Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Τα αγαπημένα κομμάτια

/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-1-600.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-2.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-3.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-4.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-5.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-6.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-7.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-8.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-9.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-10.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-11.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-12.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-13.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-14.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-15.jpg
/Images/Articles/Σπίτι-Νάουσα-16.jpg

 

Ο ξεχωριστός χαρακτήρας μιας κατοικίας αποτελεί το βασικότερο πλεονέκτημά της μέσα σε μία εποχή όπου η πιστή αντιγραφή, ο μιμητισμός, η έλλειψη έμπνευσης και η τυφλή τήρηση της μόδας αφαιρούν από τη σύγχρονη διακόσμηση κάθε ίχνος πρωτοτυπίας και αυθορμητισμού. Ο κατευθυντήριος άξονας θα πρέπει να δίνεται από τους ανθρώπους που θα κατοικήσουν σε ένα χώρο. Έχει ιδιαίτερη σημασία αφού αποφασισθεί το γενικό στυλ που θα ακολουθηθεί σε μια οικία, έπειτα να γεμίζει ο χώρος με μικρά ή μεγάλα ιδιαίτερα αγαπημένα κομμάτια. Αυτό επιδιώχθηκε και στην περίπτωση αυτού του οροφοδιαμερίσματος 120 τ.μ στην πόλη της Νάουσας. Την επιμέλεια της διαμόρφωσης του χώρου ανέλαβε η οικοδέσποινα, που με τη βοήθεια του συζύγου της δημιούργησαν μια ιδιαίτερα κομψή κατοικία, όπου η τέχνη έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

 

Εισερχόμενοι στην κατοικία από την κεντρική είσοδο βρισκόμαστε μέσα σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο που εξυπηρετεί με την πρωτότυπη διάταξη του τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες: το διάδρομο που ξεκινάει από την είσοδο, τον μπουφέ με ένα μικρό σοφιστικέ καθιστικό, την τραπεζαρία και το σαλόνι. Οι τοίχοι σε όλη την κατοικία είναι υπόλευκοι αποτελώντας τον ιδανικό καμβά για την ανάδειξη των αξιόλογων επίπλων και των έργων τέχνης. Η αντικέ φλωρεντιανή σύνθεση με τις ξυλόγλυπτες λεπτομέρειές και τον μεγάλο ταγιαρισμένο καθρέφτη μας υποδέχεται, καθρεφτίζοντας μέσα του έντεχνα τον κόσμο που καλούμαστε να εξερευνήσουμε. Λίγα φρέσκα λουλούδια αποτελούν αγαπημένη συνήθεια της οικοδέσποινας που φροντίζει να τα φιλοξενεί πάντα σε επιλεγμένα σημεία καθώς χαρίζουν ζωντάνια, χρώμα και φυσικό άρωμα σε κάθε χώρο. Ο βαρύς κλασσικός μπουφές με τις μεγάλες, άνετες, φινετσάτες πολυθρόνες προσκαλούν τον επισκέπτη για μια πρώτη στάση με ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Ένας σπάνιος πίνακας του Τσαρούχη αναδεικνύεται με εκθεσιακή αίγλη στο κέντρο του τοίχου πάνω από τον μπουφέ, λουσμένος με τον κατάλληλο φωτισμό. Διακοσμητικάαπό κρύσταλλο και καράφες με λικέρ συνοδεύουν άριστα την κλασσική σύνθεση και το «μεγάλο έργο».

 

 

Απέναντι η βαριά, μασίφ τραπεζαρία με τα έξι καθίσματα αποτελεί ένα μικρό αριστούργημα με μεγάλη συναισθηματική αξία, καθώς προέκυψε από το κόψιμο ενός μεγάλου σε ηλικία δέντρου που υπήρχε σε κάποια αγροτική ιδιοκτησία της οικογένειας και κατασκευάστηκε κατόπιν παραγγελίας. Τους τοίχους της διακοσμούν χειροποίητα έργα του Παπαδομιχελάκη από μασίφ ξύλο και χυτό μπρούτζο καθώς και ένας πίνακας του αξιόλογου Ναουσαίου ζωγράφου Γ. Μπαδόλα. Μπροστά μας ανοίγεται το ιδιαίτερο σαλόνι της κατοικίας όπου το λευκό της άμμου, το βασιλικό μαύρο και το κόκκινο της πορφύρας συνθέτουν ένα προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια elegant σκηνικό. Η πλούσια κουρτίνα αποτελεί την αυλαία και μπροστά της ο χώρος αποπνέει μια ξεχωριστού ύφους θεατρικότητα. Τα πάντα είναι άριστα ποιοτικά και αναλογικά συνδυασμένα. Η μπαρόκ άλικη βελούδινη πολυθρόνα με το καπιτονέ υποπόδιό της χαρίζει λίγη από τη χάρη της στο λευκό τριθέσιο καναπέ, ενώ το μαύρο βελούδινο σκαμπό φλερτάρει με τα μαξιλάρια που συνοδεύουν το διθέσιο. Οι δύο μεγάλοι πίνακες προέρχονται από τη συλλογή του Γ. Μπαδόλα με τίτλο “Γυναίκες” και δένουν μοναδικά με την κυρίαρχη χρωματική παλέτα του χώρου. Το δάπεδο καλύπτει ένα ζεστό, κλασσικό παρκέ. Ως ιδανικά συμπληρώματα επιλέχθηκαν ολομέταξα χειροποίητα χαλιά και χειροποίητα πολυέλαιοι από μπρούντζο και λεπτομέρειες κρυστάλλων σε αέρινες φόρμες λουλουδιών. Οι δύο μεγάλες συμμετρικές κρυσταλλιέρες στέκουν στην πύλη του χώρου της βιβλιοθήκης και φιλοξενούν αγαπημένα αντικείμενα του ζευγαριού (κειμήλια και συλλεκτικές μινιατούρες).

 

 

Αξιοπρόσεκτος είναι και ο σχεδιασμός που έχει επιλεχθεί για την κουζίνα της κατοικίας. Ντεκαπέ ξύλο, κρύσταλλο, country πλακίδια και καφασωτά διαμορφώνουν μια ανάλαφρη και χαρούμενη αίσθηση εξοχικής κατοικίας. Ξεχωριστή λεπτομέρεια αποτελούν τα καλόγουστα πορσελάνινα πόμολα. Το προσωπικό γούστο της ιδιοκτήτριας και η αγάπη της για τη συλλογή ιδιαίτερων κομματιών επίπλωσης και διακόσμησης οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου με κλασσικές αναφορές, ζεστασιά και έντονα καλλιτεχνική διάθεση που ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία του, ξεφεύγοντας από τα κοινότυπα στυλιστικά πρότυπα.

 

 

 

 

 

Μαρία Μπάτσαλα

διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων