Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Επιλογή και χρησιμότητα επίπλων μπάνιου

/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_1.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_2.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_3.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_4.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_5.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_6.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_7.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_8.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_9.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_10.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_μπάνιου_11.jpg

 

Η επιλογή των επίπλων μπάνιου είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία έχει ως στόχο την επίτευξη αρμονίας, καθαριότητας και τάξης σ’ έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους μιας οικίας, το μπάνιο. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή τους θα πρέπει να είναι η αισθητική, η λειτουργικότητα και η ποιότητα-αντοχή τους στο πέρασμα του χρόνου. Στο μπάνιο χρήζει να αποθηκεύονται όλα εκείνα τα αντικείμενα (ρουχισμού, καλλωπισμού και υγιεινής) που χρησιμοποιούνται στο χώρο αυτό. Τα αντικείμενα αυτά συνοψίζονται σε είδη όπως μπουρνούζια, πετσέτες, καλλυντικά, σαπούνια, φάρμακα, είδη υγιεινής και καθαρισμού, καθώς και άπλυτα. Η συγκέντρωση και τακτοποίησή τους ανά είδος σε αντίστοιχα ντουλάπια και συρτάρια διευκολύνει ιδιαίτερα την καθημερινή χρήση του χώρου.

 

Τα έπιπλα μπάνιου εντοπίζονται με τη μορφή ανεξάρτητων ντουλαπιών, εταζέρων, κορμών, επίπλων νιπτήρα και καθρεφτών και ανάλογα με το μέγεθος του εκάστοτε χώρου που τα φιλοξενεί, μπορεί να εξυπηρετούν λειτουργικές ή απλά εικαστικές ανάγκες. Για παράδειγμα μια εταζέρα μπορεί να στηρίζει καλλυντικά, σαπούνια, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες ακόμη και χτένες ή μπορεί να αποτελεί μέρος της διακοσμητικής σύνθεσης, φιλοξενώντας κεριά και αρωματικά sticks. Στους αποθηκευτικούς χώρους του μπάνιου μπορούν να βρουν καταφύγιο λευκά είδη (μπουρνούζια) και πετσέτες ώστε να γίνεται άμεσα η ανανέωση του με φρεσκοπλυμένα του είδους σε κάθε γενική του καθαριότητα. Ντουλάπια και συρτάρια υπάρχουν στο χώρο της αγοράς έτοιμα βιομηχανοποιημένα. Μπορούμε όμως, να ζητήσουμε να κατασκευαστούν κατά προσωπική παραγγελία ανάλογα με τις ανάγκες μας και το μέγεθος του χώρου που διαθέτουμε. Τα πιο απαραίτητα έπιπλα για ένα πλήρως τακτοποιημένο και οργανωμένο μπάνιο είναι μια λινοθήκη για τις πετσέτες, ένα ντουλάπι για το κρέμασμα των μπουρνουζιών, ένα ντουλάπι για τα καλλυντικά και τα ξυριστικά, ένα για τα είδη καθαρισμού και την αποθήκευση χαρτικών, ένα ντουλάπι με χρήση φαρμακείου καθώς και μια διακριτική θήκη για τα άπλυτα. Σε αυτούς τους χώρους τα αντικείμενά μας μπορούν να τοποθετηθούν σε στοίβες ή πολύ λειτουργικά να οργανωθούν με τη χρήση καλαθιών ή τοποθέτηση φορητών ραφιών.

 

Το έπιπλο του νιπτήρα-καθρέφτη, είναι ένα έπιπλο με ιδιαίτερη σημασία στο χώρο του μπάνιου, καθώς σε αυτό τοποθετούνται και αποθηκεύονται όλα εκείνα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμα, ξυραφάκια, σαπούνια καθαρισμού, αποσμητικά κ.α). Είναι το έπιπλο εκείνο που καθορίζει το ύφος και το στυλ που κυριαρχεί στο χώρο οργανώνοντας γύρω του όλα τα υπόλοιπα μικροέπιπλα. Η επιλογή της επίπλωσης είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία, καθώς δεν περιορίζεται απλά στην επιλογή σχεδίου, στυλ και χρώματος. Συστήνεται η προτίμηση κομματιών που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν σε μια  μελλοντική ανακαίνιση ή που μπορούν απλά και γρήγορα να επισκευαστούν σε περιπτώσεις που έχουν φθαρεί λόγω της καθημερινής τους καταπόνησης.

 

Η μόδα προστάζει διαφορετικότητα και στυλ που ανανεώνεται σε κάθε σαιζόν και πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να την ακολουθούν πιστά σε κάθε της βήμα υιοθετώντας την σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Εάν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς, τους οπαδούς της μόδας, τότε επιλέξτε έπιπλα με ιδιαίτερα ξεχωριστό και μοντέρνο ύφος. Όμως αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα τακτικών ανακαινίσεων, αποφύγετε οποιαδήποτε ακραία και υπερσύγχρονη μορφή επίπλωσης, γιατί όταν παρέλθει η μόδα, το μπάνιο σας θα φαντάζει ντεμοντέ και παλιό. Προτιμήστε κλασικές γραμμές ή ακολουθήστε μια minimal διάθεση, καθώς αποτελεί μια διαχρονική αξία στο χώρο της διακόσμησης. Οι απλές και λιτές γραμμές βρίσκονται πάντα μέσα στη μόδα και εκφράζουν ανθρώπους με ιδιαίτερα κομψό γούστο. Χαρίστε δυναμική, στυλ και προσωπικότητα στο χώρο σας μέσω της απλότητας που κρύβει ο μινιμαλισμός. Μη διστάσετε να επιλέξετε καθαρά γεωμετρικών γραμμών έπιπλα, τα οποία στο σύνολό τους αποδίδουν μια ξεχωριστή σύνθεση μπάνιου που καθίσταται και άκρως λειτουργική λόγω των μεγάλων αποθηκευτικών που παρέχει. Εάν όμως η πρόταση του minimal σας φαίνεται πολύ απλή και λιτή μην παρεμβαίνετε στην αλλαγή της επίπλωσης, απλά προσθέστε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα σε έντονους χρωματισμούς, δίνοντας μια πιο ευχάριστη νότα στο χώρο του μπάνιου. Η συμβουλή μας είναι, να προτιμήσετε αντικείμενα ίδιας διακοσμητικής φιλοσοφίας με τον υπόλοιπο χώρο (τετραγωνισμένα, σφαιρικά, καμπυλωτά) και σε αποχρώσεις που να ταιριάζουν με την κύρια χρωματική διάθεση του μπάνιου.

 

Επιλέξτε τα έπιπλα του μπάνιου σας συγκεντρώνοντας όλα τα αισθητικά, λειτουργικά και ποιοτικά σας κριτήρια. Τα αντικείμενα που θα τοποθετήσετε θα πρέπει να ανταποκρίνονται εξίσου με τον ίδιο βαθμό και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες. Σαφώς και η αισθητική πάντα φαντάζει ως το πρώτο κριτήριο στις επιλογές μας, όμως σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η τακτοποίηση και η οργάνωση των αντικειμένων ενός μπάνιου, δεν θα πρέπει να παραγκωνίζεται η λειτουργικότητα και η ποιοτική αντοχή των επίπλων. Φροντίστε λοιπόν να συνδυάσετε αρμονικά ομορφιά και εξυπηρέτηση- άνεση, καθώς εσείς είστε που θα απολαμβάνετε καθημερινά όλα τα πλεονεκτήματα που θα σας προσφέρει ο χώρος του μπάνιου σας.

 

 

Μαρία Μπάτσαλα

Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

 

 

 

Χρήσιμος σύδεσμος:

http://www.ehow.com/how_2041049_organize-bathroom-closet.html

 

 

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από:

http://www.cabinetsbonitasprings.com

http://interiordesignhouses.com

http://www.homenix.com

http://www.beinteriordecorator.com

http://i01.i.aliimg.com

http://www.fauxtofinish.net

http://tampabathroomcabinets.com

http://farm5.static.flickr.com

http://www.tchochkes.com

http://modern-decors.com