Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Ασανσέρ-Σκάλες / ΑΣΑΝΣΕΡ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Καμπίνες ασανσέρ

/Images/Articles/ασανσέρ_3.jpg
/Images/Articles/ασανσέρ__4.jpg
/Images/Articles/καμπινα_5.jpg
/Images/Articles/ασανσέρ_6.jpg
/Images/Articles/ασανσέρ_7.jpg
/Images/Articles/ασανσέρ_8.jpg
/Images/Articles/κόκκινος_θάλαμος_ασανσέρ.jpg
/Images/Articles/κόκκινος_θάλαμος_ασανσέρ_2.jpg

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος ξεκίνησε να κατοικεί σε ψηλά κτίσματα, ήρθε αντιμέτωπος με το θέμα της κατακόρυφης μετακίνησης. Παρά το γεγονός ότι η τεχνογνωσία γύρω από την υποδομή του ανελκυστήρα γίνεται όλο και πιο ασφαλής και αυτοματοποιημένη, το ασανσέρ δεν παύει να είναι η μόνη εγκατάσταση που καθημερινά τεστάρεται στην κατασκευή όσο καμία άλλη. O ανελκυστήρας είναι κυριολεκτικά ένα μεταφορικό μέσο και άρα η εικόνα, η λειτουργία και η συντήρηση του, χαρακτηρίζουν ολόκληρο το κτίσμα (ειδικά στην περίπτωση που είναι πολυώροφο). Ημερησίως, πραγματοποιούνται εκατομμύρια μετακινήσεις από πάτωμα σε πάτωμα, ενώ παράλληλα οι προμηθευτές εξειδικεύονται και ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους. Είναι ξεκάθαρο ότι αξίζει κανείς να επενδύσει κάτι παραπάνω πλέον, όχι μόνο για την ασφάλεια του ανελκυστήρα αλλά και για την αισθητική και λειτουργικότητά του.

Η καμπίνα - θάλαμος είναι το υποσύστημα του ανελκυστήρα μέσω του οποίου διακινούνται οι επιβάτες και άρα αποτελεί το μόνο ορατό και επισκέψιμο τμήμα του ασανσέρ. Πολλές εταιρείες πλέον προσφέρουν ιδανικές επιλογές για οικιακούς, επαγγελματικούς και εμπορικούς χώρους, κατασκευάζοντας μια πλατιά γκάμα θαλάμων για πρόσωπα ή φορτία. Η κάθε κατηγορία - τύπος θαλάμου προορίζεται για συγκεκριμένες χρήσεις και απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο σχεδίασης. Ανάλογα με το χαρακτήρα του έργου (μονοκατοικία, ξενοδοχείο, εμπορικό κέντρο, πολυκατοικία, σουπερμάρκετ, νοσοκομείο), ο θάλαμος αποκτάει ύφος και γίνεται απλός, μίνιμαλ, πολυτελής, επαγγελματικός, συμπαγής, υάλινος. Η σχεδίαση γίνεται με γνώμονα τη βέλτιστη ποιότητα, αισθητική, ευελιξία και αρμονία.

Η διαφοροποίηση της αισθητικής της κάθε καμπίνας - θαλάμου εξαρτάται από το συνδυασμό των παρακάτω στοιχείων:

επένδυση: το εσωτερικό του θαλάμου επενδύεται με πληθώρα υλικών, όπως φορμάικες, ταπετσαρίες, πλακάκια, φιλμ pvc, ανοξείδωτα υλικά και όλα αυτά σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Είθισται τμήμα του εσωτερικού να καλύπτεται από καθρέπτη, από ένα ύψος και άνω ή ακόμα και ολόσωμο.

οροφή: για την οροφή υπάρχουν διάφορα έτοιμα patterns που προωθεί η κάθε εταιρία, συνήθως από ανοξείδωτο ατσάλι συγκεκριμένων διατομών. Τα σχέδια, οι χρωματισμοί και η αίσθηση φωτισμού μέσω των spots συνδυάζονται ιδανικά με το στυλ κάθε θαλάμου. Ο ουρανός της καμπίνας μπορεί επίσης να επενδύεται από το ίδιο υλικό με αυτό της περιμετρικής επικάλυψης μέσω οικονομικών επιλογών, όπως η γυψοσανίδα, το pvc, η ταπετσαρία κ.α.

δάπεδο: τα συνήθη υλικά που επιλέγονται είναι προσφιλή σε όλους και δεν είναι άλλα από το πλαστικό (pvc), πλακάκι, μάρμαρο, τεχνητό γρανίτη, ξύλο. Είναι ιδανικά υλικά που παντρεύουν αντοχή, ανθεκτικότητα και υψηλή αισθητική. Το σοβατεπί ακολουθεί συνήθως το υλικό που χρησιμοποιείται στις λεπτομέρειες του εσωτερικού, με πιο συχνό το inox (καθότι και πιο ανθεκτικό και ουδέτερο σαν αποτέλεσμα)

θύρα: στο ίδιο μοτίβο αντιμετωπίζεται και η θύρα της καμπίνας, η οποία εξωτερικά εξετάζεται σύμφωνα με το χώρο προς τον οποίο ανοίγει, είτε αυτός είναι ο κοινόχρηστος χώρος μιας πολυκατοικίας είτε είναι το σαλόνι μίας μονοκατοικίας, ενώ εσωτερικά επενδύεται σύμφωνα με τα υπόλοιπα υλικά του θαλάμου. Σε ό,τι αφορά το τεχνικό κομμάτι, η κατασκευή της πόρτας ποικίλλει. Η ημιαυτόματη είναι η συχνότερη επιλογή για το κλείσιμο του φρεατίου στον όροφο, καθώς και η πιο οικονομική. Η αυτόματη απαντάται κυρίως σε κτίρια συχνής προσέλευσης και με επαγγελματικό χαρακτήρα, ενώ η αναδιπλούμενη (τύπου bus) σε συνδυασμό με την ημιαυτόματη εξασφαλίζουν την απαραίτητη ασφάλεια του χρήστη.

κουπαστή: πληθώρα επιλογών σε ότι αφορά τις διατομές υπάρχει κι εδώ. Ξύλινες κουπαστές, στρογγυλής ή ορθογωνικής διατομής, μεταλλικές και κυρίως ηλεκτροστατικής βαφής ή inox.

κομβιοδόχοι: η μεγάλη ποικιλία σχεδίων, υλικών και κομβίων στην αγορά επιτρέπουν το αρμονικό δέσιμο των κομβιοδόχων (ο χώρος που βρίσκονται τα κουμπιά του ανσασέρ) με τον εκάστοτε θάλαμο και η επιλογή αυτών πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη συχνή χρήση.

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχει και η δυνατότητα σχεδιασμού ειδικών θαλάμων, εστιάζοντας στο προσωπικό γούστο και την ιδιαιτερότητα του πελάτη. Η στιβαρή κατασκευή, η γκάμα φινιρισμάτων και αξεσουάρ καθώς και η ακρίβεια μονταρίσματος και τοποθέτησης, ανταποκρίνονται στις επιμέρους ανάγκες και επιθυμίες. Αφού αποτυπώνονται οι απαιτήσεις του εκάστοτε έργου, υπάρχει η δυνατότητα σχεδίασης της βέλτιστης λύσης και υποστήριξης μέσω ειδικών. Οι προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα καθώς και την ασφάλεια της εγκατάστασης ακολουθούν πλέον την ισχύουσα νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα (ευρωπαϊκή νομοθεσία 95/16). Στην Ελλάδα γίνονται πάνω από 10.000 εγκαταστάσεις ασανσέρ ετησίως, γεγονός που ωθεί στην διαρκή ενημέρωση και εξειδίκευση των εταιρειών του χώρου.


MCUΒE
Αρχιτεκτονικό γραφείο