Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Μορφοποιώντας την έμπνευση

/Images/Articles/Σύγχρονη_τέχνη.jpg
/Images/Articles/Σύγχρονη_τέχνη_2.jpg
/Images/Articles/Σύγχρονη_τέχνη_3.jpg
/Images/Articles/Σύγχρονη_τέχνη_4.jpg

Αναμφισβήτητα το design αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο που θα μπορέσει να σας βοηθήσει ώστε να προσθέσετε την προσωπική σας σφραγίδα σε έναν χώρο. Ωστόσο το διακοσμητικό στοιχείο που σας δίνει τη μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης είναι τα έργα τέχνης. Μοντέρνα ή κλασσικά μεταμορφώνουν ένα αδιάφορο περιβάλλον σε ένα γοητευτικό σκηνικό. Στον ιδιαίτερο κόσμο των ειδών τέχνης δεσπόζουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά κάθε είδους, κεραμικά, ψηφιδωτά, φωτογραφίες, βιτρώ, εγκαταστάσεις και πολλά άλλα μικρά ή μεγάλα αριστουργήματα που φιλοτεχνήθηκαν από ανθρώπους με μεράκι και απευθύνονται σε ανθρώπους με γούστο.

Ένας πίνακας ζωγραφικής αυθεντικός ή προϊόν αναπαραγωγής μονοπωλεί το ενδιαφέρον σαν σωστός πρωταγωνιστής και εναρμονίζεται εύκολα με τα υπόλοιπα υπάρχοντα διακοσμητικά αντικείμενα ενός χώρου. Πρέπει λοιπόν να επιλέξετε αρχικά αν θέλετε έναν πίνακα μοντέρνας ή κλασσικής τέχνης. Να αποφασίσετε την τεχνοτροπία που σας ταιριάζει και σας αρέσει καθώς στο χώρο της ζωγραφικής υπάρχει τεράστια ποικιλία από υλικά εκφραστικά μέσα όπως επίσης και μεγάλη γκάμα εικαστικής θεματολογίας. Το στυλ ενός πίνακα συχνά τονίζεται και από το ύφος της κορνίζας που τον πλαισιώνει. Το κόστος αγοράς εξαρτάται από την αυθεντικότητα του έργου, το μέγεθος του, την αναγνωρισιμότητα του ζωγράφου καθώς και από το υλικό της κορνίζας που θα το αναδείξει και θα το αγκαλιάσει. Μπορείτε επίσης να επενδύσετε και σε φωτογραφίες μιας και τα τελευταία χρόνια οι καλλιτεχνικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη διάδοση, Ταιριάζουν ιδιαίτερα με έναν μοντέρνο χώρο και δίνουν προσωπικότητα χωρίς να κοστίζουν κατά κανόνα μια περιουσία. Παράλληλα αποτελούν μια καλή επένδυση καθώς κυκλοφορούν σε λίγα αντίτυπα. Ιδανικό ταίρι τους οι λιτές κορνίζες σε μαύρο ή λευκό χρώμα ανάλογα με το πασπαρτού και τα χρώματα του έργου.

Τα γλυπτά και τα κεραμικά κοσμούν ένα χώρο και του δίνουν ιδιαίτερα καλλιτεχνική διάθεση. Αγάλματα, ανάγλυφες παραστάσεις, σώματα αλλά και σχήματα αφηρημένης τέχνης τοποθετούνται σε εξέχοντα σημεία, φωτίζονται κατάλληλα και να που το σπίτι σας μοιάζει με μια τεράστια μουσειακού τύπου προθήκη που φιλοξενεί αληθινά έργα τέχνης. Ψηφιδωτά, βιτρώ και κάθε τύπου υαλοτεχνίες εφαρμόζονται σε επιφάνειες καλύπτοντας με περίτεχνο τρόπο ανοίγματα, οροφές και δάπεδα. Χαρίζουν αίγλη στο περιβάλλον που εφαρμόζονται και αποτελούν τέχνη οργανικά δεμένη με το σπίτι σας αφού είναι διακοσμητικά άρρηκτα δεμένα με την αρχιτεκτονική του κτιρίου. Επίσης βρίσκουν εφαρμογή σε φωτιστικά, παραβάν, πίνακες ακόμη και λεπτομέρειες σε έπιπλα.

Οι εγκαταστάσεις αποτελούν ένα είδος πρωτότυπης τέχνης που ακμάζει πολύ τα τελευταία χρόνια, αποτελείται από τη σύνθεση διαφόρων στοιχείων (υλικά, γλυπτά, πίνακες, τεχνοτροπίες, ματιέρες, φωτιστικά εφέ και video) τα οποία συνδυάζονται και τοποθετούνται από τον καλλιτέχνη κατευθείαν μέσα στο χώρο σας. Είναι έργα αποκλειστικά φιλοτεχνημένα για εσάς και απόλυτα εναρμονισμένα με τον περιβάλλοντα χώρο. Το κόστος αυτών των κατασκευών κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος της σύνθεσης, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και φυσικά από την αναγνωρισιμότητα του καλλιτέχνη.

Μεγάλη ποικιλία έργων τέχνης όλων των τύπων εντοπίζουμε σε διάφορες εκθέσεις και γκαλερί. Δεν χρειάζεται να είστε ειδήμονες της τέχνης για να συχνάζετε σε αυτούς τους χώρους. Πέρα από τις εκθέσεις που ενδεχομένως να μην σας συγκινούν υπάρχουν και τα art shops. Χώροι όπου συγκεντρώνονται επιλεγμένες δημιουργίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και έχουν πολύ προσιτές τιμές. Αντικείμενα υψηλής αισθητικής που θα βρουν σίγουρα τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά σας ακόμη και αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των art lovers.

Τα έργα τέχνης δεν είναι προνόμιο των λίγων και των πλουσίων. Υπάρχουν λύσεις και αγορές για όλους. Επιλέξτε εκείνα που σας εκφράζουν και τοποθετήστε τα με προσοχή μέσα στο χώρο σας. Αναδείξτε τα και επιτρέψτε τους να σας χαρίσουν ένα περιβάλλον όπου το γούστο δεν αποτελεί μια ιδέα αλλά κανόνα.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων