Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Ηλεκτρολογικά-Φωτισμός / ΦΩΤΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Φωτισμός LED

/Images/Articles/LED_1.jpg
/Images/Articles/LED_2.jpg
/Images/Articles/LED_3.jpg
/Images/Articles/LED_4.jpg

Η ενέργεια είναι πολύτιμη! Το να την σπαταλάμε άσκοπα, μας ζημιώνει από κάθε άποψη! Γι’ αυτό και τελευταία γίνεται τόσος λόγος για την εξοικονόμησή της! Γιατί πραγματικά μας συμφέρει! Σκεφτείτε ένα σύστημα φωτισμού που να  μειώνει σημαντικά τα έξοδα συντήρησης και κατά 80% την κατανάλωση ενέργειας! Και όμως, είναι απίστευτα απλό! Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων του σπιτιού μας με λαμπτήρες τυπου LED  είναι μια εξαιρετική, αλλά ταυτόχρονα μια απλή λύση που βελτιώνει την απόδοση μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδα!

 

Όταν χρησιμοποιούμε συμβατικούς λαμπτήρες αλογόνου, αναπόφευκτα ένα μεγάλο ποσό πολύτιμης ενέργειας να χάνεται ανεκμετάλλευτο με τη μορφή θερμότητας (μπορεί να φτάσει εως και 85%)! Είναι πραγματικά άδικη αυτή η σπατάλη και το καταλαβαίνουμε εντονότερα αν λάβουμε υπόψιν μας ότι το 30% της ενέργειας που καταναλώνεται σε μια εγκατάσταση αποδίδεται στον φωτισμο! Πέρα όμως από τις συνέπειες αυτής της άσκοπης σπατάλης στην ευημερία του πλανήτη, η απειλή είναι εξίσου αισθητή και στο πορτοφόλι μας! Ένας συμβατικός λαμπτήρας, αν εξαιρέσουμε το χαμηλό αρχικό κόστος, απαιτεί συχνές αντικαταστάσεις με αποτέλεσμα τα συνολικά έξοδα να αυξάνονται όλο και περισσότερο! Τέλος, όσο  μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τους σε ένα σπίτι τόσο πιο αντιοικονομική επιλογή μπορούν να χαρακτηριστούν!


Για να αποφύγουμε όλες αυτές τις αρνητικές συνέπεις, το μόνο που καλούμαστε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τους συμβατικούς λαμπτήρες του σπιτιού μας με λαμπτήρες Led. Η λάμπα LED (Δίοδος εκπομπής φωτός) είναι μία πηγή φωτισμού που προσαρμόζεται τέλεια σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Καθώς οι λάμπες LED ανάβουν με την κίνηση των ηλεκτρονίων σε ένα υλικό ημιαγωγού, δεν καίγονται, δεν ζεσταίνονται και δεν περιλαμβάνουν καμία επικίνδυνη ουσία. Η τοποθέτηση τους είναι πανεύκολη καθώς εγκαθίστανται στις ήδη υπάρχουσες υποδοχές, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται επιπρόσθετος εξοπλισμός. Το σημαντικότερο όμως πλεονεκτημά τους είναι ότι καταναλώνουν 80% λιγότερη ενέργεια! Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Αλλάζοντας δηλαδή τις κοινές σας λάμπες με LED θα απολαύσετε αμέσως την ενεργειακή απόδοση χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα του φωτισμού του σπιτιού σας! Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι πλεονεκτούν και στην διάρκεια ζωής, αφού είναι 25 φορές πιο μεγάλη από εκείνη των συμβατικών λαμπτήρων αλογόνου.

 

Επιπλέον,  χάρη στην υψηλή τους απόδοση (85%), τα ποσοστά της παραγόμενης, κατά τη λειτουργία τους, θερμότητας είναι σχεδόν μηδαμινά και έτσι ελαχιστοποιούνται παράλληλα και οι κίνδυνοι εγκαυμάτων και πυρκαγιών. Ταυτόχρονα, οι λάμπες LED δεν χρησιμοποιούν καθόλου επικίνδυνες ύλες, καθιστώντας τις ασφαλείς για οποιοδήποτε δωμάτιο. Είναι η οικολογικότερη επιλογή που παράλληλα σας επιτρέπει να κάνετε απόσβεση μόλις μέσα σε 18 μήνες! Αναμφισβήτητα, ο σωστός φωτισμός θα σας δώσει την δυνατότητα να εκφραζεστε ελεύθερα και να απελευθερώσετε την δημιουργικότητά σας! Τα πάρτυ σας και οι κοινωνικές σας εκδηλώσεις θα αποκτήσουν νέα διάσταση!

 

Η αξία ενεργοβόρων κατοικιών παλαιάς κατασκευής εκτιμάται ότι θα μειωθεί έως και 80% στο άμεσο μέλλον. Οι ενεργειακοί επιθεωρητες θα μελετάνε και θα βαθμολογούν το κτήριο σχετικά με τις καταναλώσεις που σημειώνονται σε αυτό. Για να μην κριθεί ενεργοβόρα η κατοικία σας και χάσει αρκετά μεγάλο ποσοστό της αξίας της, μπορείτε να κάνετε την αρχή, αντικαθιστώντας τις παλιές  σας λάμπες με LED! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα βγείτε κερδισμένοι από αυτή σας την επένδυση!

 

Λιάνα Χασιώτη
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός