Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Ψευδοροφές-Χωρίσματα-Επενδύσεις Τοίχων / ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Wrap the walls

/Images/Articles/Πολύχρωμη_ταπετσαρία_2.jpg
/Images/Articles/Πολύχρωμη_ταπετσαρία_3.jpg
/Images/Articles/Πολύχρωμη_ταπετσαρία_4.jpg
/Images/Articles/Πολύχρωμη_ταπετσαρία_5.jpg
/Images/Articles/Πολύχρωμη_ταπετσαρία_6.jpg
/Images/Articles/Πολύχρωμη_ταπετσαρία.jpg
/Images/Articles/Μαύρη_ταπετσαρία.jpg

Το βάψιμο των τοίχων δεν αποτελεί το μοναδικό τρόπο γρήγορου και εύκολου τρόπου ανανέωσης των εσωτερικών μας χώρων. Η λύση της ταπετσαρίας είναι πλέον ενδεδειγμένη, τουλάχιστον για τον ένα από τους τέσσερις τοίχους.

Το come back της ταπετσαρίας έγινε τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια. Το απόλυτο φετίχ παλαιότερων δεκαετιών, όπως του ‘60 & του ’70, αναφέρθηκε ως η τάση των αστικών κατοικιών των μεγαλουπόλεων και χαρακτήρισε την αισθητική τους με τα έντονα μοτίβα και χρώματα. Τα τελευταία χρόνια όμως οι ταπετσαρίες επανέρχονται στο προσκήνιο φρεσκαρισμένες και «ντύνουν» αρκετούς τοίχους του σπιτιού, ώστε… να προετοιμαστεί κατάλληλα για το χειμώνα.

Τα νέα σχέδια καλύπτουν κάθε στυλ και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Η γκάμα που μπορούμε να βρούμε στην αγορά είναι πραγματικά μεγάλη. Βάση των αναφορών της θεματολογίας κάθε είδους ταπετσαρίας βρίσκουμε τις:

- Country Style που απευθύνονται σε ανάλαφρες και ρομαντικής διακόσμησης κατοικίες και εμπεριέχουν την αύρα της Αγγλικής και της Γαλλικής εξοχής στο χώρο.
- Rustic που φέρουν σημάδια τεχνητής παλαίωσης και έχουν έντονες παραδοσιακές αναφορές.
- Retro που εμπεριέχουν μια ξεχωριστή δυναμική από το style των δεκαετιών 50s και 60s και έχουν αρκετούς funs.
- New Romantic Feel με λουλουδάτα σχέδια (floral theme), σε σύγχρονη έκδοση.
- New Baroque με έντονα χλιδάτα στοιχεία, ακριβά υλικά και μοτίβα με ιστορικές αναφορές σε πιο λιτή έκδοση.
- Chinese που με τη γραμμική καθαρότητα και τη λεπτομερή διακόσμηση απευθύνονται σε περιορισμένο, αλλά αρκετά απαιτητικό κοινό. Η αγνότητα στη θεματολογία των συγκεκριμένων σχεδίων έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης.
- African που μας μεταφέρουν σε εξωτικούς κόσμους.
- Hippy Style που εντυπωσιάζουν με τα έντονα σχέδια και χρώματα.
- Eco shic για όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες και θέλουν συνειδητά να επηρεάσουν το περιβάλλον τους.
- Cozy που συνδυάζονται εύκολα και ταιριάζουν στους περισσότερους χώρους, ενώ συχνά περιλαμβάνουν και αρκετά glamorous σχέδια.
- Pattern style για όσους ακολουθούν τη μόδα και έχουν βαρεθεί τα πληθωρικά σχεδία και θέματα.
- Οp Art που σε ξαφνιάζουν ευχάριστα δημιουργώντας οπτικά παιχνίδια μέσω γεωμετρικών σχημάτων.
- Classical με ρίγες και διακριτικά μοτίβα που παραμένουν πάντα επίκαιρες και μας θυμίζουν πως ότι είναι απλό αποτελεί σταθερή αξία ακόμα και στη διακόσμηση.
- Φώτο-ταπετσαρίες, με τις οποίες οποιαδήποτε εικόνα σας εκφράζει μπορεί να καλύψει τον τοίχο σας.

Πέρα από τις θεματικές κατηγορίες, η αγορά μας προσφέρει και διαφορετικούς ποιοτικούς τύπους. Υπάρχουν οι ανάγλυφες που είναι αρκετά διακριτικές και βάφονται σε ότι χρώμα επιθυμούμε, οι χειροποίητες που δίνουν φυσικά τρισδιάστατο αποτέλεσμα, οι vinyl με τη χαρακτηριστική γυαλάδα, εκείνες που μιμούνται διάφορα υλικά (π.χ. δέρμα), οι χάρτινες με τις τεχνοτροπίες και τα γνωστά πλέον sticker, που τοποθετούνται και αφαιρούνται με απίστευτη ευκολία.

Προσοχή όμως καθώς η επιλογή των χρωμάτων της ταπετσαρίας, αλλά και του γενικότερου ύφους της θα πρέπει να γίνει με σύνεση. Ταπετσαρία, υφάσματα, υλικά και χρώματα στο χώρο θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία.

Επίσης προσοχή θα πρέπει να δοθεί και κατά την τοποθέτηση της ταπετσαρίας. Όσο ξεχωριστό και αν είναι κάποιο σχέδιο η σωστή εφαρμογή θα κάνει τη διαφορά! Βρείτε τη σωστή κόλλα αναλόγως την ποιότητα της ταπετσαρίας. Κάντε την κατάλληλη προετοιμασία και αποφύγετε τους τοίχους με υγρασία. Ενώ για να τελειώσετε μια ταπετσαρία στη μέση ενός τοίχου χρησιμοποιήστε ένα γύψινο ή ξύλινο πηχάκι. Απευθυνθείτε στον κατάλληλο ειδικό ταπετσέρη, εκτός και αν πιάνουν αρκετά τα χέρια σας και θέλετε να τολμήσετε… Καλή σας επιτυχία!


ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Ε.Ι.