Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Τσιμεντένιες διακοσμήσεις

/Images/Articles/Τσιμεντένιος_διακοσμητικός_φράκτης.jpg
/Images/Articles/Τσιμεντένιος_διακοσμητικός_φράκτης_2.jpg
/Images/Articles/Τσιμεντένιος_διακοσμητικός_φράκτης_3.jpg
/Images/Articles/Τσιμεντένιος_διακοσμητικός_φράκτης_4.jpg
/Images/Articles/Τσιμεντένιος_διακοσμητικός_φράκτης_5.jpg

Ακούγοντας τη λέξη «τσιμέντο» αυτόματα στο μυαλό μας σχηματίζεται η εικόνα ενός κρύου γκριζωπού αφιλόξενου υλικού. Με μια καλή έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε πόσο χρήσιμο υλικό είναι στο χώρο της διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Όποια κι αν είναι η αρχιτεκτονική σας πρόταση υλοποιείται υπεύθυνα και αποτελεσματικά από τις εταιρείες πολυετούς πείρας που ειδικεύονται στο χώρο.

Ο σχεδιασμός τσιμεντένιων διακοσμητικών εστιάζεται στην παραγωγή και τοποθέτηση προκατασκευασμένων δομικών στοιχείων που αναφέρονται κυρίως στη διακόσμηση εισόδων, κλιμάκων, διακοσμητικά στοιχεία εσωτερικού χώρου, προσόψεων κτιρίων, μπαλκονιών, κήπων μα και καταστημάτων. Σχέδια εμπνευσμένα από την κλασική και νεοκλασική περίοδο καθώς και από μοντέρνα θέματα προσαρμόζονται στη σύγχρονη αισθητική και παρουσιάζονται με μια τεράστια γκάμα προϊόντων και κατασκευών. Σε περιπτώσεις αναπαλαιώσεων γίνεται ένα με τον προϋπάρχων φέρων οργανισμό διατηρώντας όλα τα καλλιτεχνικά δομικά στοιχεία του παρελθόντος. Ταυτόχρονα πρωτοπορεί στην έρευνα νέων αρχιτεκτονικών στοιχείων που απαιτούν οι ανάγκες της αγοράς με γνώμονα πάντα τους νόμους που διέπουν την εξέλιξη της κλασικής, παραδοσιακής και μοντέρνας τέχνης. Οι φόρμες που εντοπίζεται το υλικό αυτό στο χώρο της αγοράς είναι ποικίλες, κεφαλοκολώνες, φουρούσια, κατωκάσια, κορνίζες, ταμπλάδες και κουπαστές κάνουν ιδιαίτερο το χώρο σας και εσάς αληθινούς άρχοντες σε ένα παλάτι ιδανικά πλασμένο για εσάς και μόνο.

Οι τσιμεντένιες διακοσμήσεις βρίσκουν εφαρμογή κυρίως στη διακόσμηση εξωτερικών χώρων δίνοντας μια έντονα καλλιτεχνική διάθεση στον κύριο εξωτερικό διάκοσμο του κτιρίου ή των βοηθητικών διακοσμητικών στοιχείων που τον πλαισιώνουν. Εξωτερικές σκάλες και μπαλκόνια κοσμούνται με περίτεχνα κολωνάκια δίνοντας τους αρχοντιά και επιβλητικότητα. Μετώπες, επενδύσεις και διακοσμητικές παραστάσεις λιτών ή πιο εικαστικών θεμάτων μεταμορφώνουν ένα κτίσμα αδιάφορης όψης σε δημιούργημα υψηλής αισθητικής και κύρους.

Η αρχιτεκτονική τοπίου προτείνει τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου της οικίας μας με αγάλματα, βρύσες, γλάστρες, τραπέζια, παγκάκια και σιντριβάνια. Παραδοσιακού, κλασικού ακόμη και μοντέρνου ύφους κάνουν το χώρο μας πιο ευχάριστο δίνοντας του προσωπικότητα και στυλ. Τα τσιμεντένια αντικείμενα συνδυάζονται με υλικά όπως το μάρμαρο, την πέτρα, το ξύλο και το γυαλί χαρίζοντας αποτελέσματα μοναδικού design. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται γι’ αυτού του είδους τις εξωτερικές διακοσμήσεις είναι άριστης ποιότητας καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στον τομέα των περιφράξεων η τσιμεντένια διακόσμηση αποτελεί την πρώτη επιλογή καθώς συνδυάζει απόλυτη ασφάλεια(συμπαγείς όγκοι τσιμέντου) και αισθητική (διακοσμητικές παραστάσεις και μοτίβα).

Η ανάδειξη αυτών των κατασκευών γίνεται πάντα με το συνδυασμό της ανάδειξης τους με τη σωστή μελέτη και χρήση του κατάλληλου φωτισμού. Όγκοι και κατασκευές παίρνουν ζωή με τον ιδανικό φωτισμό ελκύοντας τα βλέμματα μα πάνω απ’ όλα προκαλώντας τις εντυπώσεις. Τονίστε τις επιφάνειες και τις διακοσμητικές τσιμεντένιες κατασκευές με τα σωστά φωτιστικά σώματα επιτρέποντας τους να δημιουργήσουν σκιές, καμπύλες και λαμπερές φόρμες συνθέτοντας σκηνικά βγαλμένα από παραμύθι.

Αν λατρεύετε την επιβλητικότητα των υλικών σε κλασικές και μοντέρνες εκφάνσεις τότε ο τσιμεντένιος διάκοσμος είναι εκείνος που ταιριάζει απόλυτα στο γούστο και στο ύφος του χώρου σας. Αντικείμενα και διακοσμητικές μορφές θα δημιουργήσουν ένα μεγαλόπρεπο περιβάλλον στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της οικίας σας χαρίζοντας σας μικρές θαυμαστές δημιουργίες που στο σύνολο τους θα αποτελέσουν τον τόπο των ονείρων σας.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων