Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Βάζο για τις 4 εποχές!

/Images/Articles/Βάζο_για_4_εποχές_small.jpg

Ένα κοινό γυάλινο βάζο μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια στυλάτη διακοσμητική σύνθεση. Με ευκολία μπορεί να αλλάζει από εποχή σε εποχή, άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο-χειμώνα, και με λίγα χρήματα και απλά υλικά, που βρίσκετε ακόμη και σε συνοικιακά καταστήματα, να δώσει μια ξεχωριστή εικόνα σε κάποιο σημείο του καθιστικού σας!

 

Άνοιξη…


Μας φέρνει πάντα στο νου τα λουλούδια και τα έντονα χρώματα! Αγοράστε λοιπόν ένα απλό βάζο με μεγάλο ύψος (50εκ.). Θα το βρείτε σε καταστήματα με υαλικά και είδη διακόσμησης. Πιθανόν οι πωλητές να σας το αναφέρουν και σαν βάζο δαπέδου, λόγω του μεγάλου ύψους του. Τοποθετήστε νερό μέχρι περίπου τα 40-45 εκ. και χρωματίστε το με μερικές σταγόνες χρωματισμού νερού που θα βρείτε σε ανθοπωλεία ή σε καταστήματα με είδη για διακόσμηση και χειροτεχνία. Προτιμήστε χρώματα όπως το έντονο κίτρινο, το πορτοκαλί και το πράσινο. Στη συνέχεια βάλτε μέσα στο βάζο άνθη στρελίτζια (strelitzia). Πρόκειται για λουλούδια, γνωστά και σαν «παραδείσια πουλιά», που διατηρούνται πολλές μέρες και έχουν ζωηρά χρώματα και περίεργο σχήμα.

 

Καλοκαίρι…


Τι άλλο πέρα από το απόλυτο γαλάζιο! Αδειάστε το βάζο από την προηγούμενη σύνθεση και βάλτε φρέσκο νερό που θα χρωματίσετε γαλάζιο. Αυτή τη φορά βάλτε νερό μέχρι τα 30 εκ. και προσέξτε να μη βάλετε πολλές σταγόνες χρώμα, για να διατηρήσετε μια σχετική διαύγεια. Γεμίστε με βότσαλα αστερίες και κοχύλια!

 

Φθινόπωρο…


Μουντό κίτρινο και καφέ είναι τα χρώματα του φθινοπώρου. Πέρα όμως από μια μικρή μελαγχολία για το καλοκαίρι που πέρασε, το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο ρομαντική εποχή του χρόνου. Σε καθαρό βάζο τοποθετήστε χρωματισμένη  κίτρινη άμμο, και αυτή τη βρίσκεται σε μαγαζιά με είδη διακόσμησης και χειροτεχνίας,  καρφώστε μέσα στην άμμο μερικά ξερά κλαριά και κρεμάστε από αυτά κορδέλες στις αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ και του κίτρινου. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

 

Χειμώνας…


Ο χειμώνας είναι, τουλάχιστον για τους περισσότερους, συνδεδεμένος με τα Χριστούγεννα. Αυτή τη φορά λοιπόν θα χρησιμοποιήσετε διαυγές νερό (με τη φυσική του διαφάνεια, χωρίς χρωματισμούς) μέχρι τα 40-45εκ. Μέσα ρίξτε μήλα, που με το φυσικό έντονο κόκκινο χρώμα θα παραπέμπουν σε στολίδια, και στην κορυφή φυσικά κλαριά από έλατο. Κλαριά από έλατο βρίσκετε στο ανθοπωλείο της γειτονιάς σας. Μια σύνθεση για όλη τη χειμερινή περίοδο αλλά και για τις γιορτές.

 

Tips

 

1. Όταν κάνετε τις αλλαγές στο νερό, φροντίστε να καθαρίζετε καλά το βάζο και με ένα καθαριστικό κατά των αλάτων. Οι λεκέδες από άλατα που θα έχει προκαλέσει το στάσιμο νερό, θα φαίνονται πολύ άσχημα στο επόμενο γέμισμα!

 

2. Οι συνθέσεις αυτές μπορούν να προσφερθούν και σαν ένα ωραίο χειροποίητο δώρο. Αν λοιπόν μεταφέρετε το βάζο, προτιμήστε ένα υλικό που μοιάζει με διογκωμένο ζελέ και πωλείται σε φακελάκια στα μαγαζιά με είδη για διακοσμητές. Με τον παραπάνω τρόπο θα αποφύγετε τα ατυχήματα με το νερό.

 

3. Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα από τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δε θα χάσετε!

 

 

Κυριακίδου Έλσα

Designer

 

 

 

Χρήσιμος σύνδεσμος:

http://www.gardensandplants.com/gr/plant.aspx?plant_id=3224