Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Ντύστε τους καναπέδες σας!

/Images/Articles/Ριχτάρια-2.jpg
/Images/Articles/Ριχτάρια_1.jpg
/Images/Articles/Ριχτάρια_3.jpg

Τα ριχτάρια είναι ένας μοναδικός τρόπος για να μεταμορφώσετε την όψη των καναπέδων σας σε δευτερόλεπτα! Μια, κατά κανόνα, οικονομική αγορά, διαθέσιμη σε διάφορα σχέδια, χρώματα και υφές. Τα βρίσκετε στα καταστήματα με λευκά ειδή ή γενικότερα με είδη για το σπίτι.

 

 

Πού χρησιμεύουν;

 

Είναι ένα μοναδικός τρόπος για να προστατεύετε τους καναπέδες σας με στυλ! Η καθημερινή χρήση λερώνει τους καναπέδες, ειδικά αυτούς με ταπετσαρίες σε ανοιχτό χρώμα, και τους κάνει να δείχνουν ταλαιπωρημένοι και παλιοί… Το κόστος αποκατάστασης της ταπετσαρίας είναι μεγάλο. Αντίθετα, το ριχτάρι είναι μια εναλλακτική, απλή στο καθάρισμα και στην αλλαγή, που θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη!

 

 

Τα ριχτάρια όμως δεν είναι χρήσιμα μόνο ως προστατευτικά. Μπορεί, όπως αναφέρεται και παραπάνω, να αλλάξουν τελείως την όψη του σαλονιού σας. Ένα σετ από ριχτάρια σε έντονα χρώματα μετατρέπουν ένα μουντό σαλόνι σε πολύ πιο ευχάριστο και προσιτό!

 

 

Ποια είδη υπάρχουν;

 

Αρχικά να πούμε ότι τα ριχτάρια έρχονται σε διάφορα μεγέθη. Είναι μελετημένα για να  καλύπτουν επαρκώς τους διθέσιους ή τριθέσιους καναπέδες ή ακόμη και τις πολυθρόνες. Συνήθεις διαστάσεις είναι οι 180x240εκ., 180x280εκ., 170x230εκ., 170x270εκ. ή και τετράγωνα στα 170x170εκ.

 

 

Οι μεγάλες διαφοροποιήσεις παρουσιάζονται στις υφές. Πολύ διαδεδομένα είναι τα πικέ ριχτάρια. Από 'κει και πέρα υπάρχουν πλεκτά, φλίς, μεταξωτά ή ακόμη και γούνινα (οικολογικά ή πραγματικά).

 

 

Ακόμη και στις ίδιες υφές υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Ένα ριχτάρι πλεκτό μπορεί να είναι δύο ή μιας όψης, με ή χωρίς κρόσι, μονόχρωμο ή πολύχρωμο!

 

 

Η όποια επιλογή έχει να κάνει με το στυλ του σπιτιού και την εποχή του χρόνου. Ένα ριχτάρι από γούνα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Από την άλλη, ένα πολύχρωμο ριχτάρι με καλοκαιρινή ανάλαφρη πλέξη δεν είναι και ότι καλύτερο για τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα, προσοχή και στο «ύφος» του σπιτιού! Ένα νεανικό πολύχρωμο ριχτάρι δεν θα ταίριαζε ποτέ σε ένα κλασικό σαλόνι, ακόμη και σε μια λογική mix and match!

 

 

Πως τοποθετούνται;

 

Η παλιότερη άποψη να τοποθετείται το ριχτάρι απ’ άκρη σ' άκρη, καλύπτοντας εντελώς τον καναπέ, δεν βρίσκει πια φανατικούς υποστηρικτές. Στη σύγχρονη διακόσμηση τα ριχτάρια πέφτουν ανάλαφρα πάνω στους καναπέδες. Η σωστότερη έκφραση είναι «επιμελώς ατημέλητα»! Έτσι δίνουν την αίσθηση του αναπόσπαστου διακοσμητικού στοιχείου και παράλληλα προστατεύουν!

 

 

Ο καλύτερος τρόπος είναι να «παίξει» κανείς μαζί τους! Τοποθετήστε τα διαγώνια, στο μισό καναπέ, καταλήγοντας σε μύτη ή ακόμη και μαζεμένα στη μια πλευρά με ανάλαφρες πτυχώσεις!

 

 

Μερικές ακόμη συμβουλές:

 

1. Τα ριχτάρια διπλής όψης είναι μια πρώτης τάξεως οικονομική λύση! Δύο στην τιμή του ενός!

 

2. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε πάντα σετ στο ίδιο χρώμα. Είναι όμως καλό να μην υπερβάλετε στις αντιθέσεις των χρωμάτων. Π.χ. σε ένα σετ λευκών καναπέδων μπορείτε να τοποθετήσετε γκρι ριχτάρι στον ένα και οινοπνεύματα στον άλλο!

 

3. Βάλτε και τα μαξιλάρια του καναπέ στο «παιχνίδι» των συνδυασμών!

 

4. Βλέπετε πάντα όλο το ντύσιμο του καθιστικού (κουρτίνες, ριχτάρια, χαλιά) σαν ένα συνδυασμό και όχι σαν μεμονωμένα κομμάτια. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι τα χρώματα και τα μοτίβα πρέπει να ίδια, αλλά να ταιριάζουν και να αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά.

 

 

 

 

Κυριακίδου Έλσα

Designer

 

 

 

Χρήσιμος σύνδεσμος:

http://www.ehow.com/how_7950413_put-throw-sofa.html

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από:

www.countryliving.com

http://thesewingdirectory.blogspot.com

http://home-interior-designs.com