Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Χρώματα-Σιδηρικά / ΕΣΩΤ. - ΕΞΩΤΕΡ. ΧΩΡΟΥ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Anti-graffiti products: Τώρα ο ιδιοκτήτης έχει επιλογή

/Images/Articles/Graffiti.jpg
/Images/Articles/Graffiti_2.jpg
/Images/Articles/Graffiti_3.jpg
/Images/Articles/Graffiti_4.jpg

Ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα βανδαλισμού σε κτίρια και μνημεία είναι τα γραμμένα συνθήματα. Είναι μια δραστηριότητα που χρησιμοποιεί ως καμβά τις επιφάνειες κτιρίων και έχει ξεφύγει από τα όρια, καθώς κάνει πλέον την ανεπιθύμητη εμφάνισή της σε κάθε γωνιά της πόλης, χωρίς να σέβεται ιδιοκτήτες, δημόσια περιουσία ακόμη και ιστορικά έργα τέχνης και μνημεία. Τα αναγραφόμενα συνθήματα μειώνουν αυτομάτως την αξία ενός κτιρίου και ενθαρρύνουν τα άτομα που ασχολούνται με αυτά να συνεχίσουν τη δράση τους στο ίδιο σημείο σε ελεύθερες επιφάνειες πλησίον του αρχικού. Η απομάκρυνσή των ζημιών αυτών, όπως και τα υπολείμματα κόλλας και χαρτιού από το φαινόμενοι της παράνομης αφισοκόλλησης, γίνεται από ειδικούς και είναι ακριβή και χρονοβόρα.

Εάν υπάρχει όμως η κατάλληλη προστασία τα χρώματα και τα spray αφαιρούνται εύκολα χωρίς να είναι αναγκαία η επέμβαση ειδικευμένων τεχνικών. Στο χώρο της αγοράς είναι πλέον διαθέσιμα υλικά αφαίρεσης και προληπτικής επίστρωσης επιφανειών, γνωστά με την ονομασία anti-graffiti products και αποτελούν ένα σύστημα προστασίας και ολικής απομάκρυνσης επιζωγραφίσεων ή μουντζούρων από κάθε είδους επιφάνεια, πέτρινη ή μεταλλική, με απόλυτο σεβασμό στα χημικά και φυσικά χαρακτηριστικά των επιφανειών αυτών.

Εντοπίζονται με μορφή βερνικιού, υγρών εμποτισμού, gel, λίπους ή χρώματος και η εφαρμογή τους γίνεται πολύ εύκολα με τη χρήση spray, ρολού, υφάσματος, πινέλου ακόμη και σε εμποτισμένα μαντηλάκια ειδικά για μικρές επιφάνειες. Εκτός από τα απλά anti-graffiti products υπάρχει και ο τομέας της νανοτεχνολογίας που δίνει σήμερα επαναστατικές λύσεις και στέκεται υποστηρικτής και βοηθός σε κάθε πρόβλημα βανδαλισμών και φθορών σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες. Προϊόντα νανοτεχνολογίας δημιουργούν προστατευτικά στρώματα ενάντια στη διείσδυση μελανιού και χρωμάτων. Δοκιμασμένα σύμφωνα με Διεθνή Πρότυπα Πιστοποίησης έχουν ως βάση το νερό, δεν περιέχουν επικίνδυνους διαλύτες και δεν μεταβάλλουν τη φυσική όψη των επιφανειών πάνω στις οποίες βρίσκουν εφαρμογή. Σε επιφάνειες που είναι ήδη γραμμένες προηγείται η χρήση ειδικού καθαριστικού προϊόντος επίσης νανοτεχνολογίας. Τα καινοτόμα αυτά προϊόντα φιλοδοξούν να εδραιωθούν επαναστατικά στο χώρο της αγοράς καθώς έχουν αναρίθμητα πλεονεκτήματα και άκρως οικολογική συμπεριφορά. Γεγονός που τα καθιστά απαραίτητα εφόδια στον τομέα της πρόληψης από φθορές και της προστασίας της περιουσίας στα χέρια του εκάστοτε ιδιώτη.

Εμείς σας προσφέρουμε μια γεύση του μεγάλου αριθμού πλεονεκτημάτων αυτών των προϊόντων:

? Έχουν αρκετά μεγάλη καλυπτικότητα και καλή πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες.
? Βάφονται πάνω από το παλιό χρώμα και υπάρχουν ειδικές κατηγορίες αυτών των προϊόντων που εφαρμόζονται σε πορώδεις ορυκτές επιφάνειες όπως και σε ξύλινες επιφάνειες, τούβλα, πέτρα, μέταλλο, τσιμέντο, σοβάς ακόμη και μάρμαρο.
? Έχουν μεγάλη αντοχή ενάντια σε χημικούς διαλύτες και υπεριώδεις ακτινοβολίες (UV) καθώς και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
? Καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα και μετά τη χρήση τους στεγνώνουν πολύ γρήγορα.
? Δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη σκουριάς.
? Αναπνέουν αφήνοντας τυχόν υγρασία στο δομικό υλικό να φύγει και προστατεύουν το υπόστρωμα από βροχή, σκόνη, ήλιο και καυσαέριο.
? Είναι κατάλληλα λόγω των ιδιοτήτων τους για εξωτερική και εσωτερική χρήση.

Σε επιφάνειες όπου έχει γίνει χρήση αυτών των προϊόντων η αφαίρεση των graffiti, που πιθανώς να έχουν γίνει μετέπειτα, πραγματοποιείται με τη χρήση υδροβολής. Εάν έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητες επιφάνειες πρέπει να δοθεί ειδική μέριμνα για να μην υποστούν ζημιές από το νερό που ρίχνεται υπό πίεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται το ξέπλυμα με το χέρι. Σε επιφάνειες που υπόκεινται σε τακτικό πλύσιμο συστήνεται η τακτική επαναβαφή ώστε να διατηρείται η anti-graffiti ιδιότητα. Τα βερνίκια και τα χρώματα αυτά διατίθενται στην αγορά σε δοχεία του ενός και των πέντε λίτρων με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 30 έως 190 ευρώ και είναι διαθέσιμα ή κατόπιν παραγγελίας σε μεγάλα καταστήματα πώλησης οικοδομικών υλικών. Τα anti-graffiti products είναι το μέλλον στον τομέα της προστασίας από κάθε μορφής βανδαλισμό που βασίζεται στην επιζωγράφιση και την αφισοκόλληση. Γιατί τώρα πια έχει και ο ιδιοκτήτης επιλογή.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων