Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Συστήματα Σκίασης / ΤΕΝΤΕΣ - ΕΣΩΤΕΡ. ΣΚΙΑΣΗ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Συστήματα εσωτερικής σκίασης

/Images/Articles/Περσίδες_ρόμαν.jpg
/Images/Articles/Κάθετες_περσίδες_2.jpg
/Images/Articles/Περσίδες_ρόμαν.jpg
/Images/Articles/Ξύλινες_περσίδες.jpg
/Images/Articles/Πάνελ_1.jpg
/Images/Articles/Περσίδες_2.jpg
/Images/Articles/Πλαστικές_περσίδες.jpg
/Images/Articles/Ρόλερ_2.jpg
/Images/Articles/Ρόλερ.jpg
/Images/Articles/Συρόμενα_πάνελ.jpg

 

Η προσεγμένη διαχείριση του φυσικού φωτισμού σε ένα κτίριο, δεν είναι κάποια μικρή "λεπτομέρεια" μιας αρχιτεκτονικής μελέτης, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Τα συστήματα σκίασης -με μία πρώτη βιαστική ματιά- διαμορφώνουν μονάχα την αισθητική ενός εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, η εφαρμογή τους επιτυγχάνει την εξοικονόμηση της ηλιακής ενέργειας και τον έλεγχο της θερμικής ακτινοβολίας. Τα συστήματα εσωτερικής σκίασης προσαρμόζονται στις ιδιορρυθμίες των γυάλινων επιφανειών και ελίσσονται βάσει των διαστάσεων που ταιριάζουν στον εκάστοτε κλειστό χώρο. Τα συστήματα εσωτερικής σκίασης είναι τα εξής:

 

Οριζόντιες Περσίδες – Στόρια (αλουμίνιο-ξύλο-pvc-δέρμα)

 

Οι οριζόντιες περσίδες φιλτράρουν το φως και μονώνουν το χώρο όλες τις εποχές του χρόνου. Οι ενισχυμένοι αξιόπιστοι μηχανισμοί περιστροφής και ανάρτησης ελέγχουν τη σκίαση με χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη λειτουργία (ράβδος ή τηλεχειριστήριο). Το σύστημα οριζόντιων περσίδων χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των περσίδων μέσα σε διπλό υαλοπίνακα, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται από τον αέρα και να μη λερώνεται από την σκόνη.

 

Οι οριζόντιες περσίδες αλουμινίου είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και κατασκευάζονται σε μηχανές προηγμένης τεχνολογίας. Η ποικιλία χρωμάτων και η ποιότητα κατασκευής ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις. Επίσης, κατασκευάζονται και από διάτρητα φύλλα αλουμινίου, τα οποία προσφέρουν ένα απαλό διάχυτο φως.

 

Οι οριζόντιες ξύλινες περσίδες δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα και αίσθηση άνεσης. Οι μοντέρνες αποχρώσεις και τα πολυάριθμα σχέδια δημιουργούν έντονα παιχνίδια με το φως και τις σκιές.

 

Οι οριζόντιες pvc περσίδες προσφέρονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, ώστε να μπορεί ο χρήστης να δώσει μια προσωπική πινελιά στο χώρο του. Δε λυγίζουν, δεν ξεθωριάζουν και καθαρίζονται εύκολα.

 

Οι οριζόντιες δερμάτινες περσίδες κατασκευάζονται από φυσικά ή συνθετικά δέρματα. Το φυσικό δέρμα βάφεται σε διάφορες αποχρώσεις και επικαλύπτεται με ένα προστατευτικό φιλμ. Το συνθετικό δέρμα πλησιάζει τη φυσική εμφάνιση του υλικού και διατίθεται σε ποικίλα χρώματα και σχέδια.

 

Κατακόρυφες Περσίδες - Βέρτικαλ (ξύλο-pvc-ύφασμα)

 

Οι κατακόρυφες περσίδες ταιριάζουν σε κάθε χώρο και δίνουν διακοσμητικές λύσεις και στα πιο δύσκολα σημεία. Είναι ιδανικές για μεγάλα ανοίγματα και μπαλκονόπορτες. Έχουν οδηγούς αυτομάτου ρυθμίσεως με επί τόπου αντικατάσταση ανταλλακτικών σε περίπτωση βλάβης. Είναι αντανακλαστικές, θερμομονωτικές και αντιστατικές. Εναρμονίζονται εύκολα με το προσωπικό στυλ του χρήστη και δημιουργούν μια ελκυστική αρχιτεκτονική άποψη. Μπορεί να είναι ξύλινες, συνθετικές και υφασμάτινες. Η επιλογή υφασμάτων σκίασης ή συσκότισης, από απαλά παστέλ μέχρι τους πιο σκούρους χρωματισμούς, τονίζει το στυλ κάθε δωματίου και εναρμονίζεται με αυτό.

 

Πλισέ Περσίδες (ύφασμα)

 

Η κομψή εσωτερική διακόσμηση βρίσκει επιτέλους ένα ελκυστικό αλλά και λειτουργικό ταίρι στα ανοίγματα, τις πλισέ περσίδες. Ξεχωρίζουν από τον αξιόπιστο τρόπο λειτουργίας που τις κάνει εύκολες στη χρήση και ανθεκτικές στο χρόνο. Χάρη στον ελάχιστο χώρο που καταλαμβάνουν όταν μαζεύονται, προσαρμόζονται σε όλες τις απαιτήσεις. Τοποθετούνται εύκολα σε ανοίγματα με ειδικά σχήματα. Το σύστημα πλαϊνών οδηγών καθιστά τις πλισέ περσίδες ως ιδανική λύση για ανοιγόμενα - ανακλινόμενα παράθυρα και πόρτες.

 

Ρόλερ - Ρολοκουρτίνες (ύφασμα-ξύλο)

 

Οι υφασμάτινες ρολοκουρτίνες πρωτοστατούν στις νέες τάσεις της μόδας και δένουν απόλυτα με το μοντέρνο σχεδιασμό. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία σε υφάσματα και χρώματα και εξυπηρετούν όλα τα πιθανά μεγέθη ανοιγμάτων. Πέρα από τα κοινά υφάσματα και τη συνήθη χρήση της ρολοκουρτίνας, διατίθενται και τεχνικά υφάσματα πλήρους συσκότισης (black-out) καθώς και ρόλερς με ανακλαστικές-θερμομονωτικές ιδιότητες, μία οικονομική λύση σε κατασκευές με χαμηλής ποιότητας κουφώματα.

 

Τις ξύλινες ρολοκουρτίνες τις χαρακτηρίζει η αραιή πλέξη η οποία φιλτράρει το ηλιακό φως δίχως να το μπλοκάρει. Ο σκοπός τους επομένως είναι κυρίως διακοσμητικός και συνίσταται σε ανοίγματα με σταθερό εξωτερικό φως, όπως αυτό του βόρειου προσανατολισμού. Και για τους δύο τύπους ρολών οι μηχανισμοί είναι ίδιοι. Τοποθετούνται είτε απευθείας πάνω στο κάσωμα, είτε πάνω από το άνοιγμα και ρυθμίζονται χειροκίνητα ή ηλεκτρικά. Συνοδεύονται από περιστρεφόμενο - διακριτικό μηχανισμό, ενώ αν υπάρχει κασετίνα είναι από αλουμίνιο ή inox με δυνατότητα εφαρμογής ακόμα και σε επικλινείς ή οριζόντιες επιφάνειες.

 

Κουρτίνες Ρόμαν

 

Η κομψότητα των κουρτινών Ρόμαν γοητεύει σε κάθε χώρο. Το κοινότυπο είδος κουρτίνας αντικαθίσταται (ή συμπληρώνεται) δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα ανακαίνισης τόσο σε μοντέρνους όσο και σε κλασσικούς χώρους. Με μία κίνηση -με τη βοήθεια κορδονιών- ο χρήστης ρυθμίζει τη διάθεση του εσωτερικού χώρου, εξοικονομεί ενέργεια και προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Πάνελ (ύφασμα)

 

Τελευταία αρεστά σε διακοσμητές κι αρχιτέκτονες είναι τα λεγόμενα πάνελς. Πρόκειται για "τελάρα" με ύφασμα στο εσωτερικό τα οποία σύρονται σε οδηγούς και έχουν απεριόριστες δυνατότητες εφαρμογής ακόμα και στο διαχωρισμό χώρων μεταξύ τους. Ιδανικά για μεγάλα ανοίγματα κι εμπνευσμένα από την Ιαπωνία, στα πάνελς χρησιμοποιείται από απλό ύφασμα κουρτίνας μέχρι και ρυζόχαρτο (washi, αυθεντικό γιαπωνέζικο χαρτί), με το δείκτη ηλιο-απορροφητικότητας να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες. Η μετακίνηση τους γίνεται συρόμενα με κορδόνι, μπαστούνι ή με το χέρι απευθείας, ενώ το κάθε φύλλο κινείται ανεξάρτητα. Χαρίζει εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο εσωτερικό ενώ συγχρόνως εξυπηρετεί επιτυχώς την προφύλαξη από το ηλιακό φως.

 

 

MCU3E αρχιτεκτονικό γραφείο