Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Ντύστε τα έπιπλά σας

/Images/Articles/Υφάσματα_επιπλώσεως.jpg
/Images/Articles/Υφάσματα_επιπλώσεως_2.jpg
/Images/Articles/Υφάσματα_επιπλώσεως_3.jpg
/Images/Articles/Υφάσματα_επιπλώσεως_4.jpg
/Images/Articles/Υφάσματα_επιπλώσεως_5.jpg
/Images/Articles/Υφάσματα_επιπλώσεως_6.jpg
/Images/Articles/Υφάσματα_επιπλώσεως_7.jpg

Το σπίτι σας είναι σαν μια γυναίκα που καθημερινά φορώντας τα πιο όμορφα ρούχα της, περιποιημένη σας περιμένει να γυρίσετε από τη δουλειά για να χαρίσει ευχάριστες ώρες σε εσάς και στα αγαπημένα σας άτομα. Αν λοιπόν τα αξεσουάρ της είναι τα χρώματα, τα φωτιστικά, τα διακοσμητικά και τα έπιπλα τότε η βασική της ένδυση είναι τα υφάσματα που θα επιλέξουμε για εκείνη. Κουρτίνες, ταπετσαρίες επίπλων, μαξιλάρια και ριχτάρια συνθέτουν σκηνικά ζεστασιάς με ποικίλες υφές και αρκετό χρώμα. Συνδυάστε τα κατάλληλα υφάσματα και δημιουργήστε το χώρο των ονείρων σας.

Τα υφάσματα επιπλώσεων αποτελούν κυρίαρχους στυλίστες του χώρου μας καθώς τον ντύνουν με την τελευταία λέξη της μόδας φτιάχνοντας τη διάθεσή μας ανάλογα με την κάθε εποχή. Η επιλογή του χρώματός τους γίνεται πάντα σε πλήρη αρμονία με το στυλ και το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού καθώς δένεται άρρηκτα με την προσωπικότητα μιας οικίας, του κατόχου της και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτή. Ένα φοιτητικό σπίτι ή ένας μοντέρνος minimal χώρος απαιτεί έντονα χρώματα για την ιδανική ανάδειξη των αυστηρά γεωμετρικών επίπλων τους ενώ μια κλασική παραδοσιακή οικία ντύνεται με πιο γήινους τόνους. Όπου υπάρχουν παιδιά μικρής ηλικίας τα σκουρόχρωμα υφάσματα είναι απαραίτητα για την οπτική κάλυψη των ατασθαλιών που προκαλούν οι μικροί μας εξερευνητές.

Πολλές φορές το ίδιο το υλικό (ύφασμα) της ταπετσαρίας προστάζει τον τόνο του χρώματος. Το βελούδο απαιτεί έντονους χρωματισμούς για να είναι επιβλητικό σε ένα χώρο ώστε να περάσει ιδανικά το vintage look που επιθυμεί. Σε αστικά διαμερίσματα προτιμώνται συνήθως ταπετσαρίες επίπλων σε πλακάτα χρώματα χωρίς πολλά μοτίβα για πιο μοντέρνα διάθεση ενώ σε εξοχικές κατοικίες ο ρομαντισμός αναδεικνύεται μέσα από floral τυπώσεις και ματιέρες. Νέα μόδα στο χώρο αποτελεί και το ρεύμα του Modern Baroque. Μια νέα εκδοχή του Baroque που ντύνει τα έπιπλα με πολύπλοκα ανάγλυφα σχέδια σε ασπρόμαυρους, χρυσούς και κόκκινους χρωματισμούς. Διακοσμημένα με φούντες και κρόσσια, μέσω της υπερβολής γεννούν εντυπωσιακά αποτελέσματα πρωταγωνιστώντας τα τελευταία χρόνια σε γνωστούς οίκους επίπλων και υφασμάτων για το χώρο του σπιτιού.

Απαραίτητο στοιχείο είναι να καταφέρετε να εναρμονίσετε απόλυτα τα υφάσματα των επίπλων που θα επιλέξετε με τον υπόλοιπο εσωτερικό διάκοσμο όπως είναι οι κουρτίνες, τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια. Συνδυάστε χρώματα και υφές καθώς οι ταπετσαρίες επίπλων διαθέτουν μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε σύνθεση υφασμάτων(ποσοστά υλικών) καθώς και ποιότητες. Αν είστε λάτρεις της πολυτέλειας το μυστηριώδες βελούδο σας ταιριάζει απόλυτα. Είναι αρκετά ανθεκτικό και αν τύχει καλής περιποίησης μπορεί να παραμείνει σε καλή κατάσταση για μια ολόκληρη ζωή. Το Senil είναι η πιο οικονομική λύση ως πιστή απομίμηση του βελούδου. Στο παρελθόν αποτελούνταν από μετάξι ή μαλλί, ενώ σήμερα κυρίαρχο υλικό της σύστασής του είναι το βαμβάκι. Ιδανική επιλογή για τις ταπετσαρίες παλαιών επίπλων αποτελούν τα Brokar και τα Damask τα οποία είναι προϊόντα μεταξιού, μαλλιού, λινού, βαμβακιού ή συνθετικών ινών με βαρύ διάκοσμο που διαμορφώνεται στην ύφανσή τους. Οικονομικότερες λύσεις αποτελούν το βαμβάκι και ο καμβάς που ταιριάζουν ιδανικά στα περισσότερα στυλ διακόσμησης. Το ιδιαίτερο ταπισερί που εντοπίζεται σε χειροποίητη ή μηχανοποίητη μορφή, με ευφάνταστες πολύχρωμες εικόνες και σκηνές συστήνεται για μια παραδοσιακού ύφους χρήση σε υφάσματα επιπλώσεων ή μαξιλάρια.

Όμορφες επιλογές είναι τα συνθετικά υφάσματα Suede που εντοπίζονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων καθώς και τα Alcantara που είναι ευπροσάρμοστα ιαπωνικά υλικά από πολυεστέρα και πολυουρεθάνη με αυξημένη αντοχή και αντίσταση στους λεκέδες. Δέρμα, pony skin και γούνα συστήνονται για πιο επιβλητικά σκηνικά χαρίζοντας μοναδικής αισθητικής αποτελέσματα. Καινοτομία των τελευταίων χρόνων είναι τα αλέκιαστα υφάσματα τα οποία είναι από υλικά που έχουν υποστεί ειδική τεχνική επεξεργασία και είναι ενισχυμένα με επιστρώσεις που εμποδίζουν ρευστά και υγρά να εισχωρήσουν στις ίνες τους.

«Ντύστε» λοιπόν το χώρο σας με υφάσματα που θα αγκαλιάσουν και θα αναδείξουν τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας χαρίζοντας του ιδιαίτερο στυλ και προσωπικότητα. Τα υλικά και οι επιφάνειες λατρεύουν το χάδι των υφασμάτων και σε κάθε τους συνδυασμό δίνουν μοναδικής αισθητικής αποτελέσματα δημιουργώντας έπιπλα που μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων