Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Υδάτινος κόσμος

/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_2.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_3.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_4.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_5.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_6.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_7.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_8.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_9.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_10.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_12.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_μίνιμαλ_μπανιέρα_13.jpg

Μπαίνοντας στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από ένα καυτό μπάνιο που προσφέρει στιγμές ξεκούρασης και αναζωογόνησης. Είδη υγιεινής αποκλειστικά σχεδιασμένα για την κάλυψη των αναγκών μας σε τύπους μπανιέρας, ντους και υδρομασάζ εντάσσονται σήμερα στο χώρο μας για να μας χαρίσουν μια απολαυστική συνύπαρξη με το υγρό στοιχείο. Το μπάνιο σήμερα δεν είναι πια ένας ιδιωτικός κρυφός χώρος, αποτελεί σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού και χώρο-σύμβολο της απόλυτης ευεξίας και χαλάρωσης. Τομέας πειραματισμού για τους σύγχρονους σχεδιαστές που τολμούν καθημερινά την εξέλιξή του, επινοώντας νέες φόρμες, υλικά και χρώματα σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες.

Αφρόλουτρα υπό το φως των κεριών με τη μπανιέρα γεμάτη ευωδιαστά άλατα δίνουν τη θέση τους σήμερα σε είδη φουτουριστικού σχεδιασμού που μας προσφέρουν την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα prive spa. Στην αγορά εντοπίζουμε μια τεράστια ποικιλία σε μπανιέρες εντοιχιζόμενες, ελεύθερης στήριξης και τύπου πισίνας δαπέδου, κατασκευασμένες άλλοτε από ακρυλικά φύλλα, duralight, pietraluce και άλλοτε παραδοσιακά από πορσελάνη ακόμη και από ειδικά επεξεργασμένη ξυλεία. Οι φόρμες και τα σχήματα είναι προϊόντα μοναδικής έμπνευσης για να προσαρμόζονται σε όλους τους χώρους και για να καλύπτουν και το πιο απαιτητικό γούστο.

Οι σύγχρονες μπανιέρες έχουν ιδιαίτερα εργονομική, άνετη σχεδίαση και είναι εξοπλισμένες με συστήματα υδροθεραπείας όπως: υδρομασάζ, αερομασάζ, χρωμοθεραπείες, αρωματοθεραπείες, οζονοθεραπείες και υδροηχητικά μασάζ με σκοπό να επιτυγχάνουν ευεργετικά αποτελέσματα στο καταπονημένο ανθρώπινο σώμα. Μαξιλαράκια αυχένα και ανατομικές πλάτες στηρίζουν και προσφέρουν άνεση κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Αν θέλετε μια μικρή πισίνα στο μπάνιο σας τότε επιλέξτε τις μπανιέρες δαπέδου που εμφανίζονται πλέον με νέα ανανεωτικά concept ιδανικά για την ψυχοσωματική σας ευεξία καθώς δημιουργούν ηχητικά και οπτικά εφέ ανάλογα με εκείνα μιας φυσικής πηγής ( με χρήση συστημάτων ανακύκλωσης νερού διαρκούς κίνησης). Χρωματιστά led χαρίζουν πολύχρωμες ανταύγειες στο νερό συνεισφέροντας στις εικαστικές μα και τις λειτουργικές (χρωμοθεραπεία) ιδιότητες μιας μπανιέρας. Επανάσταση στο χώρο αποτελεί και η πρόσφατη ενσωμάτωση mini υπολογιστή ο οποίος δεν είναι απλά σχεδιασμένος για τη ρύθμιση φωτισμού και μουσικής αλλά είναι ασύρματα συνδεδεμένος με το internet. Στόχος αυτής της καινοτομίας είναι η προσφορά της μοναδικής δυνατότητας να ετοιμάζεται μόνο του το αφρόλουτρό σας ενώ βρίσκεστε ακόμη στο χώρο εργασίας σας, απλά και μόνο με μια διαδικτυακή εντολή.

Το τρεχούμενο νερό έκανε πριν λίγα χρόνια την είσοδο του στα νοικοκυριά και έφερα μαζί του πολυτέλειες τις οποίες σήμερα θεωρούμε δεδομένες, όπως το καθημερινό μας ντους. Μια νέα μέθοδος πλυσίματος η οποία απαιτεί λιγότερο χρόνο και νερό και αρχικά εντοπιζόταν αποκλειστικά σε στρατώνες, φυλακές και σχολές. Πολύ αργότερα ενσωματώθηκε στον κοινό τύπο μπανιέρας με κατακόρυφες κατασκευές σωληνώσεων που εφαρμόζονταν στην άκρη της. Αποτελεί μια καλή λύση εξοικονόμησης χώρου για μικρά μπάνια όπου κάνει την εμφάνισή του πάντα με τη μορφή καμπινών αντί για μπανιέρες. Με τη βοήθεια των τηλεφώνων ντους και με τους ψεκαστήρες διαφόρων μεγεθών οι χρήστες μπορούν να κατευθύνουν το νερό στα σημεία του σώματος που θέλουν απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και ένα ευχάριστο μασάζ. Αν έχετε αρκετό χώρο μπορείτε να διαμορφώσετε ένα υποδωμάτιο υπενδεδυμένο με πλακίδια ή ψηφίδες κατάλληλες για χώρους μπάνιου και μέσα σε αυτό να γίνει η εφαρμογή της στήλης ντους ή της κεφαλής οροφής ή ο συνδυασμός και των δυο. Το ντους οροφής διατίθεται σε ποικίλες διαστάσεις και αποτελεί τη νεότερη τάση στο σύγχρονο design που εφαρμόζεται στο χώρο του μπάνιου. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτει φωτισμό ανάλογα με τη θερμοκρασία και τις επιλογές ροής του νερού. Για τους λάτρεις της απόλυτης νέας τεχνολογίας προτείνονται οι στρογγυλές ή ελλειπτικές καμπίνες ηλεκτρονικού ντους ή ατμόλουτρου με πλευρικά τζετ εκτόξευσης νερού. Καμπίνες από χυτό ακρυλικό φύλλο συνδυασμένο με άψογα κρύσταλλα ασφαλείας με σύγχρονο σχεδιασμό και προηγμένο εξοπλισμό καθιστούν το είδος αυτό ιδανικό για χώρους εξαιρετικής αισθητικής.

Οι επιλογές είναι πολλές και το Jacuzzi (υδρομασάζ) είναι μία από αυτές. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν είδος πολυτέλειας και το συναντούσαμε αποκλειστικά σε spa και σε ξενοδοχεία, όμως σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι το τοποθετούν στο σπίτι τους. Εκτός από τις στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης που προσφέρει έχει όμως και ιαματικές ικανότητες. Το σύστημά του βοηθάει και ξεκουράζει τα άτομα που υποφέρουν από ρευματοπάθειες, πόνους στη μέση και τον αυχένα αλλά και αρθριτικά. Με μια καλή έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι δεν θεωρείται πια πολυτέλεια αλλά προσιτή απόλαυση και αναζωογόνηση σε καθημερινή βάση. Εντοιχιζόμενες μπανιέρες υδρομασάζ σε διάφορα μεγέθη και σχήματα σαν όμορφες mini πισίνες, εξοπλισμένες με υποβρύχιο φωτισμό, συστήματα απολύμανσης και στόμια παροχής νερού που με τη λειτουργία τους δημιουργούν χαλαρωτικούς καταρράκτες, μπορούν να πάρουν μέρος σε σκηνικά ιδιαίτερου prestige. Μοντέλα mini spa σε πρωτοποριακούς σχεδιασμούς συνδυάζουν όλες τις λειτουργίες της υδροθεραπείας σε πολύ πρακτικές διαστάσεις, κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Η μεγαλύτερη καινοτομία της εποχής μας είναι οι καμπίνες υδρομασάζ. Αρχικά εξελίχθηκε η τεχνολογία των εκτοξευτήρων: κατασκευάστηκαν διάφορα είδη για υδρομασάζ ενώ αναπτύχθηκαν και συστήματα καθαρισμού από άλατα. Σήμερα στη αγορά εντοπίζονται όλο και όλο και μεγαλύτεροι εκτοξευτήρες οι οποίοι δημιουργούν την ψευδαίσθηση της βροχής και υπάρχουν και εταιρείες που προσφέρουν εξελιγμένα συστήματα τα οποία αναμειγνύουν το νερό με αέρα δίνοντας την εντύπωση της πλουσιότερης ροής. Μια ολοκληρωμένη επιλογή στον τομέα αυτό είναι η πλήρως εξοπλισμένη καμπίνα υδρομασάζ με spot, σταθερό ντους τριών λειτουργιών, θερμοστατική μπαταρία, ραχιαία τζετ υδρομασάζ, καθίσματα, ψηφιακό πίνακα ελέγχου και αισθητήρα θερμοκρασίας νερού, ντους τύπου καταρράκτη, ραδιόφωνο και χρωμοθεραπεία.


Επιλέξτε τον τύπο «κάθαρσης» που ταιριάζει σε εσάς και στο χώρο σας και αφεθείτε στην απόλαυση, την ευεξία και την απόλυτη χαλάρωση. Δημιουργήστε το προσωπικό σας χώρο spa όπου θα μπορείτε να περνάτε μοναδικές στιγμές αναζωογόνησης που μέχρι τώρα έμοιαζαν με πολυτέλεια. Από καθημερινή συνήθεια ανάγετε το μπάνιο σε ιεροτελεστία για εσάς και τα αγαπημένα σας άτομα.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων