Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Μεταλλικά έπιπλα

/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_17.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα__11.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα__18.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_1.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_2.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_3.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_4.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_5.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_6.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_7.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_8.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_9.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_10.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_12.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_13.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_14.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_15.jpg
/Images/Articles/Μεταλλικά_έπιπλα_16.jpg

Το σύγχρονο design και η εισαγωγή του Φουτουρισμού που εμπνεύστηκε από τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, δημιούργησαν έπιπλα hi-tech διάθεσης που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Μοντέρνα κομμάτια τοποθετούνται πλέον σε κάθε οικία και συνδυάζονται αρμονικά με συνολικά μοντέρνο διάκοσμο ή μπορεί να ξεχωρίζουν ακόμη και ως ιδιαίτερα αντικείμενα σε χώρους vintage κυριαρχίας. Σε μια εποχή που αναβιώνει έντονα η περίοδος του Bauhaus (κυβισμός, μινιμαλισμός) οι κυριότεροι εκφραστές- πρωταγωνιστές στο χώρο της διακόσμησης είναι τα βιομηχανικού τύπου μεταλλικά έπιπλα.

 

Φυσικό υλικό με άπειρες δυνατότητες, το μέταλλο εντοπίζεται άλλοτε σε σκελετούς επίπλων και άλλοτε ως συνδετικό στοιχείο συνδυασμένο με διάφορα υλικά όπως το δέρμα, το κρύσταλλο, το ξύλο, το ύφασμα, το πλαστικό ακόμη και το χαρτί, προσφέροντας αντικείμενα υψηλής αισθητικής και απόλυτου design. Έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και για τα ιδιαίτερου στυλ και ύφους σφυρήλατα έπιπλα. Εξαιρετικά εύπλαστο και με μεγάλη αντοχή στο πέρασμα του χρόνου, αποτελεί ιδανική επιλογή για ανθεκτικούς,  πολυμορφικούς ή λιτούς σκελετούς όπως και για κομψά διακοσμητικά φινιρίσματα. Τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως το σίδερο, ο ανοξείδωτος χάλυβας και το αλουμίνιο. Παράγονται σε ράβδους, σωλήνες μασίφ ή κενούς καθώς και σε επιφάνειες ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε επίπλου. Μορφοποιείται σε υψηλές θερμοκρασίες, επεξεργαζόμενο βιομηχανικά (χρήση καλουπιών) ή χειροποίητα. Η τελική επεξεργασία τους, ειδικά στις περιπτώσεις του σίδερου, περιλαμβάνει λείανση, αντισκωριακή προστασία, βαφή και ειδική κατεργασία (αμμοβολή, λούστρο) για την απόδοση γυαλιστερής, ματ και σατινέ επιφάνειας στο μέταλλο.

 

Τα έπιπλα αυτής της κατηγορίας χωρίζονται σε εκείνα που είναι εκπρόσωποι του interior design και σε εκείνα που απευθύνονται στη διακόσμηση κήπου και βεράντας. Ιδιαίτερο υλικό, το μέταλλο κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλους τους χώρους μιας κατοικίας. Καναπέδες με μεταλλικά φινιρίσματα παντρεύουν άριστα δέρμα ή ύφασμα με την γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια ενός μετάλλου. Coffee tables και τραπεζαρίες συνδυάζουν το ξύλο και το κρύσταλλο με αρμονικά inox στοιχεία. Για πιο μοντέρνα industrial αποτελέσματα προτιμήστε την επιλογή επίπλων (καθισμάτων, τραπεζιών, βιβλιοθηκών, ντουλαπιών) με total metal look.

 

Εταιρίες που ειδικεύονται στον τομέα του μοντέρνου μεταλλικού επίπλου κατασκευάζουν αντικείμενα αληθινά έργα τέχνης προσαρμοσμένα στις λειτουργικές και αισθητικές σας ανάγκες. Inox συνθέσεις τοίχου που περιλαμβάνουν βιβλιοθήκες, ντουλάπια και ράφια τοποθετούνται ως έξυπνες αποθηκευτικές και ευέλικτες κατασκευές που γίνονται άμεσα οι κυρίαρχοι και πρωταγωνιστές σε κάθε σας χώρο. Έπιπλα τηλεόρασης και συνθέσεις για hall χαρίζουν μια βιομηχανική αισθητική σε living-rooms και εισόδους τονίζοντας τη μαγεία του minimal σε κάθε τους εφαρμογή. Τα χρώματα και οι συνδυασμοί υλικών εντοπίζονται σε μια τεράστια γκάμα επιλογών στο χώρο της αγοράς, ικανά να ταιριάξουν στο στυλ του κάθε χώρου και να ικανοποιήσουν και το πιο απαιτητικό σας γούστο. Εσείς απλά επιλέξτε εκείνα που θα δέσουν αρμονικά με την προσωπικότητα και το ύφος του διάκοσμου της κατοικίας σας ή που θα αποτελέσουν τον πυρήνα για έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης, πετυχαίνοντας ένα προσωπικό και ιδιαίτερο-μοναδικό στυλ. Επειδή όμως το μέταλλο θεωρείται ψυχρό και ουδέτερο υλικό συστήνεται να συνοδεύεται-πλαισιώνεται από υφές και ματιέρες θερμού και έντονου ύφους όπως: ξύλο, δέρμα, ύφασμα, γούνα κλπ. Εάν η οικία σας αποπνέει ένα ρετρό στυλ, τότε τολμήστε να δώσετε μικρές μοντέρνες πινελιές, με την τοποθέτηση ορισμένων μικρών ή μεγάλων μεταλλικών επίπλων. Ταιριάξτε inox καρέκλες με μοναστηριακού τύπου τραπεζαρίες, μεταλλικά σκαμπό με γαλλικά σεκρετέρ και λαμπερές βιβλιοθήκες ανάμεσα σε κειμήλια παλαιών και αγαπημένων-ρομαντικών εποχών.

 

Για την κρεβατοκάμαρα επιλέξτε ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία από κρεβάτια μεταλλικού σκελετού, με ουρανό ή χωρίς. Σφυρηλατημένα με παραστάσεις εμπνευσμένες από τη φύση (λουλούδια, δέντρα), καθώς και περίτεχνα πλεξίματα και μοτίβα αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους αυτό-αποκαλούνται παραδοσιακά ρομαντικοί. Όμως και για τους λάτρεις του minimal, λιτά, αυστηρά, σχεδόν γεωμετρικά σχήματα μπορούν να συνθέσουν το κρεβάτι των ονείρων τους. Μέταλλο μπορεί να κυριαρχεί και στο παιδικό δωμάτιο. Κουκέτες, γραφεία και βιβλιοθήκες μπορούν να αποτελέσουν ελαφριές κατασκευές, ξεχωριστού-ιδιαίτερου σχεδιασμού που θα αναδεικνύονται υπέροχα ανάμεσα σε έναν πλούσιο χρωματικό παιδικό διάκοσμο. Τι καλύτερο λοιπόν από μια μεταλλική επιφάνεια, ιδανική για να φιλοξενήσει αμέτρητα μικρά μαγνητάκια;

 

Καλόγεροι, κρεμάστρες, ραφιέρες, ερμάρια και διάφορα μικρά, βοηθητικού τύπου έπιπλα μπορούν επίσης να επιλεγούν σε μεταλλικό ύφος, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου που η αισθητική του θα αιωρείται μεταξύ βιομηχανικού και παραδοσιακού στυλ. Οι επιφάνειες αυτού του είδους της επίπλωσης είναι αρκετά ευαίσθητες, γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά με μαλακά πανιά και σπόγγους ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία γρατσουνιών. Ένα απλό ξεσκόνισμα αρκεί, μα αν υπάρχουν έντονοι λεκέδες χρησιμοποιείστε καθαριστικά ειδικά για μέταλλα τα οποία δεν θα περιέχουν τυχόν χημικές ουσίες που μπορεί προκαλέσουν θάμπωμα ή διάβρωση.

 

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου (βεράντας, κήπου) κατά παράδοση κατασκευάζονται κυρίως από σίδερο, μαντέμι, αλουμίνιο και άλλα μέταλλα, χαρίζοντας άλλοτε country διάθεση και άλλοτε total minimal look. Πρόδρομός τους τα γνωστά σε όλους Fer Forge που υπήρξαν καθίσματα-σύμβολα εξουσίας εξωτερικού χώρου τα οποία μαρτυρούσαν την αίγλη των εποχών του Baroque και του Rococo. Έπιπλα που γνώρισαν μεγάλη άνθιση στο παρελθόν επανέρχονται στη διακόσμηση του σήμερα, συνθέτοντας σκηνικά ρομαντισμού ή εξοχικού χαρακτήρα βγαλμένα από παλιά ελληνική ταινία. Για εκείνους που προτιμούν κάτι πιο μοντέρνο-βιομηχανικό υπάρχει πάντα και η επιλογή επίπλων (καθίσματα, τραπέζια, ξαπλώστρες) αυστηρά λιτού design που θα μαγέψουν με την απλότητα της φόρμας τους και την κυβιστική τους φιλοσοφία, ικανοποιώντας και το πιο απαιτητικό γούστο. Τα έπιπλα εξωτερικών χώρων έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, αφού ένα φρεσκάρισμα του χρώματος ή του βερνικιού τους κάθε 5-10 χρόνια είναι αρκετό.

 

Επιλέξτε έπιπλα από μέταλλο για την ιδανική διαμόρφωση ενός εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου που θα έχει ανάλογα με τις φόρμες των αντικειμένων άλλοτε hi-tech-industrial look και άλλοτε παραδοσιακή και ρετρό αίγλη. Επενδύστε στη διαχρονικότητα, την πολυμορφία και την ανθεκτικότητα του υλικού τους, επιτρέποντας του να σας χαρίσει τη λαμπρότητά του, απλά και μόνο διακοσμώντας την καθημερινότητα σας.

 

 

Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων