράφια για προσωρινούς χώρους αποθήκευσης και εργονομία.

Για τους λάτρεις του barbeque η οργάνωση ενός μικρού ή μεγάλου χώρου προετοιμασίας γεύματος είναι συνώνυμη με στιγμές διασκέδασης και αναψυχής. Είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια εγκατάσταση που θα ανταπεξέρχεται απόλυτα σε όσα εσείς προσδοκείτε να δώσετε σε οικογενειακές μα και φιλικές στιγμές. Όταν λοιπόν ο καιρός γίνεται σύμμαχός σας μην χάνετε πια λεπτό! Οργανώστε γιορτινή ατμόσφαιρα, φορέστε την καλή σας ποδιά και με την τσιμπίδα στο χέρι καλωσορίστε φίλους και συγγενείς στο νέο σας χώρο!


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων