Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Εξωτερικός χώρος / ΚΗΠΟΣ-ΒΕΡΑΝΤΑ-ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

"Γρήγορος" κήπος

/Images/Articles/Γρήγορος_κήπος_1.jpg
/Images/Articles/Γρήγορος_κήπος_2.jpg
/Images/Articles/Γρήγορος_κήπος_3.jpg
/Images/Articles/Γρήγορος_κήπος_4.jpg

 

Ένας κήπος χρειάζεται προσεκτικό σχεδιασμό, σωστές επιλογές και μεγάλα αποθέματα υπομονής μέχρι την ολοκλήρωσή του. Για εσάς που ο ελεύθερος χρόνος αποτελεί πολυτέλεια και αναζητάτε άμεσα αποτελέσματα σε κάθε σας προσπάθεια, η κατασκευή ενός όμορφου χώρου απαιτεί γρήγορες και έξυπνες λύσεις. Μπορείτε με απλές και μελετημένες εργασίες να αποκτήσετε τον κήπο των ονείρων σας, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και όλα τα πολύτιμα οφέλη που μπορεί απλόχερα να σας προσφέρει. Ομορφιά, ηρεμία, εικαστική γαλήνη, μα και εύγευστους καρπούς, λαχανικά και φρούτα, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα σας χαρίσει ο νέος σας χώρος ως ανταμοιβή της προσπάθειας οργάνωσης και συντήρησής του. Μπορείτε να έχετε έναν άκρως λειτουργικό και αισθητικά άψογο εξωτερικό χώρο, χωρίς να αναμείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους καρπούς των κόπων σας. Χωρίς να περνάτε ώρες αγωνίας για αμφίβολα αποτελέσματα, που πολλές φορές μπορεί να μην  αποβούν ισάξια των προσδοκιών σας.

 

Εάν δεν θέλετε να αφήνετε τίποτα στην τύχη και προτιμάτε τις σίγουρες επιλογές, τότε το μοντέλο ενός «γρήγορου» κήπου είναι εκείνο που ταιριάζει στο χώρο σας, ικανοποιώντας και τον οργανωτικό σας χαρακτήρα. Σχεδιάστε το νέο ή τον ανανεωμένο κήπο σας, χωρίστε τον σε τομείς ανάλογα με τις δραστηριότητες που επιθυμείτε να λαμβάνουν χώρο σε αυτόν, επιλέξτε τα κατάλληλα υλικά και φυσικά, αποφασίστε τα είδη των φυτών που θα φιλοξενήσει ο μικρός επίγειος παράδεισός σας. Κάνοντας μια σωστή, πλήρη οργάνωση και προβλέποντας- προνοώντας την παραμικρή λεπτομέρεια, θα εξοικονομήσετε χρόνο και περιττές διαδικασίες.

 

Προβείτε σε επιχωμάτωση με αγορασμένο-εμπλουτισμένο κηπαίο χώμα και ξεκινήστε άμεσα τη δημιουργία ενός άψογου χώρου, μια και υπάρχει πλέον μια πολύ καλή και γόνιμη βάση. Προχωρήστε στον διαχωρισμό του σε τομείς προσθέτοντας λιτές κατασκευές, πλακόστρωση ή επένδυση διαδρόμων με βότσαλο ή άμμο καθώς και έτοιμα βαριά διακοσμητικά αντικείμενα. Έτοιμα ντεκ για καθιστικά, κρήνες, σιντριβάνια, μπορούν να επιλεχθούν και να τοποθετηθούν εύκολα και γρήγορα, ικανοποιώντας άμεσα τις λειτουργικές και εικαστικές ανάγκες του χώρου σας. Επιλέξτε τους χώρους φύτευσης των δέντρων, θάμνων και των λουλουδιών σας και προβείτε στην αγορά έτοιμων δενδρυλλίων και φυτών σε ανεπτυγμένο στάδιο, αποφεύγοντας κάθε είδους προσπάθεια για σπορά. Με τη φύτευση σπόρων θα αναμείνετε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα σε ένα άδειο από βλάστηση τοπίο, όπου τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή και έτοιμα προς αξιολόγηση μετά από μήνες ή ακόμη και χρόνια τακτικής φροντίδας και αμέτρητων ωρών κόπου και μόχθου. Ενώ με την αγορά φυτών ολοκληρωμένης ανάπτυξης ο κήπος σας θα «γεμίσει» άμεσα προσφέροντας σας ένα κατάφυτο καταφύγιο μέσα στην αυλή του σπιτιού σας. Δέντρα, θάμνοι και λουλούδια θα σας χαρίσουν σκιά (δέντρα), πυκνή βλάστηση, ασφάλεια και ιδιοτικότητα (θάμνοι, πράσινοι φράκτες), χρώματα και φυσικά, αρώματα (λουλούδια).

 

Για εδαφοκάλυψη προτιμήστε την τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα που εφαρμόζεται γρήγορα, εύκολα, έχει φυσική αψεγάδιαστη όψη και απαιτεί απλά τις βασικές εργασίες συντήρησής του. Η διαδικασία της άρδευσης μπορεί να τελεσθεί με την τοποθέτηση ενός συστήματος αυτόματου ποτίσματος υπέργειας μορφής (μπαταρίας, δίκτυο από λάστιχα, σταλάκτες, εκτοξευτήρες) κερδίζοντας χρόνο σε σχέση με τη χρονοβόρα εγκατάσταση υπόγειου δικτύου. Για τον τεχνητό φωτισμό του κήπου σας προτιμήστε ηλιακά φωτιστικά, τα οποία επαναφορτίζονται με τη βοήθεια ενός μικρού φωτοβολταϊκού πάνελ που φιλοξενείται στο εσωτερικό τους. Τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα και δίνουν λύσεις σε χώρους όπου δεν έχει προβλεφθεί εξωτερική ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Εσείς απλά αποφασίστε τα σημεία τοποθέτησης και ο φωτισμός του εξωτερικού σας χώρου θα ολοκληρωθεί άμεσα. Καφασωτά, ζαρντινιέρες, γλάστρες και λοιπά διακοσμητικά στοιχεία (επίπλωση, μικροαντικείμενα) μπορούν να επιλεχθούν από μια τεράστια γκάμα στο χώρο της αγοράς και να αποσταλούν- τοποθετηθούν γρήγορα στον κήπο σας, χαρίζοντας και τις τελικές πινελιές στο θαυμαστό έργο της ολοκλήρωσής του.

 

Εάν όμως επιθυμείτε να λάβετε πιο ενεργά μέρος στο κομμάτι της φύτευσης του κήπου σας, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο της σποράς, ώστε να απολαύσετε- βιώσετε πιο ζωντανά τη χαρά της καλλιεργητικής δημιουργίας. Έχοντας πάντοτε ως κριτήριο την εξοικονόμηση χρόνου, προτείνεται η επιλογή φυτών ταχείας ανάπτυξης για τη σύνθεση του χώρου μας. Φυτά αυτού του είδους αποτελούν αιθάλη δέντρα: ευκάλυπτος, ελιά, δάφνη Απόλλωνος, μαγνόλια, τούγια, φίκος όπως και ο κέδρος του Άτλαντα καθώς και οι θάμνοι: αβούτιλο, βίβουρνο το αρωματικό, δενδρολίβανο, κουμαριά, λαντάνα, λυγαριά, μυρτιά, βραχυτίτων, τάξος, σεφλέρα, πυράκανθος, μυόπορο κ.α.

 

Σχεδιάστε το χώρο σας προσεκτικά, πραγματοποιώντας τις διαδικασίες κατασκευής του, προβλέποντας και την πιο μικρή λεπτομέρεια, καθώς μια καλή οργάνωση θα σας προσφέρει τη γρήγορη μορφή κήπου που αναζητάτε. Φερθείτε έξυπνα, επιλέγοντας ευκολοδούλευτα υλικά και έτοιμες λύσεις, που θα σας εξασφαλίσουν την επιθυμητή- αναμενομένη εικόνα, χωρίς παρεκκλίσεις ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Δεν είναι ένας χώρος που δημιουργείται βιαστικά και απερίσκεπτα, είναι ένας χώρος που οφείλει την μοναδικότητά του στη σωστή μελέτη και σχεδίασή του. Ο «γρήγορος κήπος» είναι ο έξυπνα και άκρως ευρηματικά κατασκευασμένος κήπος.

 

 

Μαρία Μπάτσαλα

διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

 

 

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από:

http://home-and-gardening.info

http://hyderabad.click.in

http://rkldesignsite.com

http://home-and-gardening.info