Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Έπιπλο: Το στυλ που σας ταιριάζει

/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_2.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_3.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_4.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_5.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_6.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_7.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_8.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_9.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_10.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_11.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_12.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_13.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_14.jpg
/Images/Articles/Γωνιά_στο_σαλόνι_15.jpg


Τα έπιπλα επινοήθηκαν μέσα στους αιώνες με σκοπό να εξυπηρετούν τις καθημερινές όπως και τις αισθητικές μας ανάγκες. Έτσι κάθε οικιακός χώρος στελεχώνεται με σχεδόν συγκεκριμένα είδη επίπλων για να μας εξασφαλίσει μια ευτυχισμένη και γεμάτη ανέσεις καθημερινότητα.

Ξεκινάμε να αναζητούμε στην αγορά τα πιο σημαντικά κομμάτια για το χώρο και τις ανάγκες μας και έπειτα προσέχουμε πολύ τα συνοδευτικά έπιπλα, αλλά και τα αξεσουάρ με τα οποία θα τα συνοδεύσουμε.

Τα στυλ των επίπλων που μπορούμε να βρούμε στην αγορά είναι πολλά, όπως και οι τάσεις της μόδας. Πέρα από τα ετήσια trends, έχουμε τα διαχρονικά κομμάτια, καθώς και το mix & match που διαμορφώνεται από την κουλτούρα του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Αναλόγως λοιπόν με το κατάστημα στο οποίο θα απευθυνθούμε συναντάμε:
- Τα Κλασικά έπιπλα, που αναγνωρίζονται από τις συμμετρικές τους αναλογίες, τις αρμονικές τους γραμμές, τα ζεστά all time classic υλικά (καρυδιά, δρυς, δέρμα, βελούδο, μπροκάρ, μετάξι, οργάντζες).

- Τα Νεοκλασικά έπιπλα, που τα βρίσκουμε σε πιο απλές και λειτουργικές γραμμές από τα κλασικά, ενώ πολλές φορές συνδυάζονται με πιο σύγχρονα υλικά, όπως metallize ταπετσαρίες με πλούσια μοτίβα.

- Τα Φουτουριστικά, που ξεχωρίζουν από τις οργανικές και θηλυκές τους καμπύλες, όπως και τη φόρμα τους, που “αγκαλιάζει” μαλακά το σώμα μας. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως οι ιδιαίτερες καμπύλες τους χρειάζονται περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν και να αναδειχθούν σωστά, από ότι τα συνηθισμένα έπιπλα.

- Τα νέο Baroque, που εξακολουθεί να γοητεύει τις προτιμήσεις και τη ματαιοδοξία μας, σε πιο light – mini-mal πλέον εκδοχές. Παράλληλα διατηρεί την αρχική του λάμψη και πολυτέλεια, με τα επινικελωμένα στοιχεία, τις πατίνες χρυσού και ασημιού, τα σκούρα ξύλα (π.χ. wenge), τους καθρέφτες, τις καπιτονέ επενδύσεις κ.α.

- Τα Baroque surreal, όπου η φόρμα του επίπλου αποκτά μια πιο ρευστή μορφή και ευρηματική σχεδίαση. Ο όγκος μεγαλώνει ή μικραίνει σε αναπάντεχα σημεία, οι κανόνες καταργούνται, οι επιφάνειες δέχονται ασύμβατα έως τώρα υλικά, όπως λάκκες και vinyl επενδύσεις σε απρόσμενους pop χρωματισμούς.

- Τα Minimal, που εμπνέουν κυρίως τη νέα γενιά. Οι γραμμές και οι φόρμες τους είναι λιτές, χωρίς ένθετες διακοσμήσεις και τα χαρακτηρίζει η μονοχρωμία ή η διχρωμία. Τα υλικά είναι περιορισμένα με ξύλα στις ζεστές αποχρώσεις του μελιού (ανοιχτή καρυδιά, ιρόκο, zebrano), λακαριστές επιφάνειες, inox λεπτομέρειες και total υφασμάτινες επενδύσεις.

- Τα Pop Style που με την εναλλακτική (συχνά ειρωνική διάθεση) τους σχεδίαση, τα έντονα και φωσφοριζέ χρώματά, τις εκκεντρικές τεχνικές (π.χ. Graffiti, felting, stamps) επεξεργασίας, δίνουν μια εναλλακτική άποψη στους συνηθισμένους μέχρι σήμερα οικιακούς μας χώρους.

- Τα Eco – concept, που απευθύνονται κυρίως στη νέα γενιά και αγαπά τις σχεδόν ανεπεξέργαστες φόρμες ή τις επιμελώς ατημέλητες. Διαμορφώνονται από οργανικά ή ανακυκλώσιμα υλικά (π.χ. χαρτοπολτός) και συχνά τα έπιπλα αυτά θυμίζουν αποσπασματικά κομμάτια της Arte Povera.

- Τα Retro που αποτελούν διαχρονική επιλογή. Ενώ στις μέρες μας, αν είναι καλοδιατηρημένα, αναγνωρίζονται συχνά ως έργα τέχνης.

- Τα Rustic που συνήθως έχουν θέση στις κουζίνες μας, όπως τα ντουλάπια με τα ντεκαπαρισμένα και ταμπλαδωτά πορτάκια σε ανοιχτούς χρωματικούς τόνους ή στις κρεβατοκάμαρες με τα σιδερένια (συχνά σφυρήλατα) κρεβάτια, τα ογκώδη κομοδίνα και τα σεντούκια.

Επιλέξτε επομένως κάποιο από τα παραπάνω στυλ, ως το καταλληλότερο για τον χώρο σας, προσθέστε οπωσδήποτε σε αυτόν προσωπικές πινελιές (από στοιχεία που να σας εμπνέουν) και τέλος να αφεθείτε στο δικό σας homemade Urban Style.


ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Ε.Ι.