Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Τα 10 do της διακόσμησης

/Images/Articles/Συμβουλές_διακόσμησης_7.jpg
/Images/Articles/Συμβουλές_διακόσμησης_1.jpg
/Images/Articles/Συμβουλές_διακόσμησης_2.jpg
/Images/Articles/Συμβουλές_διακόσμησης_3.jpg
/Images/Articles/Συμβουλές_διακόσμησης_4.jpg
/Images/Articles/Συμβουλές_διακόσμησης_5.jpg
/Images/Articles/Συμβουλές_διακόσμησης_6.jpg
/Images/Articles/Συμβουλές_διακόσμησης_8.jpg

 

Εάν ζηλεύετε τις καλόγουστα διαμορφωμένες κατοικίες που παρουσιάζονται σε περιοδικά και τηλεόραση, θεωρώντας ότι αποτελούν ένα ουτοπικό όνειρο για εσάς τους ίδιους, τότε σίγουρα κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Μπορείτε πολύ απλά ακολουθώντας μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές να μεταμορφώσετε το χώρο σας στο σπίτι των ονείρων σας:

 

 

Ξεκινώντας την κατασκευή ενός νέου σπιτιού, επικεντρωθείτε στην επιλογή των ποιοτικότερων δομικών υλικών, επενδύοντας το υψηλότερο χρηματικό ποσό που μπορεί να αντέξει ο προϋπολογισμός σας. Φροντίστε να γίνουν σωστές υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις καθώς μελλοντικές βλάβες θα είναι πρακτικά δύσκολο και ιδιαίτερα δαπανηρό να αντιμετωπιστούν. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή σε ανθεκτική δόμηση και βασικό εξοπλισμό (εγκαταστάσεις) αφού οι γερές βάσεις αποτελούν το Α και το Ω σε μια καινούργια κατοικία.

 

 

Διακοσμήστε τους χώρους σας βασισμένοι στο δικό σας γούστο. Ένας όμορφος χώρος δε σημαίνει απαραίτητα, ακριβά έπιπλα και διακοσμητικά. Εκμεταλλευτείτε έξυπνα τα ήδη υπάρχοντα αντικείμενα, χαρίζοντας τους πινελιές ανανέωσης, φροντίζοντας πάντα τη διατήρηση του χώρου σε απόλυτη τάξη, ώστε να αναδεικνύεται η εκάστοτε διακοσμητική του πρόταση.

 

 

Αξιοποιήστε έξυπνα τους μεγάλους, απρόσωπους χώρους. Εντάξτε πολλαπλές χρήσεις, καθορίζοντας περιοχές ανάλογα με την κάθε δραστηριότητα. Για ευδιάκριτη οριοθέτηση χρησιμοποιήστε διαφορετικό υλικό στην επένδυση του δαπέδου. Για παράδειγμα σε μια ενιαία κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό, μπορείτε να διαχωρίσετε το χώρο προετοιμασίας του φαγητού από το χώρο του γεύματος και της ξεκούρασης, τοποθετώντας πλακάκια διαφορετικού χρώματος και μεγέθους.

 

 

Αντλήστε διακοσμητική έμπνευση από τα πάντα γύρω σας. Εκτός από τα καταστήματα και τα περιοδικά διακόσμησης, όμορφες ιδέες και συνδυασμούς υλικών μπορείτε να εντοπίσετε στο διάκοσμο ενός ξενοδοχείου, μιας καφετέριας, ενός club ή ακόμη και ενός εστιατορίου.

 

 

Επιλέξτε τον ιδανικό για εσάς και για τον χώρο σας τύπο κουζίνας. Επενδύστε στην εργονομική εκμετάλλευση του χώρου σας και διαλέξτε τα υλικά επένδυσης της κουζίνας σας σύμφωνα με τη συχνότητα που πρόκειται να χρησιμοποιούνται. Inox και κρύσταλλο αποτελούν κορυφαίους εκπροσώπους της μοντέρνας κουζίνας, όμως με καθημερινή-εντατική χρήση θα θαμπώσουν και θα αλλοιώσουν την όμορφη και περιποιημένη εικόνα του χώρου σας.

 

 

Ανανεώστε την εικόνα του μπάνιου σας χωρίς να αλλάξετε τη διάταξη των ειδών υγιεινής. Αλλαγή πλακιδίων, ντουλαπιών, ραφιών, καθρεπτών και μπαταριών αρκούν για να αποδοθεί στο χώρο μια ανακαινισμένη και τέλεια οργανωμένη εμφάνιση.

 

 

Αξιοποιήστε τα παλιά σας έπιπλα, εντάσσοντας τα έξυπνα στην ανανεωμένη σας διακόσμηση. Φρεσκάρετε τις αντίκες σας με πατίνες και λούστρα, αλλάξτε ταπετσαρίες σε καναπέδες, καρέκλες και πολυθρόνες, δημιουργώντας μόδα στον υφιστάμενο καμβά σας.

 

 

Διαλέξτε τις ιδανικές κουρτίνες για το χώρο σας. Αποφασίστε τον τύπο χρήσης (διακοσμητικό ή πρακτικό) που θα θέλατε να εξυπηρετούν και καταλήξτε στην επιλογή του πιο κατάλληλου υφάσματος, σε χρώμα, ύφανση και ποιότητα. Αν θέλετε οικονομικές λύσεις τότε προτιμήστε κάτι ιδιαίτερα λιτό.

 

 

Ο σωστός τεχνητός φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια και τη διακόσμηση. Η οργάνωση του είναι πολύ απλή καθώς χρειάζεστε έναν κεντρικό φωτισμό που θα διαχέει το φως ομοιόμορφα στο χώρο και μικρά επιμέρους φωτιστικά σώματα σε επιλεγμένες γωνιές που θα στέλνουν δέσμες φωτός, όπου είναι αναγκαίο.

 

 

Μεγαλώστε με έξυπνα οπτικά τρικ τους μικρούς σας χώρους. Βάψτε το ταβάνι στην ίδια απόχρωση (απαλά χρώματα) με τους τοίχους, δυο όμως τόνους πιο ανοιχτό, τοποθετήστε καθρέπτες που αντανακλούν το φως και δίνουν την ψευδαίσθηση της ευρυχωρίας, απαλλαγείτε από τα διάφορα άχρηστα μικροαντικείμενα και αποφύγετε τα σκούρα, ογκώδη έπιπλα.

 

 

Ακολουθήστε τα 10 do της σωστής διακόσμησης και οργανώστε το χώρο σας με πολύ μεράκι και γούστο. Βήμα-βήμα ανακαινίστε έξυπνα και εύκολα το σπίτι σας και αποκτήστε τον τύπο κατοικίας που πάντα επιθυμούσατε να έχετε.

 

 

 

 

 

 

Μαρία Μπάτσαλα

διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

 

 

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από:

 

http://www.wallpaintideas.net

http://paintyourspace.com

http://myhometrend.com

http://cubeme.com

http://www.regencykitchendesign.co.uk

http://www.paperbean.com.au

http://www.gharexpert.com

http://jordanguidedesign.com