Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Ταχύτητα στο μαγείρεμα

/Images/Articles/Κατσαρόλα.jpg
/Images/Articles/Κατσαρόλα_2.jpg

Εάν το μαγείρεμα αποτελεί για εσάς τρόπο έκφρασης, αλλά η αναμονή της ολοκλήρωσης του χάσιμο χρόνου, τότε η λύση στο πρόβλημα σας είναι η χρήση ειδικών κουζινικών σκευών. Σκευών που σας εγγυώνται σημαντική μείωση της διάρκειας του χρόνου μαγειρέματος με το ίδιο ή ακόμη καλύτερο σε πολλές περιπτώσεις αποτέλεσμα. Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία μιας νοικοκυράς στη σύγχρονη κουζίνα αποτελούν και η εξελιγμένης μορφής πλέον χύτρες ταχύτητας.

Ο «μηχανισμός λειτουργίας» των χυτρών ταχύτητας βασίζεται στο υπό πίεση μαγείρεμα μέσα σε καλά σφραγισμένα σκεύη σε θερμοκρασίες άνω των 100 βαθμών Κελσίου. Η υπερπίεση στο εσωτερικό του σκεύους προκαλεί αύξηση του σημείου βρασμού του νερού με αποτέλεσμα ο χρόνος μαγειρέματος να μειώνεται έως και κατά 70%. Ο αποκλεισμός του βλαβερού οξυγόνου του ατμοσφαιρικού αέρα, σε συνδυασμό με τους σύντομους χρόνους μαγειρέματος, επιτρέπει ένα ιδιαίτερα ελαφρύ μαγείρεμα των τροφίμων. Οι βιταμίνες, οι μεταλλικές και αρωματικές ουσίες διατηρούνται καλύτερα σε σύγκριση με τις συνηθισμένες μεθόδους μαγειρέματος, γεγονός που γίνεται αντιληπτό και στη γεύση που είναι πιο έντονη.

Ο σχεδιασμός των χυτρών ταχύτητας νέας γενιάς κρύβουν μέσα τους πολλά χρόνια δοκιμών και τεχνογνωσίας. Απόλυτα εξοπλισμένες για να προσφέρουν μέγιστη αποδοτικότητα και εργονομία έρχονται στην κουζίνα σας για να μετατρέψουν την βαρετή αναμονή της προετοιμασίας του φαγητού σε παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι για δυο παίκτες όπου η παρουσία σας και η επίβλεψη σας είναι θέμα πλέον τυπικό καθώς με τον κατάλληλο προγραμματισμό τα νέα αυτά «σκεπτόμενα» σκεύη σας ειδοποιούν απλά στην ολοκλήρωση του μαγειρέματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χύτρα ταχύτητας για να μαγειρέψετε πλέον με πολλούς τρόπους: ψήσιμο ή βράσιμο, μαγείρεμα στον ατμό με καλάθι, τσιγάρισμα ή τηγάνισμα (χωρίς καπάκι) αλλά και για ξεπάγωμα, κονσερβοποίηση ή αποχύμωση. Με τη χρήση πρόσθετων καλαθιών στο εσωτερικό τους έχετε τη δυνατότητα να μαγειρεύετε ταυτόχρονα διάφορα φαγητά το ένα πάνω στο άλλο εξασκώντας άριστα τη χρήση της «συνδυαστικής μαγειρικής». Τα σύγχρονα σκεύη αυτού του είδους διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, ποικίλα μοντέρνα χρώματα, χωρητικότητες από 4,5L έως 10L και είναι ιδανικές για όλους τους τύπους εστιών (κεραμικές, υγραερίου, επαγωγικές).

Τα σύγχρονα μοντέλα είναι απόλυτα φιλικά προς το χρήστη καθώς ο έλεγχος γίνεται μόνο με το ένα μας χέρι. Δηλαδή η καινοτόμα τεχνολογία τους βρίσκεται πλέον στο χερούλι όπου όλες οι λειτουργίες ρυθμίζονται πανεύκολα με ένα απλό σύστημα βαθμίδων. Διαθέτουν ανοίγματα για την αναγκαία έξοδο ατμού κατά τη δημιουργία πίεσης, κατά την αποσυμπίεση του σκεύους με τη χρήση του πλήκτρου απελευθέρωσης και κατά το μαγείρεμα στον ατμό χωρίς πίεση. Για μεγαλύτερη ευκολία είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες ελέγχου για τη ρύθμιση βαθμίδων μαγειρέματος με χρήση χρωματιστού δείκτη και για ρυθμιζόμενη και σταδιακή απελευθέρωση ατμού. Οι ιδιαίτερες βαλβίδες μηχανισμού ασφαλείας βοηθούν στη αυτόματη δημιουργία πίεσης στο εσωτερικό και εμποδίζουν το άνοιγμα σκεύους όσο αυτό υφίσταται πίεση.

Εντοπίζουμε σκεύη στο χώρο της αγοράς που διαθέτουν πλέον αποσπώμενα έξυπνα χρονόμετρα για εύκολο, ποιοτικό μαγείρεμα χωρίς επίβλεψη. Χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας τεχνολογίας στο χώρο των χυτρών ταχύτητας είναι επίσης και η χρήση θερμοσσυσωρευτικών βάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου. Η πλειοψηφία των σκευών είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι, όμως σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως και το πολύ σκληρό υλικό Silagran που είναι ουδέτερο σε γεύσεις, χωρίς νίκελ, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για όλες τις εστίες ακόμη και τις επαγωγικές.

Με μια καλή έρευνα αγοράς εντοπίστε το πλήθος των έξυπνων αυτών σκευών και ανανεώστε την «γκαρνταρόμπα» των κουζινικών σας ακολουθώντας πιστά τη νέες τάσεις της μόδας. Μόδα που δεν επιτάσσει αποκλειστικά χρώμα και design στη χύτρα ταχύτητας, μα νέες σύγχρονες τεχνολογίες για απόλυτη ευκολία στη χρήση και εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας. Αξιοποιήστε δημιουργικά το χρόνο σας απασχολούμενοι με άλλες δραστηριότητες και εμπιστευτείτε το φαγητό σας άφοβα πλέον «στα χέρια των ειδικών».


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων