Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Ιστορίες μπάνιου

/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο.jpg
/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο_2.jpg
/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο_3.jpg
/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο_4.jpg
/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο_5.jpg
/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο_6.jpg
/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο_7.jpg
/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο_8.jpg
/Images/Articles/Μεγάλο_μπάνιο_9.jpg

Το σύγχρονο μπάνιο διεκδικεί και υπερασπίζεται το σημαντικό πόλο του στο εσωτερικό της κατοικίας μας και γίνεται ο προσωπικός μας χώρος για καθαριότητα, ξεκούραση και καθημερινή ευεξία. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνθεση-διακόσμησή του, είναι η δημιουργία ευχάριστης και χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Δεν αντιμετωπίζεται σήμερα ως ένα δωμάτιο που εξυπηρετεί απλά τις καθημερινές μας ανάγκες, το οποίο χρησιμοποιούμε λιγότερες ώρες από τους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας μας και επομένως δεν χρήζει ιδιαίτερου σχεδιασμού και διακοσμητικής άποψης. Είναι εξίσου σημαντικό όπως το σαλόνι και η κουζίνα, απαιτεί λοιπόν τον κατάλληλο εξοπλισμό και το σωστό διακοσμητικό design.

Τα είδη υγιεινής και τα διάφορα εξαρτήματα τους αποτελούν τα κύρια στοιχεία και είναι οι πρωταγωνιστές στο χώρο του μπάνιου. Μπορούμε να τα διαλέξουμε ανάμεσα από πλήθος τύπων, σχεδίων και χρωμάτων που μας παρέχουν οι σύγχρονες βιομηχανίες, οι οποίες έχουν κατασκευάσει θαυμάσια μοντέλα σε μεγάλη ποικιλία. Οι τελευταίες τάσεις επιβεβαιώνουν τις οριζόντιες γραμμές, τις μινιμαλιστικές φόρμες και το χρώμα. Τολμήστε τους έντονους χρωματισμούς και τις άκρως ενδιαφέρουσες φόρμες για να δημιουργήσετε ένα μπάνιο πέρα από τα συνηθισμένα. Πολλές είναι και οι πρωτοποριακές φόρμες που θυμίζουν γλυπτά με χρήση καινοτόμων υλικών που μιμούνται τη διαφάνεια της πέτρας, είναι απαλά στην αφή και πολύ ανθεκτικά με τεχνολογία που όχι μόνο διακοσμεί αλλά και επιδεικνύεται.

Η λεκάνη με το καζανάκι αποτελεί ένα από τα κύρια στοιχεία στο χώρο του μπάνιου και εντοπίζεται σε τρεις βασικούς τύπους :
• Την παλαιού τύπου κλασική επιδαπέδια λεκάνη, κάθετης αποχέτευσης η οποία συνοδεύεται από καζανάκι υψηλής πίεσης τύπου Νιαγάρα.
• Την επιδαπέδια λεκάνη που συνδυάζεται με καζανάκι χαμηλής πίεσης, το οποίο έχει ορθογώνιο ή πολυμορφικό σχήμα και είναι τοποθετημένο πίσω από τη λεκάνη.
• Και τον πιο σύγχρονο τύπο τοποθέτησης, όπου η λεκάνη στερεώνεται στον τοίχο (οριζόντια αποχέτευση) και το καζανάκι της είναι πλακέ εντοιχισμένο. Ο μηχανισμός του μπαίνει σε λειτουργία όταν πατήσουμε το κουμπί ή περάσουμε το χέρι μας από κάποια επιφάνεια με αισθητήρες που αποτελεί και το μοναδικό στοιχείο από το καζανάκι που φαίνεται.

Στον τελευταίο τύπο εντάσσονται οι λεκάνες που δεν έρχονται σε επαφή με το δάπεδο αλλά βγαίνουν σαν πρόβολοι από τον τοίχο. Αυτού του είδους τα είδη υγιεινής καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και αφήνοντας ελεύθερη την επιφάνεια από κάτω δεν δημιουργούνται δυσπρόσιτες και σκοτεινές γωνίες που στις άλλες λεκάνες κάνουν το καθάρισμα στα πλάγια και πίσω προβληματικό και δύσκολο για κάθε νοικοκυρά. Η επιλογή της λεκάνης μπορεί να γίνει ανάλογα με τον τύπο που επιθυμούμε να έχει το καζανάκι, τα οποία χωρίζονται σε εκείνα με τεχνολογία πίεσης, σε εκείνα με τεχνολογία βαρύτητας ή κενού και στα οικολογικού τύπου εξοικονόμησης νερού. Το να έχει κάποιος μια όμορφη και κομψή λεκάνη τουαλέτας σίγουρα είναι κάτι σημαντικό όσον αφορά την αισθητική του μπάνιου, όμως το να έχει μια high-tech λεκάνη αυτό είναι σίγουρα ασυνήθιστο και άκρως εντυπωσιακό. Εντοπίζονται στην αγορά μοντέλα τα οποία είναι εξοπλισμένα με μικροϋπολογιστές οι οποίοι ρυθμίζουν χαρακτηριστικά ροής-πίεσης νερού, ενσωματωμένο μπιντέ όπως και ιδιαίτερους ψεκασμούς αυτοκαθαρισμού και απολύμανσης.

Επιδαπέδια και επιτοίχια είδη υγιεινής σε μεγάλη ποικιλία, καλούνται να δώσουν στο μπάνιο σας προσωπικότητα και στυλ. Ολοκληρωμένες συλλογές διατίθενται σε στρογγυλές, τετράγωνες και λοιπές ευφάνταστες φόρμες καθώς και σε διάφορες διαστάσεις έτσι ώστε να ταιριάζουν σε μικρά και μεγαλύτερα μπάνια. Κυρίαρχα στοιχεία επίσης στο χώρο είναι και οι γούρνες (νιπτήρες) που εντοπίζονται ως μονάδες ή με την μορφή των twins (ένταξη δυο νιπτήρων στο χώρο). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε νιπτήρες με πόδι, επικαθήμενους καις στηριζόμενους στον τοίχο, οι οποίοι διακρίνονται σε εκείνους με ενσωματωμένες βρύσες και σε εκείνους στους οποίους οι βρύσες είναι χωριστές, είναι δηλαδή τοποθετημένες στον τοίχο από πάνω. Υπάρχει ακόμη και τύπος νιπτήρα που εντάσσεται σε ένα σύστημα ντουλαπιών που η επάνω τους επιφάνεια διαμορφώνεται σε επιφάνεια ραφιού του οποίου ο νιπτήρας αποτελεί τμήμα. Τα υλικά κατασκευής τους ποικίλουν και επιλέγονται ανάλογα με το διακοσμητικό ύφος του χώρου σας. Πορσελάνινοι, πέτρινοι, πλαστικοί, γυάλινοι, ανοξείδωτοι από χάλυβα, ρητίνη fiberglass ακόμη και ξύλο αποτελούν διακοσμητικά στολίδια και μεταμορφώνουν εξολοκλήρου το χώρο του μπάνιου. Μοντέλα κατασκευασμένα από φυσικό μάρμαρο για κλασικό στυλ καθώς και κρυστάλλινοι κωνικοί νιπτήρες συνδυασμένοι με μοντέρνες βρύσες προκαλούν και μονοπωλούν το ενδιαφέρον, Καινοτομία της εποχής μας αποτελούν οι γυάλινοι monoblock νιπτήρες που καθαρίζονται πανεύκολα και δεν εγκλωβίζουν την υγρασία. Είναι στιλάτοι και μοντέρνοι, δεν δεσμεύουν χρωματικά, ταιριάζουν με όλα τα υλικά που μπορεί να προϋπάρχουν στο μπάνιο και αντανακλούν το φως χαρίζοντας επιπλέον λάμψη στο χώρο.

Minimal, μοντέρνο ή παραδοσιακού στυλ το μπάνιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αρμονικής λοιπής διακόσμησης της οικίας σας και δεν θα ήταν υπερβολή να το χαρακτηρίσουμε ως μαρτυρία για το πολιτιστικό επίπεδο των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό. Οι τιμές των ειδών υγιεινής εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής, την ανθεκτικότητα τους, τα τεχνολογικά στοιχεία που τα συνοδεύουν και κυρίως από την υπογραφή του σχεδιασμού που φέρουν. Με μια καλή έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν συλλογές και μεμονωμένα προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές που ανταποκρίνονται άψογα στο πιο απαιτητικό γούστο, ταιριάζουν σε ιδιαίτερους χώρους και είναι έτοιμα να σας προσφέρουν σκηνικά χαλάρωσης, κουλτούρας και απόλυτου design. Μεταμορφώστε το πιο ζωτικό σημείο του σπιτιού σας σε χώρο με άποψη, τη δική σας άποψη.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων