Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Συστήματα Σκίασης / ΤΕΝΤΕΣ - ΕΣΩΤΕΡ. ΣΚΙΑΣΗ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Επιλέγοντας το σωστό τύπο τέντας

/Images/Articles/Μωβ_τέντες.jpg
/Images/Articles/τέντες_2.jpg
/Images/Articles/τέντες_3.jpg
/Images/Articles/τέντες_4.jpg
/Images/Articles/τέντες_5.jpg
/Images/Articles/τέντες_6.jpg

Η σκίαση ενός χώρου είναι ένας σημαντικός παράγοντας που κρίνει πόσο λειτουργικός και ευχάριστος είναι, ώστε να χρησιμοποιείται με άνεση όλες τις ώρες της μέρας και όλες τις εποχές. Η τέντα αποτελεί την πιο συχνή μέθοδο σκίασης γιατί είναι μια πολύ έξυπνη και ευχάριστη λύση, κυρίως επειδή όποτε δεν χρειάζεται μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς. Η ηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντικό μέρος του σχεδιασμού για κάθε κτίριο ή επαγγελματικό χώρο και προσφέρει μεγάλη ποικιλία λύσεων που προσαρμόζονται ιδανικά στις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου.

Υπάρχουν τύποι τέντας που καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη σας, δημιουργώντας ένα χώρο δροσερό με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Στις δύσκολες περιπτώσεις ηλιοπροστασίας, οι ειδικές κατασκευές τεντών δίνουν την καλύτερη λύση. Το σύστημα τέντας με αρθρωτούς και τηλεσκοπικούς βραχίονες είναι μια λύση πρακτική οικονομική και μοντέρνα για τη σκίαση του μπαλκονιού ή της βεράντας. Συστήνεται για οικιακούς και επαγγελματικούς λόγους με πρακτική εγκατάστασή της σε οροφές και τοίχους παρέχοντας πολλαπλές γωνίες κλίσης με χειροκίνητο ή ηλεκτροκίνητο μηχανισμό. Οι τέντες με αντηρίδες τοποθετούνται εξίσου σε τοίχους και οροφές με τη γωνία προβολής τους να ρυθμίζεται από 0 έως 170 μοίρες ανάλογα με τις προτιμήσεις του ενδιαφερόμενου. Η λύση αυτού του τύπου σκίασης προτείνεται ιδιαίτερα για εγκατάσταση σε παράθυρα ή για κάθετη σκίαση σε αίθρια παρέχοντας προστασία από την απ’ ευθείας ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να στερεί το φωτισμό στον εκάστοτε χώρο.

Το σύστημα «κασέτα» είναι ένα είδος τέντας με βραχίονες που κλείνουν εσωτερικά προστατεύοντας το μηχανισμό (βραχίονες) και το ύφασμα από τα καιρικά φαινόμενα, διατηρώντας την τέντα καθαρή και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της. Σε εγκαταστάσεις αυτού του είδους υπάρχει η δυνατότητα τηλεχειρισμού για μεγαλύτερη διευκόλυνση του χρήστη, ενώ οι βραχίονες που διαθέτουν εξασφαλίζουν το ιδανικό τέντωμα του υφάσματος. Οι κάθετες τέντες προτείνονται για σκίαση προσόψεων και έχουν πολλές δυνατότητες εφαρμογής χάρη στις διαφορετικές μορφές πλευρικών οδηγών (συρματόσκοινο, βέργες ή οδηγούς αλουμινίου). Στο χώρο της αγοράς διατίθενται σε ποικίλες εκδόσεις με ή χωρίς αυτοφερόμενη κασέτα. Η συμπαγής κατασκευή τους επιτρέπει τη χρήση τους σε μπαλκόνια, αίθρια και σαν συμπληρωματικό στοιχείο σε μοντέρνες αρχιτεκτονικές προσόψεις.

Η μορφή των μεταφερόμενων τεντών ενδείκνυται για επαγγελματική χρήση και για εξωτερικούς χώρους πολλών τετραγωνικών όπως εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία και γενικά χώρους μαζικής εστίασης. Συνήθως αποτελείται από μια κεντρική βάση στήριξης πάνω στην οποία είναι τοποθετημένες δυο τέντες τύπου κασέτας που ξετυλίγονται ταυτόχρονα ή μεμονωμένα με μανιβέλα ή ηλεκτρικό μοτέρ. Η τέντα πέργκολα είναι ένα ευέλικτο σύστημα προστασίας που μπορεί να καλύψει ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους. Συστήνεται για προστασία από τον ήλιο και με την απαραίτητη κλίση και για προστασία από τη βροχή. Οι κολόνες που χρησιμοποιούνται κάτω από τους οδηγούς διασφαλίζουν υψηλή σταθερότητα καθώς η χρήση εμβολοελετηρίων επιτυγχάνει το σωστό συνεχές τέντωμα του πανιού. Bistrot ύφος επιτυγχάνεται με τη χρήση καποτινών στις οποίες δεν υπάρχουν σύνορα σε μορφές και χρώματα. Η γκάμα τους περιλαμβάνει από σφαιρικά και οβάλ σχήματα μέχρι tunnel. Προορίζονται ιδιαίτερα για τη διαμόρφωση προσόψεων, εισόδων, παραθύρων και βιτρινών. Ανάλογα με το κάθε μοντέλο υπάρχουν σταθερές ή κινητές εκδόσεις που αποτελούνται από κομψά προφίλ αλουμινίου καλυμμένα με ακρυλικό ή PVC καμβά.

Μεγάλη ποικιλία δεν συναντάμε μόνο στο χώρο επιλογής μηχανισμού στήριξης αλλά και στα είδη υφασμάτων που τα συνοδεύουν. Αμέτρητοι ευφάνταστοι σχεδιασμοί και συνδυασμοί χρωμάτων κάνουν πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα τόσο στο εσωτερικό του σκιασμένου χώρου όσο και στην διακοσμητικη επιρροή τους στο σύνολο της πρόσοψης του κτιρίου. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει εξοπλίσει τα κατά βάση ακρυλικά υφάσματα των τεντών με εγγυήσεις οικολογικών, ανεξίτηλων βαφών και υψηλές τεχνικές αδιαβροχοποίησης καθώς έχουν δεχτεί ειδικά στρώματα από ρητίνες. Τα σύγχρονα τεντόπανα παρέχουν πλήρη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία διαθέτοντας υψηλή απορροφητικότητα και προστασία από τις επικίνδυνες ακτινοβολίες UVA και UVB. Έχουν επίσης υψηλή αντοχή σε δυνατούς ανέμους και αντιβακτηριακή προστασία η οποία εμποδίζει την εμφάνιση μυκητίασης (σάπισμα), εξασφαλίζοντας μακροζωία στο ύφασμα. Καινοτομία στο χώρο αποτελεί η τεχνολογία self cleaning που δημιουργεί αυτοπλενόμενα υφάσματα που δεν συγκρατούν τους ρύπους των πόλεων. Χάρη στην επιστήμη της νανοτεχνολογίας εμποδίζουν την προσχώρηση της βρωμιάς στο ύφασμα και απλοποιούν την απομάκρυνση της στεγνής βρωμιάς με την επαφή τους με το νερό ή την βροχή, παραμένοντας καθαρά για πολλά χρόνια.

Επιλέξτε τύπο σκίασης για το χώρο σας ανάλογα με τις αρχιτεκτονικές του ιδιαιτερότητες και «ντύστε» τον με τα πιο όμορφα υφάσματα που διατίθενται σε τεράστια ποικιλία στο χώρο της αγοράς. Διακοσμήστε τη λειτουργικότητα και δώστε προσωπικότητα και στυλ στην προστασία σας από τον ήλιο.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων