Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Μοντέρνα κουζίνα

/Images/Articles/Μοντέρνα_δίχρωμη_κουζίνα.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_κουζίνα_2.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_κουζίνα_3.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_κουζίνα_4.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_κουζίνα_5.jpg
/Images/Articles/Μοντέρνα_κουζίνα_6.jpg

Τον περισσότερο χρόνο της ημέρας σας τον περνάτε σίγουρα μέσα στο χώρο της κουζίνας παρά σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο μέσα στο σπίτι σας. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα παρασκευάζεται δημιουργικά στους κόλπους της χαρίζοντας ευχάριστο περιβάλλον, πρόσφορο για πειραματισμούς και μαγειρικές αναζητήσεις. Αξίζετε λοιπόν να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή μέσα σε αυτό το χώρο, ο οποίος χρήζει ιδιαίτερης μελέτης στο σχεδιασμό του ώστε να ανταποκρίνεται στις αισθητικές και λειτουργικές σας απαιτήσεις. Χρώματα, έπιπλα, επενδύσεις, οικιακές συσκευές και φωτισμός επιστρατεύονται σε έναν όμορφο αγώνα μίξης με αποτέλεσμα τα ποικίλα διακοσμητικά στυλ που ανταποκρίνονται επάξια και στο πιο απαιτητικό γούστο. Το μοντέλο της σύγχρονης κουζίνας και της κουζίνας τύπου island αποτελούν δυο είδη που εκμεταλλεύονται το χώρο έχοντας ως πηγές έμπνευσης το μινιμαλισμό, τη μοντέρνα διάθεση και πάνω απ’ όλα την υψηλή τεχνολογική ανάπτυξη σε υλικά και εξοπλισμό.

Στη σύγχρονη κουζίνα τονίζεται περισσότερο η λειτουργικότητα παρά το αίσθημα χαλάρωσης και ζεστασιάς. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η λιτότητα των γραμμών και η κομψότητα στη λεπτομέρεια. Με δεσπόζουσα τη νοοτροπία του κυβισμού, ασύμμετροι όγκοι μικροί ή μεγάλοι, ψηλοί ή χαμηλοί μετέχουν σε ένα αδιάκοπο παιχνίδι συνθέσεων χαρίζοντας χώρους όμορφους και πρακτικούς. Στη χρωματική παλέτα τα σκούρα χρώματα με κυρίαρχους τους συνδυασμούς άσπρο-μαύρο-κόκκινο αποτελούν κανόνα στις μοντέρνες κουζίνες του σήμερα. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός γίνεται πρωταγωνιστής στο χώρο όπου απαντάται σε κάθε πιθανή μορφή του. Η επιλογή της μαύρης ή κόκκινης λάκας στα έπιπλα κουζίνας χαρίζει την αίσθηση της μοντέρνας πολυτέλειας αφήνοντας τις λευκές πινελιές-λεπτομέρειες να κλέψουν τις εντυπώσεις δημιουργώντας πολύτιμες αντιθέσεις που χαρίζουν φωτεινότητα και καθαρότητα στο χώρο. Η επιλογή των σκούρων χρωμάτων σε έπιπλα και πάγκους συνδυάζεται αρμονικά με στοιχεία αλουμινίου (χερούλια, πόμολα, ράφια) δίνοντας έντονα hi-tech διάθεση και εντυπωσιακό περιβάλλον. Στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού προτείνονται οι εντοιχισμένες συσκευές τελευταίας τεχνολογίας με προφίλ inox συνθέτοντας εικόνες και σκηνικά βγαλμένα από το μέλλον. Έξυπνο τρικ για την απόλυτη ανάδειξη μιας σύγχρονης κουζίνας αποτελεί η χρήση κρυφού φωτισμού μέσω του οποίου φωτίζονται οι πάγκοι, προσφέροντας ευκολότερη εργασία και αναδεικνύονται καλύτερα τα πιο ελκυστικά κατασκευαστικά στοιχεία της σύνθεσης των επίπλων.

Το σύγχρονο design προστάζει επίσης την ανάπτυξη κουζινών τύπου island όταν ο χώρος το επιτρέπει. Εκτός από τη βασική διάρθρωση του κυρίως κορμού σε σχηματισμούς μορφών Γ ή Π χρησιμοποιείται επιπλέον ένα αυτόνομο στοιχείο στο κέντρο του δωματίου. Σε αυτό το στοιχείο μπορούμε να εντοιχίσουμε εστίες, νεροχύτη, πάγκους εργασίας όπως επίσης να το μετατρέψουμε σε χώρο πρόχειρου γεύματος με την προσθήκη περιμετρικών ψηλών σκαμπό. Η λειτουργικότητα και η αισθητική των island kitchens έγκειται στο γεγονός ότι τις διαχωρίζει ευδιάκριτα από το χώρο του καθιστικού που ενδεχομένως να συνυπάρχει με τον χώρο της κουζίνας. Επιπλέον αποτελεί πολύτιμη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αποθηκευτικών χώρων, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε ένα σύγχρονο νοικοκυριό. Τα αυτόνομα αυτά στοιχεία (νησίδες) έχουν κατά βάση τετράγωνες, ορθογώνιες ή ημικυκλικές φόρμες και μπορούν να αναδειχθούν κυριαρχώντας στο χώρο με την προσθήκη hi-tech inox απορροφητήρων πάνω από τις κεραμικές εστίες ή με την προσθήκη κρεμαστών διακοσμητικών στοιχείων από την οροφή με ενίσχυση πρωτότυπου φωτισμού.

Υιοθετήστε τη μοντέρνα διάθεση στο χώρο σας και πειραματιστείτε με σύγχρονα υλικά, ενδιαφέρουσες υφές και πλούσια χρώματα. Επιτρέψτε στη λειτουργικότητα να αναδειχθεί ως κυρίαρχο διακοσμητικό κριτήριο. Επιλέξτε τα ιδανικά φωτιστικά σώματα που θα αναδείξουν την κομψότητα των αυστηρών σας όγκων και αφεθείτε στη σύνθεση ενός απόλυτα φουτουριστικού σκηνικού.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

 

 

Δείτε επίσης:

Αφιέρωμα στη διακόσμηση