Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Διαχώρισε τη θέση σου… Όμως όχι για πάντα!

/Images/Articles/Διαχωρισμοί_χώρων_1.jpg
/Images/Articles/Διαχωρισμοί_χώρων_2.jpg
/Images/Articles/Διαχωρισμοί_χώρων_3.jpg
/Images/Articles/Διαχωρισμοί_χώρων_4.jpg

Σας έχει τύχει να θέλετε να απομονώσετε ένα μικρότερο χώρο μέσα σε ένα δωμάτιο; Για παράδειγμα να διαχωρίσετε ένα χώρο στο καθιστικό για να γίνει το γραφείο σας ή ένα μικρό γυμναστήριο… Τι γίνεται όμως όταν δεν θέλετε να κάνετε κάτι μόνιμο όπως είναι η γυψοσανίδα;

Τρόποι υπάρχουν και μάλιστα ουκ ολίγοι!

 

Διάτρητη βιβλιοθήκη… Η «θαυματουργή»!

 

Θα έχετε δει φυσικά τις βιβλιοθήκες διπλής όψης ή αλλιώς διάτρητες βιβλιοθήκες. Ουσιαστικά είναι σαν τις κλασικές βιβλιοθήκες, απλά αντί για πλάτη έχουν και τις δυο πλευρές ανοιχτές και μπορούν να τοποθετηθούν και κάθετα, με την πλαϊνή πλευρά τους, στον τοίχο. Αποτελούν ένα πρώτης τάξεως διαχωριστικό χώρου και μάλιστα πολύ πρακτικό όταν πρόκειται να διαχωρίσουμε ένα χώρο που θα χρησιμοποιείται ως γραφείο! Διατίθενται στη αγορά σε διάφορα χρώματα και στην πολύ εξυπηρετική διάσταση του 1,50 μέτρου ύψος.

 

Παραβάν… Το παλιό που έγινε μόδα!

 

Το παραβάν ήταν ανέκαθεν ένα πολύ χρήσιμο αντικείμενο! Κάποτε άλλαζαν πίσω του κυρίες μιας άλλης εποχής... Σήμερα είναι ένα από τα πιο μοντέρνα διαχωριστικά. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από πολλά καταστήματα με μικροέπιπλα ή να τα κατασκευάσετε ή ακόμη και να ζητήσετε από ένα καλλιτέχνη να σας το φιλοτεχνήσει με το δικό του στυλ!

 

 

Κουρτίνα… Η γνωστή και μη εξαιρετέα!

 

Η κουρτίνα είναι μια μοναδική λύση στην περίπτωση που θέλετε να απομονώσετε π.χ. τη κρεβατοκάμαρα σας στον ενιαίο χώρο μιας γκαρσονιέρας. Με ένα κουρτινόξυλο κρεμαστό από το ταβάνι έχετε ένα διαχωριστικό που μπορείτε να αλλάζετε όσο συχνά θέλετε. Εμπνευστείτε ανάλογα με την εποχή ή τη διάθεση σας και κάντε θαύματα με συνδυασμούς υφασμάτων σε διάφορα χρώματα! Επιλέξτε από την τεράστια γκάμα υλικών της αγοράς με υφάσματα που άλλοτε αφήνουν, μέσω της διαφάνειας τους, να αχνοφαίνεται ο χώρος πίσω τους και άλλοτε όχι. Μην ξεχνάτε και τις κουρτίνες με κρόσσια και άλλα περίεργα σχήματα!

 

Συναρμολογούμενα διαχωριστικά… Η νέα μόδα!

 

Μια πολύ «ανατρεπτική» λύση είναι τα σύγχρονα, συναρμολογούμενα διαχωριστικά. Είναι φτιαγμένα από πολυκαρβονικό, πλεξιγκλάς και άλλα υλικά με μοντέρνα εικόνα και έντονα, ακόμη και φλούο, χρώματα. Πωλούνται σε τεμάχια (συνήθως δέκα τεμάχια ανά συσκευασία, οπότε θα χρειαστείτε αρκετά περισσότερες από μια) που ενωμένα δίνουν την τελική εικόνα του διαχωριστικού. Το μέγεθος του τεμαχίου ποικίλει αλλά δεν ξεπερνά, συνήθως, τα 25 χ 25 εκ. Το ενδιαφέρον όλης αυτής της ιστορίας είναι ο τρόπος που όλα αυτά τα κομμάτια ενώνονται μεταξύ και φτιάχνουν ένα διαχωριστικό που θυμίζει περισσότερο ένα μοντέρνο δίχτυ! Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η χρήση του σε χώρους όπως τα lofts. Η αντίθεση της εικόνας του σε ένα έντονα βιομηχανικό περιβάλλον το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο

 

Τα πλεονεκτήματα όλων των παραπάνω επιλογών, σε σχέση πάντα με τους μόνιμους διαχωρισμούς με τοίχους και γυψοσανίδες, είναι τα εξής:


  • Είναι κατά κανόνα πολύ οικονομικότερες.

  • Δεν είναι μόνιμες και μπορούν ανά πάσα στιγμή να «εξαφανιστούν» χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

  • Απομονώνουν με τέτοιο τρόπο το χώρο ώστε να αφήνουν το φυσικό φώς και τον αέρα να διαχέεται.

  • Δεν δημιουργούν αποπνικτικούς χώρους

  • Μπορούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να τοποθετηθούν από εμάς χωρίς τη βοήθεια τεχνίτη.

 

Τα αντίστοιχα μειονεκτήματα είναι τα εξής:


  • Δεν μπορούν να απομονώσουν ήχους.

  • Δεν έχουν ουδέτερο αισθητικό αποτέλεσμα που επιτρέπει να ταιριάζουν σε όλους τους χώρους

  • Δεν απομονώνουν με τέτοιο τρόπο το χώρο που να μην είναι προσπελάσιμος από άλλους.

 

 

 

Έλσα Κυριακίδου

Designer