Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Κάτι τρέχει...

/Images/Articles/Πρωτότυπη_βρύση.jpg
/Images/Articles/Πρωτότυπη_βρύση_2.jpg
/Images/Articles/Πρωτότυπη_βρύση_3.jpg
/Images/Articles/Πρωτότυπη_βρύση_4.jpg
/Images/Articles/Πρωτότυπη_βρύση_5.jpg
/Images/Articles/Πρωτότυπη_βρύση_6.jpg
/Images/Articles/Πρωτότυπη_βρύση_7.jpg

Η εποχή που δεν υπήρχε νερό και η καθημερινή καθαριότητα του εαυτού μας γινόταν με τη χρήση κουβάδων, κανατών και σκαφών έχει περάσει ανεπιστρεπτί καθώς όλα αυτά αντικαταστάθηκαν από τα σύγχρονα είδη υγιεινής. Νιπτήρες, μπανιέρες και ντουζιέρες συνοδεύονται σήμερα από μπαταρίες και βρύσες υψηλής αισθητικής και γούστου. Όταν τα είδη υγιεινής πήραν τη σημερινή τους μορφή έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά οι βρύσες μιας στρόφιγγας που αναμείγνυαν ζεστό με κρύο νερό. Με τη διάδοση της θερμοστατικής μπαταρίας μας δόθηκε η δυνατότητα της ρύθμισης της αναλογίας κρύου και ζεστού νερού σε κάθε ροή καθώς και η διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια ενός λουτρού.

Για τους λάτρεις του Βικτωριανού στυλ ιδανική επιλογή είναι οι παραδοσιακές μπαταρίες από κασσίτερο με τη μορφή μονού μοχλού, λαβών ή σταυρόμορφων λαβών από το ίδιο υλικό ή από λεπτομέρειες πορσελάνης. Δίνουν αρχοντική διάθεση και ταιριάζουν άψογα με πορσελάνινα ή μαρμάρινα-πέτρινα είδη υγιεινής. Οι σύγχρονες μπαταρίες μπάνιου κλέβουν σήμερα την παράσταση καθώς είναι πιο δημοφιλείς επιλογές για σύγχρονες κατοικίες και διαμερίσματα. Με την απλή τοποθέτηση αυτών των ειδών μεταμορφώνετε ένα μπάνιο αδιάφορης διακόσμησης αυτόματα σε μοντέρνο. Οι μορφές που τις εντοπίζουμε στην αγορά είναι: οι νιπτήρος επικαθήμενες, εντοιχιζόμενες, επιτοίχιες και επιδαπέδιες με φινιρίσματα από χρώμιο, σατινέ ή inox. Είδη που έχουν μοναδικού σχήματος στόμια, με spiral, περιστρεφόμενα ρουξούνια, εντοιχιζόμενους μικτές μιας ή δυο εξόδων με εκτροπέα καθώς και καινοτόμα προϊόντα ηλεκτρονικού τύπου με μπαταρίες λιθίου.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά και έχετε πλέον στα χέρια σας επιλογές που παλαιότερα δεν ήταν διαθέσιμες στους ιδιοκτήτες σπιτιών. Καινοτόμα μοντέλα μπαταριών λειτουργούν βάση τεχνολογίας αιχμής διατηρώντας υψηλά επίπεδα αισθητικής όσο και χρηστικότητας εισάγοντας μας σε μια εντελώς νέα εποχή. Οθόνες αφής επιτρέπουν τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της ροής του νερού και προγράμματα αποθήκευσης των επιλογών επιτρέπουν την πιο απλοποιημένη καθημερινή τους χρήση. Εντοιχιζόμενες μπαταρίες με ενσωματωμένες οθόνες led μας πληροφορούν για την ποσότητα κατανάλωσης νερού σε κάθε χρήση. Βρύσες με μνήμη που αναγνωρίζουν το χρήστη και ρυθμίζουν άμεσα τη θερμοκρασία σύμφωνα με αυτή που επιλέγει εκείνος συνήθως καθώς και μοντέλα με ενσωματωμένο φωτισμό led που αλλάζει ανάλογα με τη θερμοκρασία προκαλούν τις εντυπώσεις. Στολίδια αισθητικής και design αποτελούν οι νέες μπαταρίες με ενσωματωμένους ηλεκτρομαγνητικούς αισθητήρες για τον έλεγχο της ροής του νερού. Σε αυτό τον τύπο ο χρήστης μετακινεί μια μεταλλική σφαίρα για να καθορίσει την ποσότητα του νερού. Οι led χρωματισμοί δεν λείπουν και από αυτό το μοντέλο δίνοντας στο νιπτήρα και γενικά στο χώρο του μπάνιου μια high-tech διάσταση.

Εταιρείες παρουσιάζουν στο χώρο εξελιγμένα συστήματα που αναμειγνύουν το νερό με αέρα δίνοντας την εντύπωση της πλουσιότερης ροής. Εισάγουν μπαταρίες ντους από διάφανα υλικά που χαρίζουν διαφορετικά χρώματα στο νερό χάρις τα μικροσκοπικά χρωματιστά led και επιτρέπουν μια αυτορρυθμιζόμενη ροή νερού σε όλο το σώμα από μεγαλύτερη ένταση τύπου καταρράκτη έως ένα απαλό χαλαρωτικό μασάζ. Προϊόντα οικολογικής συνείδησης με βρύσες εξοπλισμένες με αισθητήρες προτείνονται για την εξοικονόμηση νερού, αποτρέπουν την αλόγιστη χρήση του και βοηθούν στον περιορισμό της εξάπλωσης των μικροβίων γιατί κανείς δεν έρχεται σε άμεση επαφή με την μπαταρία.

Αποφασίστε το στυλ που θα αποκτήσει ο νέος ή ανακαινισμένος σας χώρος και επιλέξτε τις κατάλληλες μπαταρίες και βρύσες που θα συνοδέψουν τα φινετσάτα είδη υγιεινής σας. Με μικρές πινελιές τεχνολογίας και κομψότητας μπορείτε να μεταμορφώσετε τις στιγμές καθημερινής υγιεινής σε ένα ευχάριστο παιχνίδι αισθήσεων, ευεξίας και απόλυτης χαλάρωσης. Η τεχνολογία εξελίσσεται προς όφελος όλων μας, τολμήστε να υιοθετήσετε τα νέα προϊόντα της και ζήστε σε ένα νέο κόσμο.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων