Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Ένα στεφάνι για τις τέσσερεις εποχές του χρόνου!

/Images/Articles/Στεφάνι.jpg

 

Το στεφάνι είναι ένα διακοσμητικό που μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλά σημεία του σπιτιού. Κρεμασμένο στην πόρτα ή στον τοίχο, πάνω σ’ ένα τραπέζι με άλλα διακοσμητικά, στα κάγκελα της βεράντας ή ακόμη και στην κάσα ενός παραθύρου με τον αέρα να το κινεί μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου!

 

 

Η «βάση» μπορεί να είναι ένα απλό στεφάνι π.χ. από κλαριά. Τα διακοσμητικά στοιχεία θα είναι αυτά που θα καθορίσουν το χαρακτήρα του… Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε ποιά εποχή ανήκει!

 

 

Άνοιξη…

 

Είναι η βασίλισσα της πολυχρωμίας! Κρεμάστε στο στεφάνι σας κορδέλες σε έντονα ζωηρά χρώματα: Πορτοκαλί, πράσινο, κίτρινο. Ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξετε τις κορδέλες είναι να τις κολλήσετε με ένα πιστόλι σιλικόνης. Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα με εργαλεία και το κόστος του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

 

 

Άνοιξη όμως σημαίνει και λουλούδια… Έλα όμως που τα λουλούδια για να ζήσουν έχουν ανάγκη από νερό ή χώμα. Είστε λοιπόν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα λουλούδια. Η επιλογή σας πρέπει να είναι προσεκτική. Μόνο με ψεύτικα λουλούδια καλή ποιότητας θα αποφύγετε την εικόνα του φθηνού και του πρόχειρου. Μια καλή λύση είναι να βάλετε μόνο ένα, μεγάλου μεγέθους, λουλούδι στο κέντρο του στεφανιού. Θα σας δώσει ένα λιτό αποτέλεσμα και παράλληλα άκρως εντυπωσιακό.

 

 

Υπάρχει όμως και ένα ανθάκι που μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό χωρίς νερό. Μάλιστα έχει και ζωηρό κίτρινο χρώμα. Το ανθός της Sempre Viva (πάντα ζωντανή) θα το βρείτε σε «ψαγμένα» ανθοπωλεία!

 

 

Καλοκαίρι…

 

Και φυσικά ο νους σας πάει σε κοχύλια και αστερίες. Δε λέω, πολύ ωραία! Είναι όμως λίγο τετριμμένη αντιμετώπιση!

 

 

Τι θα λέγατε να κάνετε τα εξής: Βάψτε το στεφανάκι κίτρινο και στολίστε το με κίτρινες κορδέλες. Κοιτάζοντας το από μακριά θα παραπέμπει σε καλοκαιρινό ήλιο. Κολλήστε στο πίσω μέρος του ένα ημιδιαφανές γαλάζιο plexiglass και διακοσμήστε το μισό με άμμο. Προσπαθήστε μάλιστα να δώσετε σχήμα αμμόλοφων για να μοιάζει με παραλία. Τέλος, κολλήστε στο πίσω μέρος του plexiglass λευκά χάρτινα καραβάκια που θα αχνοφαίνονται. Παρατηρώντας τα από μακριά θα  μοιάζουν να χάνονται στον ορίζοντα!

 

 

 

Φθινόπωρο…

 

Στο μυαλό μας το φθινόπωρο είναι κάπως μουντό… Εντάξει, αυτό έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας… Όμως και τα λιγότερα ζωηρά χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν πολύ ωραίες συνθέσεις.

 

Διακοσμήστε το στεφάνι με σκούρο μπλε, οινοπνευματί, χακί και καφέ κορδέλες. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και λεπτές κλωστές που να παραπέμπουν στη βροχή!

 

 

Τα ξεραμένα φύλλα και τα κλαράκια, που θα βρείτε στο κοντινό σας πάρκο, είναι τα τελειότερα διακοσμητικά για τη φθινοπωρινή εποχή!

 

 

Χειμώνας…

 

Μια εποχή συνδεδεμένη με τα Χριστούγεννα…

 

 

Βάψτε το στεφάνι σκούρο πράσινο και στολίστε το με κορδέλες πράσινες και κόκκινες. Προσθέστε λευκές διακοσμητικές νιφάδες που θα βρείτε σε μαγαζιά με είδη διακόσμησης, κυρίως τις εποχές των εορτών. Προσθέστε και μικρά χρυσά κουδουνάκια, θα τα βρείτε σε μαγαζιά με υλικά ραπτικής, ώστε κάθε φορά που οι κορδέλες κινούνται να κάνουν έναν χαρακτηριστικό ήχο. Μην ξεχνάτε ότι πολλά παιδιά συνδέουν τον ήχο από τα κουδουνάκια και με τον Άγιο Βασίλη!

 

 

Αποκλειστικά για της μέρες των εορτών: Προσθέστε στο στεφάνι αμιγώς χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Χριστουγεννιάτικες μπάλες, καμπανούλες, γιρλάντες.

 

 

Tips_

1. Πολλά από τα υλικά διακόσμησης μας τα δίνει η ίδια ή φύση! Μαζεύετε κοχύλια, περίεργα ξερά φύλλα, πέτρες… Θα έρθει η στιγμή να τα χρησιμοποιήσετε.

2. Ξεφύγετε από τα παραδοσιακά υλικά. Σκεφτείτε, όπως λένε οι αμερικανοί, “Out of the box”! Ρίξτε μια ματιά στις καραμέλες, τις λωρίδες από  παλιά περιοδικά και εφημερίδες ή ακόμη και τις λευκές νιφάδες του pop corn… Μπορούν να γίνουν πρώτης τάξης υλικά για διακόσμηση!

3. Δείτε το ως μια διαδικασία που μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια!

 

 

 

 

Κυριακίδου Έλσα

Designer

 

 

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

http://jenn-lee.blogspot.com/2011/01/more-yarn-crafts-for-you.html