Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Ώρες χαλάρωσης και ευεξίας

/Images/Articles/Σάουνα.jpg
/Images/Articles/Σάουνα_2.jpg
/Images/Articles/Σάουνα_3.jpg
/Images/Articles/Σάουνα_4.jpg
/Images/Articles/Σάουνα_5.jpg
/Images/Articles/Σάουνα_6.jpg

Δεν χρειάζεται να οργανώνετε διήμερα σε οργανωμένες μονάδες spa ή να σπαταλάτε άδικα μηνιαίες συνδρομές για το γυμναστήριο της γειτονιάς σας για να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες μιας σάουνας. Μπορείτε σήμερα να ζήσετε την ίδια θεραπευτική εμπειρία στο σπίτι σας όποια στιγμή το επιθυμείτε. Δεν αποτελεί υπερβολή ούτε είναι πολύ ακριβή μια τέτοιου είδους εγκατάσταση στο χώρο σας, καθώς με αυτού του είδους τη λύση αποφεύγετε τα προαναφερόμενα έξοδα και σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχετε ήδη κάνει απόσβεση της επιλογής σας.

Προϊόν Φιλανδικής παράδοσης η σάουνα είναι ένας φυσικός αναζωογονητικός και ξεκούραστος τρόπος καθαρισμού του σώματος μέσω έντονης εφίδρωσης και απαλλαγής από την καθημερινή ένταση. Η κατασκευή της είναι απλή καθώς αποτελείται από ξύλινο κουβούκλιο με διαστάσεις ανάλογες των ατόμων που καλείται να φιλοξενήσει και βέβαια άμεσα εξαρτώμενες από το μέγεθος του χώρου μέσα στον οποίο θα τοποθετηθεί. Οι χώροι που συστήνονται για υιοθέτηση τέτοιων εγκαταστάσεων είναι κυρίως κρεβατοκάμαρες, υπόγεια ή σοφίτες όπου υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του θαλάμου με κάποιο χώρο μπάνιου. Μετά από τις απολαυστικές στιγμές της παραμονής μας σε υψηλή θερμοκρασία συνιστάται πάντοτε ένα κρύο ντους, το οποίο αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος του θεραπευτικού της οδηγού.

Μια σάουνα μπορεί να είναι ατομική που είναι και το μικρότερο μέγεθος σε αυτό το είδος ή να φιλοξενεί έως και 15 άτομα. Κατασκευάζεται από κωνοφόρα δέντρα, λευκά πεύκα ή κόκκινους κέδρους σαν βασική επιλογή τα οποία αποτελούν ξύλα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ρητίνη. Ξύλο χρησιμοποιείται για τα εσωτερικά και εξωτερικά τοιχώματα καθώς και για τους εσωτερικούς πάγκους όπου κάθονται οι φιλοξενούμενοι της. Η διάταξη του χώρου, σε σάουνες που προορίζονται για χρήση άνω των τριών ατόμων, είναι αμφιθεατρική σε διαφορετικά επίπεδα και για λόγους άνεσης μα και για λόγους επιλογής επιπέδου θερμοκρασίας καθώς στα χαμηλότερα σημεία υπάρχει συγκέντρωση των πιο θερμών αέριων μαζών. Η θέρμανση του χώρου γίνεται με τη χρήση υπερθέρμανσης πετρωμάτων που τοποθετούνται σε ένα πλέγμα πάνω από κάποιο ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα. Πάνω στις πέτρες χύνεται περιοδικά ποσότητα νερού από το χρήστη (με τη βοήθεια κουτάλας που εφοδιάζεται από ξύλινο δοχείο) με στόχο να διατηρείται η υγρασία του χώρου η οποία εμποδίζεται από την σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας. Συχνά το νερό αναμειγνύεται με αρωματικά υγρά ευκαλύπτου ή πεύκου για να γίνεται ο αέρας πιο ευχάριστος κατά την αναπνοή. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό μιας σάουνας είναι κατά μέσο όρο 80 βαθμούς κελσίου και μπορεί να φθάσει μέχρι και 100 βαθμούς κελσίου. Ο χώρος είναι μονωμένος για να μην υπάρχουν θερμικές απώλειες και για να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία. Γυάλινα παράθυρα ασφαλείας και πόρτες είναι κατασκευασμένα από ειδικά πυρίμαχα υλικά και σε όλες οι ενώσεις είναι άριστα στεγανοποιημένες. Μέσα στο θάλαμο υπάρχει χαμηλός φωτισμός, θερμόμετρο και μια κλεψύδρα για την τυπική μέτρηση του χρόνου παραμονής.

Στο χώρο της αγοράς εκτός από τα μοντέλα της παραδοσιακής γνωστής Φιλανδικής σάουνας υπάρχει και η σύγχρονη υπέρυθρη μορφή της στην οποία η θέρμανση των αντικειμένων γίνεται με τη βοήθεια υπέρυθρων ακτινών αντί του ζεστού αέρα. Αυτού του είδους τα μοντέλα είναι πιο αποτελεσματικά γιατί η θερμότητα που παρέχουν διεισδύει πιο βαθιά στο δέρμα σε σύγκριση με μια κλασική του είδους, βοηθώντας στην εξάλειψη τοξινών, της νικοτίνης, του αλκοόλ και των μετάλλων. Αποτελεί δε το μοναδικό είδος σάουνας που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν άνθρωποι με φλεβίτιδα, μεταλλικά εμφυτεύματα, υπέρταση και διαβήτη. Τα σύγχρονα μοντέλα υπέρυθρης μορφής είναι προϊόντα ξεχωριστής τεχνολογίας και απόλυτου design, εξοπλισμένα με εσωτερικούς υπολογιστές ψηφιακού ελέγχου με πλήκτρα αφής. Ψηφιακή οθόνη ενδείξεων, σύγχρονα ηχοσυστήματα καθώς και ιονιστές οξυγόνου.

Τα θεραπευτικά οφέλη της σάουνας είναι πολλαπλά. Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού καθώς και στην χαλάρωση των κουρασμένων μυών. Η χρήση της μας απελευθερώνει από την ένταση της καθημερινότητας, μας ανακουφίζει από το άγχος και την ψυχική κόπωση προκαλώντας συναισθήματα χαλάρωσης και ευεξίας. Η συστηματική της χρήση παρατηρήθηκε ότι συμβάλει στην ανακούφιση των πόνων που οφείλονται σε αρθρίτιδες όπως και σε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η βρογχίτιδα και η λαρυγγίτιδα.

Τοποθετήστε στο χώρο σας μια προκατασκευασμένη σάουνα παραδοσιακού τύπου ή σύγχρονης τεχνολογίας και απολαύστε τις ευεργετικές ιδιότητες που σας προσφέρει χαρίζοντας στα αγαπημένα σας άτομα και σε εσάς τους ίδιους μοναδικές στιγμές ψυχικής και σωματικής ανάτασης. Δημιουργήστε τον προσωπικό σας χώρο spa και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της Φιλανδικής παράδοσης στον τομέα της ευεξίας.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων