Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Αξεσουάρ μπάνιου

/Images/Articles/Αξεσουάρ_μπάνιου_1.jpg
/Images/Articles/Αξεσουάρ_μπάνιου_2.jpg
/Images/Articles/Αξεσουάρ_μπάνιου_3.jpg
/Images/Articles/Αξεσουάρ_μπάνιου_4.jpg
/Images/Articles/Αξεσουάρ_μπάνιου_5.jpg
/Images/Articles/Αξεσουάρ_μπάνιου_6.jpg
/Images/Articles/Αξεσουάρ_μπάνιου_7.jpg

 

Κάθε μπάνιο, ανάλογα πάντα με το μέγεθός του, διαθέτει και τον αντίστοιχο εξοπλισμό, που τον απαρτίζουν όλα εκείνα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά για την εξυπηρέτησή μας. Εκτός λοιπόν από τα απαραίτητα είδη υγιεινής, όπως είναι ο νιπτήρας, η λεκάνη, η μπανιέρα ή η ντουζιέρα, υπάρχει ένα πλήθος λοιπών ειδών και κατασκευών τα οποία είναι πάρα πολύ χρήσιμα για ένα πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο. Οι χαρτοθήκες, οι σαπουνοθήκες, οι ποτηροθήκες, οι πετσετοθήκες, τα άγκιστρα για τις πετσέτες, τα εντοιχισμένα ή μη σκουπάκια λεκάνης (pigalle), οι εταζέρες και λοιπά άλλα μικροαξεσουάρ μας διευκολύνουν καθημερινά και χαρίζουν στο χώρο μας στυλ και προσωπικότητα με τη διακριτική και κομψή παρουσία τους. Αυτά τα άκρως ιδιαίτερα κομμάτια κατασκευάζονται από πορσελάνη, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, πέτρα ή ακόμη και από συνθετικό ξύλο και απαντώνται συνήθως στους ίδιους χρωματισμούς με τα βασικά είδη υγιεινής ή πολλές φορές αποτελούν τελείως ξεχωριστά στοιχεία με έντονη παρουσία (χρώμα, μέγεθος, πρωτότυπο σχήμα). Μπορούν να υπάρξουν ως συμπληρωματικά κομμάτια ενός συνόλου ή να επιλέξουμε ιδιαίτερα μοντέρνα αντικείμενα που παρά το μικρό τους μέγεθος θα καταφέρουν στο σύνολό τους να αποδώσουν το ξεχωριστό και άκρως ανατρεπτικό στυλ που επιθυμούμε να δώσουμε στο λιτό μας μπάνιο. Ας τα εξετάσουμε όμως ένα – ένα ξεχωριστά.

 

Οι χαρτοθήκες αποτελούν το συνοδό κάθε λεκάνης και έχουν διαστάσεις συνήθως 15x15 εκ. Οι μορφές και τα σχήματά τους ποικίλουν ανάλογα με το στυλ του μπάνιου. Συναντώνται άλλοτε με τη μορφή εσοχής στον τοίχο, στην οποία εφαρμόζεται οριζόντιος άξονας εφοδιασμένος με ελατήριο που χρησιμεύει για τη συγκράτηση και την περιστροφή του χαρτιού υγείας, άλλοτε απαρτίζονται από ένα διπλό γάντζο που ανάμεσα του βρίσκεται στηριγμένος ένας απλός κύλινδρος και άλλοτε παρουσιάζονται με κάποια μοντέρνα, αυτοματοποιημένου είδους σύγχρονη κατασκευή. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκουν οι εντοιχισμένες χαρτοθήκες σύγχρονου design, καθώς και όλες οι κατασκευές από plexi-glass (στηριζόμενες σε τοίχο) που δίνουν τη δυνατότητα λειτουργίας με φωτοκύτταρο, καθώς και την φωτεινή ειδοποίηση του χρήστη όταν το χαρτί έχει καταναλωθεί. Τα υλικά που αγκαλιάζουν αυτού του είδους τα αξεσουάρ είναι κυρίως το μέταλλο, η πορσελάνη, το πλαστικό και το plexi-glass σε κάθε κλασική, λιτή ή ευφάνταστη εκδοχή τους.

 

Οι σαπουνοθήκες εντοπίζονται δίπλα στο νιπτήρα ή κοντά στη μπαταρία του ντους ή της μπανιέρας με τη μορφή κατασκευής ή ενός ξεχωριστού στοιχείου. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και παραλλαγές ανάλογα με τη χρήση και τη θέση τους. Οι κλασικού στυλ σαπουνοθήκες είναι εντοιχισμένες με διαστάσεις 13x15εκ. ή 15x17.5εκ. και χρησιμεύουν μόνο για την τοποθέτηση πλάκας σαπουνιού. Ενώ στην μπανιέρα εντοπίζονται με τη μορφή κατασκευής με λαβή, η οποία βοηθάει στη σταθερότητα και τη στήριξη του χρήστη καθώς αυτός εισέρχεται ή εξέρχεται από αυτή. Οι διαστάσεις αυτής της κατασκευής είναι συνήθως 30x15 εκ. ώστε εκτός από το σαπούνι μας να μπορεί να χωράει άνετα και ένα σφουγγάρι. Όλες οι σαπουνοθήκες αυτού του είδους έχουν κυματοειδή κάτω επιφάνεια για να στραγγίζει και να μην κολλάει το σαπούνι και έχουν ως κύριο υλικό κατασκευής τους την πορσελάνη. Επίσης μπορούν να αποτελούνται από inox, πορσελάνινα ή γυάλινα πιάτα που θα στηρίζονται ή θα προεξέχουν περίτεχνα από την επιφάνεια του τοίχου μας. Για όσους δεν χρησιμοποιούν πια την κλασική πλάκα σαπουνιού και προτιμούν υγρό σαπούνι για την καθαριότητα τους, οι αντλίες σαπουνιού είναι η ιδανικότερη λύση. Υπάρχουν ως απλά ελεύθερα αντικείμενα που τοποθετούνται δίπλα στο νιπτήρα και έχουν διάφορα ευφάνταστα σχήματα, σχέδια και χρώματα ή μπορούν να έχουν τη μορφή αυτόματης inox κατασκευής που προσαρμόζεται στον τοίχο και λειτουργεί με φωτοκύτταρο, απελευθερώνοντας την επαρκή ποσότητα αφρώδους σαπουνιού το οποίο απαιτείται για κάθε χρήση.

 

Οι ποτηροθήκες μοιάζουν, στην πιο κλασική τους εκδοχή, αρκετά με τις σαπουνοθήκες, μόνο που στις εντοιχιζόμενες η επιφάνεια στήριξης είναι επίπεδη και όχι κυματοειδής, ώστε να παραμένει σταθερό το ποτήρι που τοποθετείται πάνω τους. Έχουν διαστάσεις 15x15 εκ. και παρουσιάζουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα όταν τοποθετούνται, μαζί με τη σαπουνοθήκη συμμετρικά ως προς τον νιπτήρα. Στην πιο σύγχρονη– μοντέρνα εκδοχή τους συναντώνται ως πέτρινα, γυάλινα, μεταλλικά, πλαστικά ή πορσελάνινα δοχεία– ποτήρια (τοποθέτηση οδοντόκρεμας, οδοντόβουρτσας, χτενών, μικροαντικειμένων) τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με τις σαπουνοθήκες ή τις αντλίες σαπουνιού καθώς προτείνεται να επιλέγονται ως αντικείμενα ίδιων σειρών, αφού συνήθως πωλούνται σε σετ.

 

Οι πετσετοθήκες χρησιμεύουν για το κρέμασμα των μεγάλων πετσετών μας και για καθαρά πρακτικούς λόγους τοποθετούνται κοντά στα θερμαντικά μας σώματα, ώστε να αποβάλλεται γρήγορα από την ύφανση τους η ενοχλητική υγρασία. Εντοπίζονται σε διάφορα είδη και σχέδια με πιο διαδεδομένες τις οριζόντιες βέργες που συγκρατούνται στις δύο άκρες τους από βάσεις που είναι στερεωμένες στον τοίχο. Οι βάσεις μπορεί να είναι από πορσελάνη ή μέταλλο και εκτός από την κλασική μορφή μπορεί να έχουν και τη μορφή κρίκων. Για τις μικρότερου μήκους πετσέτες και φυσικά για εξοικονόμηση χώρου προτιμήστε τα μικρά άγκιστρα – κρεμαστάρια που εντοιχίζονται ή βιδώνουν εύκολα στα πλακάκια του τοίχου. Υπάρχουν άγκιστρα από πορσελάνη που μελετάται η θέση τους από τα πρώτα στάδια κατασκευής ενός μπάνιου, ή άλλα που είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, κυρίως μεταλλικής φύσης, τα οποία τοποθετούνται εκ των υστέρων στα σημεία της επιλογής μας.

 

Τα εντοιχισμένα ή μη σκουπάκια - βουρτσάκια λεκάνης (pigalles) αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ παρά την τόσο παρεξηγημένη τους χρήση. Οι μοντέρνες εκδοχές τους τα κάνουν σχεδόν αόρατα σε ένα σύγχρονο μπάνιο, καθώς έντεχνα κρύβονται μέσα σε σεταρισμένες θήκες, που συνδυάζονται άψογα με τυχόν κάδους απορριμμάτων ή ακόμη και με την ίδια τη λεκάνη καθώς πρακτικά τοποθετούνται πάρα πολύ κοντά της. Η αυτοματοποιημένη μορφή τους αποτελείται από inox εντοιχισμένες κατασκευές που καθαρίζουν μηχανικά το βουρτσάκι μετά από κάθε του χρήση και το αποκρύπτουν διακριτικά και έξυπνα από τη συνολική εικόνα του μπάνιου μας.

 

Οι εταζέρες διαφορετικών ειδών τοποθετούνται κυρίως κάτω από τον καθρέπτη μας και πάνω από το νιπτήρα. Μια κατηγορία είναι οι πορσελάνινες εντοιχισμένες και είναι κατασκευασμένες ακριβώς από το ίδιο υλικό και στο ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα είδη υγιεινής του μπάνιου. Άλλη κατηγορία είναι οι μαρμάρινες, οι πέτρινες ή οι χτιστές, καθώς και οι κρυστάλλινες οι οποίες στηρίζονται συνήθως σε μεταλλικές βάσεις. Οι κάδοι απορριμμάτων αποτελούν στοιχεία που συμπληρώνουν την κατηγορία των μικροαξεσουάρ ενός μπάνιου και προτείνεται να συνδυάζονται εξίσου με το συνολικό διάκοσμο του χώρου μας ώστε να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του και όχι ξεκάρφωτες παρεμβάσεις.

 

Για να επιτύχετε ένα όμορφο σύνολο, μελετημένο στην κάθε του λεπτομέρεια, φροντίστε ώστε να συνδυάσετε σωστά και αρμονικά τα διάφορα μικροαντικείμενα που τον απαρτίζουν. Μικροαντικείμενα που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν πλήρως ένα λιτό και άτονο χώρο προσθέτοντας του στυλ και ζωντάνια. Αποφασίστε ανάμεσα σε διάφορα πρωτότυπα σχήματα, σχέδια και χρώματα εκείνα που σας ταιριάζουν, χαρίζοντας στο μπάνιο σας μικρές πινελιές ξεχωριστού και ιδιαίτερου design. Μην ξεχνάτε ότι πάντα οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά.

 

 

 

Μαρία Μπάτσαλα

Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από:

http://www.goodhousekeeping.com

http://www.bathroom-accessories-sets.com

http://www.alspics.com

http://www.filesluxury.com

http://image.made-in-china.com

http://www.filesluxury.com

http://www.tuvie.com