Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Εξωτερικός χώρος / ΚΗΠΟΣ-ΒΕΡΑΝΤΑ-ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Νέο Περιοδικό - ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

/Images/Articles/COVER-OLA-GIA-TON-KIPO-very-small.jpg
/Images/Articles/COVER-OLA-GIA-TON-KIPO-small.jpg
/Images/Articles/HAVANA-small.jpg
/Images/Articles/5-small.jpg
/Images/Articles/KPLZ-small.jpg

Η εποχή που διανύουμε, παρουσιάζει μεγάλη απαίτηση σε καλώς εννοούμενες συνέργειες. Στο χώρο του Πρασίνου και της Κηποτεχνίας, η αγορά δείχνει ολοένα και μεγαλύτερη τάση στο να ασχοληθεί κάποιος με τον κήπο, τόσο όσον αφορά στην ψυχολογική του ανάταση όσο και στην ικανοποίηση της παρασκευής της τροφής αλλά και ενός ωραίου και υγιούς φυτού. Σε δεύτερο πλάνο, υπάρχει και μία ανοδική πορεία ουσιαστικής διάθεσης να απασχοληθεί κάποιος με ευρύτερα περιβαλλοντικά θέματα, από το να φυτέψει και να ανακυκλώσει ως και να συμμετάσχει σε εθελοντικές ομάδες για τα συγκεκριμένα ζητήματα.


Μέσα στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας και στεναχώριας που τον τελευταίο καιρό ζούμε, μία ευχάριστη πινελιά, με αισιοδοξία και προοπτική θα είναι πλέον "εκτιθέμενη" στα περίπτερα και άλλα σημεία πώλησης εντύπων.

Πρόκειται για το περιοδικό "ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ", από τις εκδόσεις “
Blue Editions”, το οποίο με ανθρωποκεντρική διάθεση προσεγγίζει θέματα πρασίνου και περιβάλλοντος, ενημερώνει για τα νέα του Πρασίνου στην Ελλάδα και παγκοσμίως, δίνει συμβουλές για τον κήπο αλλά και για αυτόν που θέλει να ξεκινήσει κάτι σαν αγρότης! Η προσπάθεια ανάδειξης του «καλλιεργημένου» τοπίου ως δεύτερης φύσης του ανθρώπου γίνεται μέσω της παραγωγής φυτών, της κατασκευής του κήπου, της κομποστοποίησης.


Αυτό έρχεται να δώσει το περιοδικό ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ. Με επίκεντρο τον άνθρωπο ως καλλιεργητή, αλλά και πελάτη. Πιστεύουμε ότι η διείσδυση στην αγορά του κήπου και του Πρασίνου θα είναι άμεση, αφού το έντυπο είναι οργανωμένο και στελεχωμένο από άριστη ομάδα έμπειρών και νέων συνεργατών. Ένα περιοδικό φτιαγμένο για το ευρύ κοινό, διμηνιαίο, διαπολιτισμικό και κοινωνικά παρεμβατικό στο χώρο του, χρηστικό ταυτόχρονα, με ευχάριστες «εκπλήξεις» στα θέματα του χώρου, ξεκινά την πορεία του στην ανατολή του 2012…


Η Βόλτα στον Υμηττό, το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Αντώνη Τρίτση, η περιπλάνηση στους αστικούς λαχανόκηπους της Αβάνας και η γνώση που μεταδίδουν οι ανθοπαραγωγοί για τη γαρδένια, συνυπάρχουν με χρηστικές συμβουλές για το λαχανόκηπο, τα καρποφόρα και την καμέλια, την ενθάρρυνση στο να ασχοληθεί το παιδί με τον κήπο, τη θεραπευτική αξία της κηπουρικής και στην παρουσίαση κήπων σημαντικών ελλήνων και ξένων κηποτεχνών. Επίσης, ένα θαυμάσιο οδοιπορικό στον Ευρώτα, τη γη του ποιητή της Φύσης Νικηφόρου Βρεττάκου στον οποίο είναι αφιερωμένο το 2012, έρχεται να πλαισιώσει το πολιτιστικό ένθετο του περιοδικού «Κωδικός Ανθρώπων» στο οποίο πρωτοτύπως παρουσιάζονται και οι απόψεις των συνεργατών..

Τέλος, μία αποκλειστικότητα: η απόπειρα της πρώτης συμμετοχής της Ελλάδας στο
Mundial των κήπων, στην Ολλανδία, στην έκθεση FLORIADE!

Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την 26η Ιανουαρίου 2012. Το περιοδικό θα είναι ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ.

 

 

 

Η συντακτική επιτροπή του "ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ"