Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Ηλεκτρικές συσκευές / ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Μικρές συσκευές που δίνουν χαρά στα παιδιά !

/Images/Articles/Τοστιέρα_1.jpg
/Images/Articles/Τοστιέρα_2.jpg

Αν δίναμε τη δυνατότητα στα παιδιά να μπουν μέσα στην κουζίνα και να μαγειρέψουν μαζί μας, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πολύ γλυκό! Τα παιδιά αγαπούν τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, τα παγωτά και γενικότερα τα σνακ. Τι καλύτερο λοιπόν απ’ το να τα φτιάξουμε στο σπίτι, έχοντας παράλληλα τον έλεγχο των πρώτων υλών που θα καταλήξουν στα στομάχια τους!

 

Σπιτικό μαλλί της γριάς…

 

Η συσκευή αυτή είναι μια μικρογραφία αυτής στα υπαίθρια καροτσάκια με το μαλλί της γριάς. Στην ουσία θερμαίνει τη ζάχαρη και μετατρέπει τους κρυστάλλους της σε ίνες. Εσείς απλά περιστρέφοντας ένα ξύλο, περιμετρικά του σημείου  από όπου βγαίνουν οι ίνες, τις «μαζεύετε» και φτιάχνετε το γνωστό «συννεφάκι»!

 

Κοστίζει περίπου 40-45,00€ και έρχεται μαζί με ένα σετ ξυλάκια για τους πρώτους πειραματισμούς! Συνήθως είναι εύκολη στο καθάρισμα και κάποια από τα μέρη της πλένονται και στο πλυντήριο πιάτων.

 

Το παγωτό της μαμάς…

 

Η αγαπημένη αταξία των παιδιών είναι να φάνε όσα περισσότερα παγωτά μπορούν! Με το σπιτικό παγωτό μπορείτε να ελέγχετε τα συστατικά και εκτός από δροσιστικό και νόστιμο να είναι και θρεπτικό!

 

Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν πολλές εναλλακτικές σε μάρκες και φυσικά ένα μεγάλο εύρος τιμών. Ξεκινούν από 30,00€ και μπορούν να φτάσουν τα 80-100,00€.

 

Οι συσκευές αυτές φτιάχνουν περίπου 1 λίτρο παγωτό μέσα σε μισή ώρα με σαράντα λεπτά. Πετυχαίνουν την πήξη του παγωτού τόσο γρήγορα μέσω του ειδικού μπολ ταχείας ψύξης που διαθέτουν. Επιπλέον το παγωτό μπορεί να αποθηκεύεται στην κατάψυξη με το μπολ της συσκευής.

 

Και εδώ το καθάρισμα είναι εύκολο και κάποια από τα μέρη πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.


Βάφλες σε διάφορα σχήματα…

 

Μόδα των τελευταίων ετών και η βάφλα και μάλιστα με πολλούς θερμούς υποστηρικτές! Σαν συσκευή η βαφλιέρα μοιάζει με την τοστιέρα. Έχει δυο αντικολλητικές επιφάνειες με μικρές κυψέλες που άλλες φορές έχουν «κόψιμο» για μία, για δύο ή ακόμη και για τέσσερεις μικρές βάφλες. Τα σχήματα ποικίλουν: τετράγωνες, στρογγυλές, σε σχήμα μαργαρίτας…

 

Η δική σας δουλειά είναι απλή… Τοποθετήστε στη βαφλιέρα το χυλό για βάφλες, τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε ή να προμηθευτείτε από το εμπόριο, και περιμένετε η φωτεινή ένδειξη να αλλάξει χρώμα για να σας δείξει ότι η βάφλα σας είναι έτοιμη!

 

Φροντίζετε πάντα μετά το τέλος της διαδικασίας, αφού έχετε αφαιρέσει τη βαφλιέρα από τη πρίζα και έχει σχετικά κρυώσει, να καθαρίζετε τα υπολείμματα με ένα πανάκι. Οι τιμές και εδώ ποικίλουν αλλά μπορείτε να βρείτε μια ικανοποιητική οικιακή βαφλιέρα στα 25-30,00€.

 

Τοστάκια με ήρωες του Disney…

 

Το τοστάκι ήταν πάντα αγαπημένο πρωινό και σνακ των παιδιών! Τώρα όμως έχουν ένα λόγο παραπάνω να τα προτιμούν! Γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών λάνσαρε τοστιέρα όπου επάνω στο τετράγωνο ψωμί σχηματίζεται το πρόσωπο του Mickey Mouse!  Στην ουσία, ενώ  οι άλλες τοστιέρες έχουν απλά ρίγες στην αντιπολιτική τους επιφάνειες, η συσκευή αυτή έχει ένα ανάγλυφο πρόσωπο του Mickey! Οπότε το δέλεαρ για τα παιδία δεν είναι μόνο γευστικό… Τώρα το φαγητό τους έχει και τη «σφραγίδα» του αγαπημένου τους ήρωα!

 

Η χρήση της παραπάνω τοστιέρας είναι ίδια με αυτή μιας κοινής τοστιέρας και η τιμή δεν διαφέρει ιδιαίτερα.

 

Αντίστοιχη φρυγανιέρα κυκλοφορεί επίσης στην αγορά!


Μπείτε λοιπόν στη κουζίνα με τα παιδιά σας! Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδία να χρησιμοποιούν, χωρίς επίβλεψη, συσκευές που μπαίνουν στο ρεύμα, ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες κ.τ.λ. και προσέχετε πάντα να μην καταπιάνονται τα παιδιά με συσκευές που έχουν αιχμηρά μέρη.

 

Δώστε τους την ικανοποίηση να συμμετέχουν. Λερωθείτε, διασκεδάστε και απολαύστε το γλυκό ή αλμυρό αποτέλεσμα!

 

 

Κυριακίδου Έλσα
Designer

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Μικροσυσκευές για μια εύκολη ζωή

Ένα εσπρεσάκι παρακαλώ!

Μια κλάση πάνω

 

 

Οι εικόνες προέρχονται από:
www.kitchencontraptions.com
www.thenibble.com
www.hubpages.com