Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Συστήματα Σκίασης / ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ-ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Ανοιγοκλειόμενες πέργκολες

/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_1.JPG
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_2.JPG
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_3.JPG
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_4.JPG
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_5.JPG
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_6.jpg
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_7.jpg
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_10.jpg
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_11.jpg
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_12.jpg
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_13.jpg
/Images/Articles/Ανοιγοκλεινόμενες_πέργκολες_9.jpg

 

Οι υπαίθριοι χώροι, ειδικά τους θερινούς και ανοιξιάτικους μήνες, προτιμούνται από την πλειοψηφία. Συνδυάζουν την ανοιχτή θέα, το φρέσκο αεράκι και τον ήλιο! Τι γίνεται όμως τις μέρες με έντονη ζέστη, αυξημένη ηλιοφάνεια ή βροχή; Η φυσική προστασία από δέντρα είναι πραγματικά πολύ ωραία… Δεν υπάρχει όμως πάντα και δεν μπορεί να μας καλύψει και στο 100%...

 

Οι ανοιγοκλειόμενες πέργκολες, μια σύγχρονη καινοτομία, έρχονται να λύσουν το πρόβλημα της σκίασης και όχι μόνο.

 

Οι σύγχρονες πέργκολες είναι από ανθεκτικά υλικά, λιτές και με προδιαγραφές που χρόνια πριν φάνταζαν άπιαστες. Οι σκελετοί είναι από κράμα μετάλλων και οι περσίδες από αλουμίνιο ή πολυκαρβονικό. Ο χρωματισμός στο πολυκαρβονικό επιλέγεται με βάση τη φωτοδιαπερατότητα, ενώ για τα μεταλλικά μέρη  η παλέτα των χρωμάτων διαθέτει πολλές επιλογές.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά τους, που τις κάνουν ανταγωνιστικές σε σχέση με τις τέντες και τις κεραμοσκεπές, είναι τα παρακάτω:

 

Παρέχουν ελεγχόμενη σκίαση και φυσικό εξαερισμό, μιας και μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν κατά βούληση, στεγανότητα στη βροχή, δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση και φυσικά αποτελούν μια ελαφριά κατασκευή με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Εντυπωσιακό είναι ότι οι σύγχρονες περσίδες με πολυκαρβονικό παρέχουν και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό πετυχαίνεται μέσω ειδικών επιστρώσεων!

 

Οι πέργκολες μπορούν να είναι ανοιγοκλειόμενες με 2 τρόπους:

1. Χειροκίνητα.

2. Με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό

 

Πιο αναλυτικά, ο χρήστης στην πρώτη περίπτωση μπορεί χειροκίνητα, μέσω ενός διακριτικού μοχλού, να ανοίξει ή να κλείσει την πέργκολα. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους: α. Ο χρήστης ανοίγει και κλείνει την πέργκολα από το κουμπί του μηχανισμού που τοποθετείται στον εκάστοτε χώρο ή β. Κάνει τη ρύθμιση από τη θέση του με τη βοήθεια ενός πρακτικού remote control. Επιπλέον, διατίθεται και αυτοματισμός με αισθητήρα για τον αέρα και τη βροχή!

 

Ανάλογα με το budget που θέλει κάθε ιδιοκτήτης να διαθέσει μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πολλούς τύπους και υλικά. Σε γενικές γραμμές όμως η σχέση ποιότητας τιμής είναι πολύ καλή και η συντήρηση είναι απλή και όχι δαπανηρή.

 

Η σημαντικότερη καινοτομία είναι ότι η σκίαση, η κίνηση του αέρα για φυσικό εξαερισμό όπως και η στεγανοποίηση είναι θέμα δευτερολέπτων! Σε σύγκριση λοιπόν με τη τέντα, που είναι πιο χρονοβόρα στο κλείσιμο και άνοιγμα της, αλλά και σε σχέση με την κεραμοσκεπή, που δεν μπορεί να είναι ανοιγοκλειόμενη, διαθέτουν ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα.

 

Τέλος, οι περσίδες μπορούν να τοποθετηθούν και σε σκελετό που ήδη υπάρχει, ανεξάρτητα από το αν θα είναι μεταλλικός, ξύλινος ή τσιμεντένιος.

 

Συνοψίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω: Η ανοιγοκλειόμενη πέργκολα συνδυάζει προστασία, αισθητική και μια καλή αναλογία ποιότητας τιμής.

 

Μεταμορφώστε την αυλή, την ταράτσα ή όποιο άλλο ανοιχτό σημείο του σπιτιού σας θέλετε. Δημιουργήστε μια όαση για χαλάρωση και για συναντήσεις με φίλους, προστατευμένη από τα καιρικά φαινόμενα.

 

 

Κυριακίδου Έλσα

Designer

 

 

Για τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που πολύ πρόθυμα μας παρείχαν ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία COSPICO (www.cospico.gr)