Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Παιδικό δωμάτιο και θεματική διακόσμηση

/Images/Articles/Παιδικό_δωμάτιο.jpg
/Images/Articles/Παιδικό_δωμάτιο_2.jpg
/Images/Articles/Παιδικό_δωμάτιο_3.jpg

Πάει ο καιρός που το παιδικό δωμάτιο ήταν απλά ένα όμορφο φωτεινό δωμάτιο στα ροζ ή στα γαλάζια με ενά κρεββατάκι ή μια κούνια και παιχνιδόκουτα σε κάθε γωνιά του. Τώρα, έχει μεν όλα τα παραπάνω, αλλά τείνει να μοιάζει περισσότερο με σκηνικό απο παραμύθι. Μιλάμε φυσικά για τα «θεματικά δωμάτια»! Κάποια απο αυτά: H ζούγκλα, Ο βυθός, Το παλάτι με τις νεράιδες, το δάσος, το διάστημα και τόσα άλλα!

Ας ξεκινήσουμε όμως απο το πιό απλό αλλά και το πιο σημαντικό... Ποιό είναι το ιδανικό «σκηνικό» για το δικό σας παιδί; Αρχικά πρέπει να σκεφτείτε πράγματα στα οποία έχει αδυναμιά π.χ. ένα παιδί που αγαπά πολύ τις περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας θα ήθελε ένα δωμάτιο με θέμα το διάστημα! Ενα παιδί που αγαπά τα άγρια ζώα, ένα δωμάτιο με θέμα την άγρια ζούγκλα και ένα παιδί που αγαπά πολύ τα παραμύθια, ένα δωμάτιο με πριγκήπισσες και δράκους! Να θυμάστε πάντα οτι οι τέσσερις παράγοντες για την επιλογή σας είναι το φύλο, η ηλικία, τα χόμπυ και φυσικά η επιθυμία του ίδιου του παιδιού σας. Μια κουβέντα λοιπόν μαζί του, αλλά και μερικά παραμύθια, θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη σωστή επιλογή!

Πάμε να δούμε όμως, με απλά βήματα, τη διαδικασία υλοποίησης του θεματικού δωματίου. Από τα παραπάνω παραδείγματα, ας επιλέξουμε... τη ζούγκλα!

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι οι τοίχοι. Εδώ έχετε τρείς επιλογές: Μπορείτε να εφαρμόσετε στους τοίχους μια ταπετσαρία με χαριτωμένους εκπροσώπους απο το ζωικό βασίλειο, να ζητήσετε τη βοήθεια ενός, ειδικού σε τοιχογραφίες, εικαστικού ή να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα τοίχου μεγάλου μεγέθους, που κυκλοφορούν στο εμπόρειο. Τα αυτοκόλλητα είναι, τις περισσότερες φορές, σε τιμές πολύ πιο προσιτές απο όλα τα άλλα.

Πριν προχωρήσουμε, να πούμε ότι στην τρίτη επιλογή θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι χρειάζεται μια σχετική προετοιμασία του τοίχου. Έτσι μόνο θα πετύχετε ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Θα χωρίσετε τον τοίχο νοητά σε δυο μέρη. Το κάτω μέρος θα είναι το έδαφος και το πάνω ο ουρανός. Στη συνέχεια θα βάψετε το κάτω μέρος με πράσινο χρώμα, προσπαθώντας να δημιουργήσετε πράσινα βουναλάκια και όχι μια βαρετή ευθεία. Φυσικά, δε μας ενοχλεί η γραμμή του ορίζοντα να κυμαίνεται λίγο πάνω ή λίγο κάτω απο το νοητό σημείο που αρχικά έχουμε ορίσει. Το υπόλοιπο κομμάτι το βάφετε σε ένα απαλό γαλάζιο.

Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή των φωτιστικών, των μικροαντικειμένων π.χ. κρεμαστρούλες, παιχνιδόκουτα, υψομετρητές και φυσικά του χαλιού. Σίγουρα τώρα θα αναρωτιέστε «μα καλά, τι θα γίνει με τα έπιπλα;». Τα έπιπλα λοιπόν, τα κρατάμε σε όσο πιο απλές επιλογές μπορούμε, γιατί ένα θεματικό δωμάτιο είναι ήδη αρκετά «φορτωμένο»*. Πίσω λοιπόν στο φωτιστικό! Μια μικρή έρευνα αγοράς φτάνει για να δείτε οτι υπάρχουν πολλά φωτιστικά σε σχήματα απο άγρια ζώα, όπως ελέφαντες και κροκοδειλάκια! Και όσον αφορά στα μικροέπιπλα... αμέτρητες οι επιλογές για κρεμάστρες σε σχήμα λιονταριού, όπου κάθε ποδαράκι είναι και ένα μικρό γατζάκι ή για υψομετρητές σε σχήμα δέντρου και καμηλοπάρδαλης. Το χαλί όμως είναι μια επιιλογή «παγίδα»! Κι όμως εδώ πρέπει να επιλέξουμε μονοχρωμία! Ένα πράσσινο χαλί με ψηλή τρίχα θα παραπέμπει σε χορτάρι και έτσι θα δημιουργεί την τέλεια εικόνα!

Στις τελευταίες πινελιές η λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά! Γιατί πρέπει με μεράκι να φροντίσεται και για τα πιο μικρά. Τα πόμολα στα συρτάρια, θα βρείτε και σε αυτή την περίπτωση πολλά σε σχηματα ζώων, τις κουρτίνες, που σε μια πορτοκαλί μονοχρωμία θα θυμίζουν ένα ηλιβασίλεμα στην άγρια ζούγκλα και φυσικά τα μικρά πραγματάκια που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά στις ελέυθερες ώρες,κάτι σαν χειροτεχνία!

Κάπως έτσι λοιπόν θα λειτουργήσετε σε όποια θεματική επιλογή και αν κάνετε μαζί με το παιδί σας. Υπάρχει όμως και μια έκπληξη που αργά η γρήγορα θα σας φανερωθεί... Τώρα πια όλο το παιδικό δωμάτιο είναι ένα παιχνίδι! Απολαύστε το λοιπόν!

* Σε κάποιες εταιρείες παιδικών επίπλων, θα βρείτε πολύ ωραίες επιλογές απο κρεββατάκια π.χ. σε σχήμα αυτοκινήτου ή βασιλικής άμαξας. Σε περίπτωση που επιλέξτε τέτοια, ακολουθήστε την αντίθετη λογική. Κρατήστε δηλαδή τους τοίχους απλούς σε μονοχρωμίες ή με λιτά μοτίβα.


Έλσα Κυριακίδου
Διακοσμήτρια