Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Σταθερότητα και ευελιξία

/Images/Articles/Ευέλικτη_κουζίνα_1.jpg
/Images/Articles/Ευέλικτη_κουζίνα_2.jpg
/Images/Articles/Ευέλικτη_κουζίνα_3.jpg
/Images/Articles/Ευέλικτη_κουζίνα_4.jpg
/Images/Articles/Ευέλικτη_κουζίνα_5.jpg
/Images/Articles/Ευέλικτη_κουζίνα_6.jpg
/Images/Articles/Ευέλικτη_κουζίνα_7.jpg
/Images/Articles/Ευέλικτη_κουζίνα_8.jpg

 

Οι σύγχρονες και μοντέρνες συνθέσεις κουζινών δίνουν στο ενδιαφερόμενο αγοραστικό κοινό τη δυνατότητα της επιλογής ανάμεσα σε σταθερούς ή ευέλικτους τύπους, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου. Ανακαλύψτε τα χαρακτηριστικά του κάθε τύπου και αποφασίστε ποιος ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες σας, καλύπτοντας πλήρως την κάθε σας επιθυμία.

 

 

Η σύνθεση σταθερής (compact) κουζίνας αποτελεί σήμερα τον πιο δυναμικό και απόλυτο τύπο διαμόρφωσης. Εάν λατρεύετε το σύγχρονο design, την πολυτέλεια και την τεχνολογική εξέλιξη, τότε σίγουρα αυτή είναι η ιδανική σύνθεση κουζίνας για εσάς. Προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια, με μοντέρνο σχεδιασμό και πολυτελή υλικά αποτελεί ένα σύνολο υψηλής αισθητικής όπου όλα συμμετέχουν κρυφά, αφού τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο και όλα εντοιχίζονται, προστατευμένα από κακομεταχείριση και αδιάκριτα βλέμματα. Γυαλιστερή λάκα, καπλαμάδες με έντονα νερά, inox, κρύσταλλο και καθρέπτης αποτελούν τα κυρίαρχα υλικά αυτού του είδους των κουζινών. Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας μιας compact κατασκευής είναι η σωστή μελέτη και οι απαραίτητες εργονομικές επεμβάσεις ώστε να εξασφαλίζεται η εικαστική και λειτουργική τελειότητα. Ευθύγραμμες, καμπυλόγραμμες, σε σχήμα Γ ή Π, με νησίδες ή χωρίς, δείχνουν πάντοτε άψογα οργανωμένες και καλοδουλεμένες σε κάθε τους λεπτομέρεια.

 

 

Οι ηλεκτρικές συσκευές είναι εντοιχισμένες με όψεις ντουλαπιών, inox, ή καθρέπτη, ενώ εξελιγμένοι μηχανισμοί, κρυφά πόμολα και φωτισμός, καθώς και άψογοι πάγκοι τύπου corian είναι μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας σταθερής σύνθεσης. Πάγκοι εργασίας που επεκτείνονται έξυπνα (με ειδικούς βραχίονες) και νεροχύτες που καμουφλάρονται κάτω από συρόμενα καπάκια, αποτελούν καινοτόμες κατασκευές που λειτουργούν αποκλειστικά για τη δική σας άνεση και αισθητική. Ο σταθερός τύπος κουζίνας είναι ιδανικός για ενιαίους πολυτελείς χώρους, όπου όλα λειτουργούν με απόλυτη τάξη και «κρυφή» (εντοίχιση) οργάνωση. Με τον κατάλληλο κρυφό φωτισμό η κατασκευή μπορεί να σας χαρίσει πέρα από ευκολία σε κάθε εργασία, τη σύνθεση ενός απόλυτα ατμοσφαιρικού σκηνικού. Πριν αποφασίσετε για το στυλ και τα είδη των υλικών που θα απαρτίσουν την κατασκευή σας, ενημερωθείτε για τα μοντέλα που διατίθενται στο χώρο της αγοράς, καθώς και τις τιμές που τα συνοδεύουν, καταλήγοντας στην καταλληλότερη σύνθεση που θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του νοικοκυριού σας. Η μοναδική δυσκολία που θα συναντήσατε στον τύπο compact είναι η δύσκολη αντικατάσταση των χαλασμένων ηλεκτρικών συσκευών, καθώς ο εντοιχισμός περιορίζει τις επιλογές μας λόγω διαστάσεων.

 

 

Η ευέλικτη μορφή αποτελεί την πιο πρακτική και εργονομική σύνθεση κουζίνας, καθώς η κατασκευή μεταμορφώνεται διαρκώς σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η διάταξη και η μορφή αλλάζουν με τη χρήση τροχήλατων μονάδων, πτυσσόμενων πάγκων και αποθηκευτικών κουτιών. Το κόστος αγοράς της είναι πολύ χαμηλό καθώς τα κομμάτια που την αποτελούν είναι λιγότερο πολύπλοκα, πολύ οικονομικά και σε περιπτώσεις μετακομίσεων απλά σας συντροφεύει στο νέο σας σπίτι, αφού μπορείτε να την μεταφέρετε (κομμάτι-κομμάτι) και να την εντάξετε εύκολα στο νέο σας χώρο. Ακόμη και αν δεν σας καλύπτει η υπάρχουσα compact μορφή κουζίνας σας, μπορείτε να την ανανεώσετε προσθέτοντας ευέλικτες μονάδες κερδίζοντας ταυτόχρονα περισσότερο ωφέλιμο χώρο. Μπορείτε να συνθέσετε αυτού του τύπου τις κουζίνες με διαφορετικά στοιχεία ή με κατασκευές που μπορείτε να δημιουργήσετε οι ίδιοι. Για βιομηχανικού ύφους χώρους και λιτά, minimal διαμερίσματα τολμήστε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με κλασικά και μοντέρνα έπιπλα. Τολμήστε ξύλινα ντουλάπια σε έντονους χρωματισμούς σε συνδυασμό με τροχήλατα αλουμινένια έπιπλα και σιδερένιους γάντζους (τσιγκέλια) για τα μαγειρικά σκεύη, θα χαρίσουν στην κουζίνα σας έναν αέρα ελευθερίας που ξεφεύγει από το απόλυτα τυποποιημένο στυλιζάρισμα μιας έτοιμης επιλογής.

 

 

Σε αυτό τον τύπο κουζινών μπορείτε να προσθέσετε το προσωπικό σας γούστο και στυλ, χαρίζοντας στο χώρο ένα κομμάτι από την προσωπικότητά σας. Κατά τη σύνθεση προσέξτε ώστε να τηρηθούν οι βασικοί κανόνες άνετης κυκλοφορίας και ασφαλούς πρόσβασης σε κύρια σημεία, όπως οι ηλεκτρικές συσκευές και ο νεροχύτης. Φροντίστε να είναι πλήρως αποθηκευμένα τα σκεύη που δεν χρησιμοποιούνται τακτικά και δημιουργήστε ελεύθερους χώρους που θα σας διευκολύνουν στο καθάρισμα, διατηρώντας τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής σε αυτό τον τόσο ευαίσθητο χώρο. Τα έπιπλα της κουζίνας θα πρέπει να μην έχουν αιχμηρές γωνίες και να μην τοποθετούνται σε επικίνδυνα σημεία, ειδικά σε περιπτώσεις που ζουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Η ευέλικτη κουζίνα συνδυάζεται με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές της αρεσκείας σας και αποτελεί ιδανική λύση για πολύ μικρούς χώρους καθώς υπάρχει η δυνατότητα πτυσσόμενων κατασκευών που κλείνουν και αποθηκεύονται όταν δεν χρησιμοποιούνται. Εικαστικά και διακοσμητικά είναι ενδιαφέρουσα η κάθε πρόταση που μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα έμπνευσής της, προσέχοντας πάντα ώστε να μην είναι υπερφορτωμένη και ακατάστατη.

 

 

Πριν δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας, αποφασίστε τη μορφή και το στυλ που επιθυμείτε να έχει. Ταλαντευτείτε ανάμεσα στη σταθερότητα και την ευελιξία ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της κάθε επιλογής, Συγκεντρώστε τις ανάγκες τις δικές σας και του χώρου σας και χαρίστε στον εαυτό και το σπίτι σας άνεση, ομορφιά και λειτουργικότητα. Οικονομία, εργονομία και αισθητική θα σας οδηγήσουν στην πιο κατάλληλη επιλογή.

 

 

 

 

 

Μαρία Μπάτσαλα

διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από:

 

http://dornob.com

http://cdn.dornob.com

http://www.instablogsimages.com

http://niriti.com

http://homesickdesigns.com

http://thesvilla.com

http://www.hc-arsitekrumah.com