Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Δεν θέλει χρήματα… θέλει φαντασία!

/Images/Articles/Διακόσμηση_χώρου.jpg
/Images/Articles/Διακόσμηση_χώρου_2.jpg
/Images/Articles/Διακόσμηση_χώρου_3.jpg
/Images/Articles/Κορνίζα_1.jpg
/Images/Articles/Κορνίζα_2.jpg

Η ανανέωση της εικόνας του σπιτιού μας είναι κάτι που μας φτιάχνει τη διάθεση. Οι δύσκολες όμως οικονομικές εποχές έκαναν την ανάγκη αυτή πολυτέλεια… Κι όμως υπάρχουν τρόποι! Mε απλά και φθηνά υλικά μπορούμε να κάνουμε θαύματα για τη αισθητική ανανέωση του σπιτιού μας! Δεν θέλει χρήματα, θέλει φαντασία! Δείτε λοιπόν πέντε πολύ όμορφες ιδέες…

 

Κάδρα με ταλαρωμένα υφάσματα!

 

Ανανεώστε τους τοίχους σας με καινούργια κάδρα που θα σας κοστίσουν ελάχιστα ευρώ το ένα! Επισκεφτείτε ένα κατάστημα που πουλά υφάσματα με το μέτρο σε διάφορα μοτίβα και υφές. Αγοράστε υφάσματα σε Ποικιλία διαστάσεων, που να πλησιάζουν στο μέγεθος ενός κάδρου (π.χ. 50χ50εκ. και 50χ70εκ.) Στη συνέχεια ζητήστε από ένα μαραγκό της γειτονίας σας να σας φτιάξει τελάρα από ένα πολύ οικονομικό ξύλο, εξάλλου δεν θα είναι εμφανές, σε διάφορα μεγέθη, αντίστοιχα με αυτά των υφασμάτων. Με τη βοήθεια ενός καρφωτικού τελαρώστε τα υφάσματα και κρεμάστε τα στους τοίχους σαν πίνακες!

 

Γεμίστε τα βάζα με μπαμπού!

 

Σε ποιόν δεν αρέσουν τα κρυστάλλινα βάζα… Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να αγοράζετε συνέχεια φρέσκα λουλούδια για να ανανεώνετε το περιεχόμενό τους… Η λύση ακούει στο όνομα μπαμπού! Διατηρούνται για αρκετούς μήνες και η εικόνα τους, ειδικά μέσα στα διάφανο βάζο, είναι εκπληκτική! Ακόμη και οι ρίζες τους, που αναπτύσσονται στο νερό, δημιουργούν παράξενα σχήματα και αναδεικνύονται τέλεια αν προσθέσετε στο βάζο και βότσαλα από την πιο κοντινή σας παραλία.

 

Ταπετσαρίες με «μέτρο»!

 

Θέλετε να βάλετε ταπετσαρίες στον τοίχο σας, αλλά το αναβάλετε λόγω κόστους; Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει λύση. Δείτε το αφαιρετικά! Δεν είναι ανάγκη να καλύψετε όλο τον τοίχο σας με ταπετσαρία! Κάντε μικρές κάθετες λωρίδες, περίπου στα 30εκ. φάρδος, από την ταπετσαρία της επιλογής σας και εφαρμόστε με ενδιάμεσο κενό άλλα 30εκ. Με τα κάθετα αυτά στοιχεία θα δώσετε “ύψος” στο χώρο σας διακοσμώντας τον οικονομικά, αφού θα χρειαστείτε το 50% της ταπετσαρίας που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά.

 

Συνθέσεις  κεριών με το δικό σας χαρακτήρα!

 

Σας αρέσουν οι εντυπωσιακές συνθέσεις με κεριά; Βρίσκετε πως η τιμή τους είναι κάπως τσουχτερή; Δείτε το λοιπόν… Καλλιτεχνικά! Αγοράστε από ένα κηροπωλείο απλά κεριά σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και ψάξτε στα ντουλάπια σας για μια μεγάλη πρόχειρη πιατέλα. Σκεπάστε τη πιατέλα με αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού (μπορείτε να αποξηράνετε φέτες πορτοκαλιού σε μια χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο του σπιτιού σας), φλοιούς από καρύδια και αρωματικά ποτ πουρί που όλοι έχετε ή μπορείτε να φτιάξετε! Βάλτε τα κεριά στο δίσκο σας και δείτε πόσο απλά και οικονομικά στολίσατε το τραπέζι του καθιστικού σας!

 

Vintage αισθητική!

 

Vintage μόδα στα ρούχα, vintage μόδα και στο σπίτι! Πολλά από τα πράγματα της γιαγιάς ή της μαμάς σας κάθονται σκονισμένα σε μια αποθήκη! Ένα παλιό μπαούλο μπορεί εύκολα να γίνει ένα μοντέρνο Mini bar! Μια παλιά λάμπα, με μια μικρή αλλαγή στο καπέλο από ένα τεχνίτη της γειτονιά σας, μπορεί να γίνει σαν καινούργια και μια φθαρμένη κορνίζα της γιαγιάς με μια ασπρόμαυρη αλλά σύγχρονη  φωτογραφία μπορεί να δείχνει υπέροχη!

 

 

Κυριακίδου Έλσα

Designer