Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

The bedroom of your dreams

/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_3.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_4.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_5.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_6.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_7.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_8.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_9.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_10.jpg
/Images/Articles/Ρομαντική_κρεβατοκάμαρα_11.jpg

Στο τέλος μιας κοπιαστικής ημέρας η κρεβατοκάμαρα αποτελεί μια όαση ξεκούρασης! Είναι ο απόλυτος χώρος ύπνου και χαλάρωσης και συνάμα ο αποκλειστικά ιδιωτικός μας χώρος. Το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επέμβουμε ξεχνώντας νόμους και κανόνες που επιβάλλονται στους κοινόχρηστους χώρους. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και να πειραματιστούμε με μεγαλύτερη ελευθερία.

Σίγουρα φωτογραφίες και αντικείμενα που εμπεριέχουν παλιές αναμνήσεις δεν μπορούν να λείπουν από το προσωπικό μας σκηνικό όπως και έπιπλα, κουβέρτες ή σεντόνια αναμνηστικά από τη γιαγιά ή τη μητέρα μας.

Ένας χώρος γεμάτος συγκινήσεις δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί καλύτερα, απ’ ότι σε ένα εξίσου ευαίσθητο φόντο. Επιλέξτε γι’ αυτό ήσυχα χρώματα σε ματ ή σατινέ ποιότητες, σε ισορροπημένους θερμούς και ψυχρούς χρωματισμούς όπως: Το σάπιο μήλο μαζί με το ανοιχτό πράσινο της μέντας, το λιλά με το λευκό της γαρδένιας και τη μόκα με το ανοιχτό μπλε της πλατίνας, που είναι οι πιο φρέσκοι χρωματικοί συνδυασμοί.

Τα βασικά έπιπλα για το χώρο της κρεβατοκάμαρας είναι το κρεβάτι και τα κομοδίνα (μπορούμε να τα βρούμε στην αγορά είτε ανεξάρτητα είτε ενσωματωμένα στο κρεβάτι, κυρίως τις πιο μοντέρνες γραμμές επίπλων). Σύμφωνα λοιπόν με τα υλικά των επίπλων και τα διακοσμητικά που θα επιλέξουμε, μπορούμε να δώσουμε διαφορετικό ύφος στην κρεβατοκάμαρά μας:

- Προτιμήστε λοιπόν ένα μεταλλικό κρεβάτι και κομοδίνα με μέταλλο – ξύλο και μάρμαρο για ένα ρουστίκ ή ρομαντικό αποτέλεσμα, αναλόγως βέβαια το σχέδιο και την επεξεργασία του μετάλλου και προσθέστε αρκετά διακοσμητικά.


- Αν θέλετε ένα περισσότερο ρομαντικό αποτέλεσμα προτιμήστε ένα κρεβάτι με ουρανό και ξύλο (δρυς, δεσποτάκι) με ντεκαπέ επεξεργασία, διακοσμητικές σκοτίες και στολίστε το χώρο με μεταλλικά αντικείμενα, πολλά υφάσματα και αέρινες δαντελωτές κουρτίνες.


- Για μια minimal έκδοση της κρεβατοκάμαρας επιλέξτε ισόβεννα ξύλα (δρυς, wenge, αχλαδιά) για το total look των επίπλων, σε λιτές και επίπεδες φόρμες χωρίς ένθετα διακοσμητικά (πόμολα), επίσης προτιμήστε τα ενσωματωμένα στο κρεβάτι κομοδίνα.


- Σε περίπτωση που θέλετε ένα διαχρονικό ύφος, επιλέξτε απλά κλασικά κομμάτια, που θα αναγνωρίσετε από τις ξύλινες (καρυδιά, οξιά, σημύδα, δρυς, πεύκο) ταμπλαδωτές επιφάνειες και τις διακοσμήσεις με ανάγλυφα μασίφ κορδόνια και στολίστε με πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια.


- Για ένα Classical shic αποτέλεσμα επιλέξτε ξύλινα έπιπλα (από καρυδιά, τριανταφυλλιά, κερασιά, μαόνι) με δερμάτινες ή υφασμάτινες καπιτονέ επενδύσεις ή ακόμα και με total leather εμφανίσεις. Προτιμήστε εκείνα με μεταλλικές διακοσμήσεις που διασκεδάζουν το βαρύ αποτέλεσμα και στολίστε με ανάλογης ποιότητας διακοσμητικά το χώρο.


- Το Oriental – Japanese style που δημιουργεί ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και έχει αναφορές στο minimal, μόνο που δεν αρκείται σε αυτό, αλλά περιλαμβάνει και αρκετά συμπληρωματικά στοιχεία με ethnic αναφορές (παραβάν, χάρτινα φωτιστικά κ.α.).


Όποιο και αν είναι τελικά το στυλ που σας συγκινεί, μην παραλείψετε να τοποθετήσετε στο χώρο σας ένα έπιπλο μπουντουάρ με καθρέφτη, αλλά και έναν καλόγερο/γάντζους/μια κρεμαστή θήκη ή μια πιο ενισχυμένη σύνθεση για τα καθημερινά ρούχα. Πολύ σημαντική επίσης είναι και η επιλογή του στρώματος για το κρεβάτι και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε οικονομία.

Δώστε επίσης ιδιαίτερο ύφος στο χώρο, αξιοποιώντας τον τοίχο στον οποίο ακουμπά το κεφαλάρι του κρεβατιού. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια ταπετσαρία, να δημιουργήστε μια τεχνοτροπία με στόκο και χρώμα ή μόνο με χρώμα ή να φτιάξετε μια κατασκευή από γυψοσανίδα με κρυφό φωτισμό για ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Έπειτα, δεν θα ξέρετε αν το αποτέλεσμα είναι ένα… όνειρο ή η πραγματικότητα!


ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Ε.Ι.