Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Μεξικάνικο décor

/Images/Articles/Μεξικάνικο_décor_1.jpg
/Images/Articles/Μεξικάνικο_décor_4.jpg
/Images/Articles/Μεξικάνικο_décor_2.jpg
/Images/Articles/Μεξικάνικο_décor_3.jpg
/Images/Articles/Μεξικάνικο_décor_5.jpg
/Images/Articles/Μεξικάνικο_décor_6.jpg

 

Εάν είστε οπαδοί του έθνικ στυλ, σας αρέσει να περνάτε αρκετές ώρες στο όμορφο σπίτι σας με συγγενείς και φίλους, σας αρέσουν οι χειροτεχνίες, τα παραδοσιακά αντικείμενα και λατρεύετε τα χρώματα, τότε ο τύπος της μεξικάνικης κατοικίας αποτελεί το ιδανικότερο διακοσμητικό στυλ για εσάς. Σε μια εποχή που όλα κινούνται γύρω και σύμφωνα με τις αρχές του μινιμαλισμού και της ήπιας μονοχρωμίας, αξίζει να πρωτοτυπήσετε υιοθετώντας τη μοναδικότητα μιας κατοικίας που θα εκφράζει μια διαφορετική, ζωντανή και ευχάριστη πολιτιστική κουλτούρα.


Η μεξικάνικη διακόσμηση εκφράζεται από τα φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο), τα έντονα χρώματα, τα χειροποίητα αντικείμενα και το τολμηρό προσωπικό στυλ έκφρασης του ιδιοκτήτη. Για τη δόμηση συστήνεται η χρήση πέτρας, ξύλου και η δημιουργία μεγάλων όγκων από μπετόν. Ακολουθήστε λιτές γραμμές, γεωμετρικές φόρμες φροντίζοντας πάντα ώστε να δημιουργούνται στρογγυλέματα σε κάθε ένωση. Κυρίαρχο στοιχείο του χώρου αποτελεί το δάπεδο με τα πολύχρωμα, ή μονόχρωμα χειροποίητα πλακάκια τερακότας. Προτιμήστε ξύλινα κουφώματα σε έντονους χρωματισμούς συνοδευμένα από περίτεχνα ξύλινα παντζούρια.


Βαμμένα ερμάρια, μασίφ ξύλινα έπιπλα και θαυμαστές ξυλόγλυπτες λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν την επίπλωση του χώρου. Χτιστοί καναπέδες και πάγκοι είναι ακόμη μια πρωτότυπη πρόταση της μεξικάνικης διακόσμησης, που με έξυπνες κατασκευές προσφέρει πολύτιμους κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους. Το αντιπροσωπευτικό στοιχείο του μεξικάνικου στυλ είναι η πανδαισία χρωμάτων που το συνοδεύει. Το βαθύ μπλε, το θερμό κόκκινο, το έντονο πορτοκαλί, το βυσσινί, το καθαρό πράσινο και το φωτεινό κίτρινο κερδίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων. Για την κάλυψη μεγαλύτερων επιφανειών συστήνονται γήινες αποχρώσεις στα χρώματα του πηλού, της ώχρας, του μπεζ και του καφέ.


Τα υφάσματα (μάλλινα, βαμβακερά) που χρησιμοποιούνται είναι διακοσμημένα με πλούσια κεντήματα. Όλα τα αντικείμενα σε ένα γνήσιο μεξικάνικο σπίτι είναι προϊόντα χειροτεχνίας, γεγονός που ενισχύει την ξεχωριστή και οικεία ατμόσφαιρα που προσφέρει. Πολύχρωμες κουρτίνες και υφαντά zapotec (γραμμικά παραδοσιακά μεξικάνικα υφαντά με κρόσσια στο φινίρισμα) για τοίχους και δάπεδα, ντύνουν ζεστά την εκκεντρική μεξικάνικη κατοικία, ενώ σιδερένιες απλίκες και μεγάλοι σιδερένιοι λιτοί πολυέλαιοι φωτίζουν οικογενειακές και φιλικές στιγμές. Ζωγραφικά μοτίβα από την παράδοση των Ατζέκων στους τοίχους και τα ερμάρια και επένδυση επιφανειών (κουζίνα, μπάνιο) με χειροποίητα κεραμικά πλακίδια, θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην καλλιτεχνική αξία των χώρων σας. Τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι κυρίως κεραμικά, ξύλινα, γυάλινα ή σφυρήλατα μεταλλικά από σίδερο ή κασσίτερο.


Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο της μεξικάνικης αρχιτεκτονικής είναι ο άρρηκτος δεσμός του εσωτερικού της κατοικίας με τον εξωτερικό χώρο. Εσωτερικά αίθρια και κήποι, μεγάλα μπαλκόνια και αυλές ενισχύουν την επαφή μας με τη φύση επιτρέποντας το ηλιακό φως να λούζει όμορφα ολόκληρο το σπίτι. Σιδερένια έπιπλα εξωτερικού χώρου, κάκτοι και παχύφυτα, πήλινα κασπώ και λιτά σιντριβάνια από μπετόν ολοκληρώνουν τη διακόσμηση του χώρου που θα φιλοξενεί την ήσυχη μεσημεριανή μας «σιέστα».


Υιοθετήστε το σύνθετο χαρακτήρα μιας μεξικάνικης κατοικίας και εξελίξτε τον με το προσωπικό σας γούστο ή ακόμη και με τη χειροτεχνική σας επέμβαση. Αποκτήστε ένα χώρο ζεστό, που θέτει σε εγρήγορση το βλέμμα, ζωντανεύει τα συναισθήματα και θα φτιάχνει τη διάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Φορέστε το σομπρέρο σας γιατί έφτασε η ώρα να υποδεχθείτε τη μεξικάνικη κουλτούρα σπίτι σας.

 

 


Μαρία Μπάτσαλα

διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

 

 

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από:

http://pic40.picturetrail.com

http://www.interior-design-it-yourself.com

http://2.bp.blogspot.com

http://improvinghouses.com

http://3.bp.blogspot.com

http://1.bp.blogspot.com