Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Satellite! Το ραντεβού των designers στο Μιλάνο!

/Images/Articles/Salone_Satellite_1.jpg
/Images/Articles/Salone_Satellite__2.jpg
/Images/Articles/Salone_Satellite__3.jpg

Όλοι οι σχεδιαστές ονειρεύονται τη μέρα που ένας μεγάλος οίκος θα παράγει τα σχέδια τους! Φτιάχνουν πρωτότυπα σε πραγματικές διαστάσεις και τα παρουσιάζουν σε εκθέσεις, σε περιοδικά ή όπου αλλού έχουν την ευκαιρία… Ελπίζουν ότι θα τα δουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, θα τους ανοίξουν οι κατάλληλες πόρτες και θα γίνουν, γιατί όχι, οι Philippe Starck της νέας γενιάς!

 

 

Την εβδομάδα του Design Week του Μιλάνο εξελίσσεται το Salone Satellite! Με μια φράση... Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν οι σχεδιαστές όσα ειπώθηκαν παραπάνω!

 

 

Τα Saloni του Design Week, όπως λένε οι Ιταλοί τις εκθέσεις, έχουν έκταση 230.000 τετραγωνικών και περνούν από αυτά 300.000 επισκέπτες! Κάποια παρουσιάζουν τις νέες τάσεις στα έπιπλα, κάποια τις νέες τάσεις στο φωτισμό και φυσικά, εδώ και μισό αιώνα, «δημιουργούν» τη μόδα! Από το 1961 κάθε αρχιτέκτονας, διακοσμητής ή απλός λάτρης του design έχει δώσει το παρόν του! Μέσα σε λίγες μέρες ενημερώνεται για αυτά που ο υπόλοιπος κόσμος θα δει «αύριο»!

 

 

Το Salone Satellite «δημιουργήθηκε» κάποια χρόνια αργότερα και αποτέλεσε με μιας το σημείο γνωριμίας των εταιρειών με νέους designer, ακόμη και φοιτητές, που θέλουν να δείξουν τη δουλειά τους! Τα σχέδια τους πιθανόν να αγοραστούν από εταιρίες και να γίνουν διάσημα μέσα σε λίγους μήνες!

 

 

Η φετινή έκθεση έλαβε χώρα από τις 12 έως τις 17 του Απρίλη. Οι τυχεροί σχεδιαστές φέτος είναι 700. Τους δόθηκαν κάποια τετραγωνικά για να βάλουν τα αντικείμενα τους, τα οποία μπορεί να είναι από ένα κηροπήγιο μέχρι μια ντουλάπα, και να εντυπωσιάσουν! Νέες φόρμες, νέα υλικά, δημιουργικά concept… Είναι όλα εκεί!

 

 

Ξεχωρίσαμε το Social Cave” (εικόνα1). Μια ειδική περίπτωση! Δουλειά της Caterina Tiazzoldi, από την ομάδα “Non linear solution”, μαζί με φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Columbia. Τους ζητήθηκε ένας χώρος που μπορεί και αναδιαμορφώνεται. Εκείνοι έφτιαξαν αυτό το χώρο που, μέσω των κύβων, συνεχώς αλλάζει και μάλιστα είναι από 100% ανακυκλώσιμα υλικά!

 

 

Ο Sabastian Herkner παρουσίασε μια σειρά από καλάθια πλεγμένα με χαρτί που λειτουργούν και σαν τραπεζάκια (εικόνα 2).

 

 

Το Στούντιο “Staffan Holm Design”, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τις κρεμάστρες κρίκους (εικόνα 3). Η ιδιαίτερη τους φόρμα αναδεικνύεται όταν κρεμάς κάτι σε αυτές, μιας και είσαι «αναγκασμένος» να το περάσεις μέσα από τον κρίκο! Μοιάζουν με ένα σύγχρονο γλυπτό, κάθετα τοποθετημένο στον τοίχο!

 

 

Πολλά ακόμη σχέδια ξεχώρισαν, άλλωστε φημολογείται ότι έρχονται κάθε χρόνο designers σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου! Είναι φυσικό λοιπόν να μιλάμε για μια έκθεση με τους καλύτερους, από κάθε γωνιά της Γής! Μέσα σε αυτή τη θάλασσα ιδεών ο καθένας ξεχωριστά προσπαθεί να εντυπωσιάσει. Άλλοτε με κάποιον κραυγαλέο τρόπο, άλλοτε με την απόλυτη απλότητα… Κατά κανόνα, η πλειοψηφία τα καταφέρνει!

 

 

H έκθεση Satellite είναι η πλέον ενδιαφέρουσα στο Design Week! Μην αμελήσετε να την επισκεφτείτε αν κάποιον Απρίλη βρεθείτε στο Μιλάνο! Συνδυάστε επίσης την παραμονή σας με τα λεγόμενα “Fuori Salone events”! Είναι events εκτός εκθέσεων. Διοργανώνονται σε πλατείες, βιβλιοπωλεία, καταστήματα με αντικείμενα design. Εκεί σου δίνεται η ευκαιρία, πίνοντας το κοκτέιλ σου, να ανταλλάξεις απόψεις ακόμη και με τους μεγαλύτερους designers των ημερών μας!

 

 

 

 

Κυριακίδου Έλσα

Designer

 

 

 

 

 

Χρήσιμος σύνδεσμος:

www.cosmit.it

 

 

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από:

www.dexigner.com

www.staffanholm.com