Aρχική | Βοήθεια FAQ | Newsletter | Επικοινωνία
Αρχική / Εξωτερικός χώρος / ΕΠΙΠΛΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ /

Ελεύθερη Αναζήτηση:

Ενδιαφέρομαι για:

Άνεση και στυλ έξω από το σπίτι

/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_2.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_3.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_4.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_5.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_6.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_7.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_8.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_9.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_10.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_11.jpg
/Images/Articles/Έπιπλα_εξωτερικού_χώρου_12.jpg

Δεν είναι μόνο τα πολύχρωμα ευωδιαστά λουλούδια, το περιποιημένο γκαζόν και οι περίτεχνα μορφοποιημένοι θάμνοι που κάνουν ξεχωριστό τον κήπο ή τη βεράντα μας. Αποτελούν βέβαια τον κυρίαρχο πνεύμονα πρασίνου και φύσης στο σπίτι μας όμως μπορούμε και εμείς με μικρές πινελιές προσωπικού γούστου και με πολύ μεράκι να δημιουργήσουμε το κατάλληλο σκηνικό επιλέγοντας απλά τα ιδανικά έπιπλα για το χώρο μας. Οι εξωτερικοί χώροι αποτελούν προέκταση του εσωτερικού διάκοσμου της οικίας μας επομένως είναι σημαντικό να είναι εξίσου ευχάριστοι και να έχουν υψηλή αισθητική και στυλ. Η μεγάλη ποικιλία σχεδίων και επιλογών στα έπιπλα εξωτερικών χώρων γίνεται πολύτιμος βοηθός μας στη σύνθεση ενός τοπίου ειδικά προορισμένο για στιγμές ψυχαγωγίας αλλά και απόλυτης χαλάρωσης. Στην αγορά εντοπίζονται χιλιάδες επιλογές που καλύπτουν ακόμη και το πιο απαιτητικό γούστο. Το στυλ, ο τύπος και το υλικό κατασκευής των επίπλων επηρεάζουν το κόστους τους και σίγουρα την αντοχή τους μέσα στο χρόνο.

Τα έπιπλα bamboo είναι η πιο συνηθισμένη μορφή επιπλώσεων εξωτερικών χώρων. Είναι κλασικά και βρίσκονται στην πρώτη θέση προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού λόγω της εγγυημένης ποιότητας τους. Η ζεστασιά και η φιλικότητα προτιμάται πλέον και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή του ξύλου στα είδη επιπλώσεων για κήπους και βεράντες. Το ξύλο αυτών των επίπλων εκτός από καλής ποιότητας θα πρέπει να είναι και προϊόν «φουρνίσματος» δηλαδή να έχει υποστεί μια ειδική επεξεργασία κατά την οποία θα έχει αποβάλει το μεγαλύτερο ποσοστό της υγρασίας που βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στη μάζα του. Με τη διαδικασία αυτή μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης ρωγμών στην επιφάνεια του ξύλου με την πάροδο του χρόνου. Οι τιμές εξαρτώνται από την ποιότητα και το είδος της ξυλείας. Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του τομέα είναι το «teak», αφρικάνικο ξύλο που αποτελεί μια από τις πιο ακριβές αλλά και πιο ανθεκτικές και σίγουρες επιλογές. Τα ξύλινα έπιπλα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και τακτικής συντήρησης λόγω της έκθεσής τους στη διαρκή εναλλαγή των καιρικών συνθηκών. Αυτό επιτυγχάνεται με την κάλυψή τους με ειδικά προστατευτικά λάδια και βερνίκια ώστε να μην χάσει το υλικό κατασκευής τους τη λάμψη και τις ιδιότητες του.

Τα μεταλλικά έπιπλα μας ταξιδεύουν σε περασμένες δεκαετίες χαρίζοντας αρχοντιά και ρετρό διάθεση σε ένα χώρο. Εκτός από την κλασσική ομορφιά που προσφέρουν δεν χρειάζονται συχνή μετακίνηση για προστασία από τη βροχή καθώς με τη χρήση ενός ειδικού βερνικιού κατά της σκουριάς μπορούμε να τα αφήνουμε εκτεθειμένα και σε τακτά χρονικά διαστήματα απλά να τα φρεσκάρουμε. Η πιο οικονομική επιλογή με τεράστια αποδοχή τα τελευταία χρόνια λόγω της πολυμορφικότητας τους είναι τα πλαστικά έπιπλα. Υλικό το οποίο κάνει ένα δυναμικό come back, δεν χρειάζεται συντήρηση και εντοπίζεται σε ευφάνταστα σχέδια και σχήματα καθώς και υπό μορφής μίμησης φυσικών υλικών.

Τα έπιπλα που προορίζονται για εξωτερικούς χώρους χωρίζονται και επιλέγονται σύμφωνα με τις λειτουργικές μα και τις αισθητικές μας ανάγκες. Πρακτικές καρέκλες, τραπέζια, καναπέδες, παγκάκια, υποπόδια, πολυθρόνες μα και swing καθίσματα μαζί με αιώρες, κούνιες και bistro τραπέζια συνθέτουν σκηνικά απόλυτης ξεκούρασης και ιδιαίτερου design. Ξαπλώστρες και ομπρέλες αποτελούν τον ιδανικό διάκοσμο γύρω από μια πισίνα όπως και σε πιο λιτούς χώρους προσφέροντας άνεση και προστασία από τον ήλιο. Ο χώρος μας λοιπόν θα πρέπει να είναι άκρως λειτουργικός και άνετος και πάνω απ’ όλα χωρίς περιττά στοιχεία και υπερβολές.

Τα υφάσματα που συνοδεύουν τα έπιπλα πρέπει να είναι ανθεκτικά κατασκευασμένα από καραβόπανο ή από κάποιο άλλο αντίστοιχου τύπου καθώς επίσης θα πρέπει να βγαίνουν και να καθαρίζονται πολύ εύκολα. Η επιλογή των χρωμάτων και των μοτίβων θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με το διακοσμητικό στυλ που επιθυμείτε να αποδώσετε στο χώρο σας. Έπιπλα, υφάσματα, μαξιλάρια, ριχτάρια και κεριά χαρίζουν προσωπικότητα στις εξωτερικές προεκτάσεις της οικίας σας και διαμορφώνουν το στυλ που σας ταιριάζει. Country style αποδίδουμε με την επιλογή ντεκαπέ ή φερ φορζέ επίπλων σε συνδυασμό με ψάθινες λεπτομέρειες και χαρούμενα υφάσματα. Ανατολίτικο άρωμα χαρίζουν τα χαμηλά ξύλινα έπιπλα με τα μεταξωτά υφάσματα και τα μαξιλάρια σε έντονους, τολμηρούς χρωματισμούς και με χρυσές λεπτομέρειες. Για ethnic διακόσμηση προτιμήστε τα έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο, τα φωτεινά υφάσματα και τα τραπέζια με ψηφιδωτά. Ρομαντική διάθεση δίνουν τα σιδερένια ή ξύλινα έπιπλα όταν αρμονικά παντρεύονται με ανοιχτόχρωμα υφάσματα, με λουλουδένια μοτίβα και ζηλευτές δαντέλες. Το Μεσογειακό look προτείνει χτιστούς καναπέδες σε συνδυασμό με ξύλινα ή μεταλλικά τραπεζάκια. Σκαμπό και καρέκλες καφενείου. Αν όμως είστε λάτρεις του minimal τα σκούρα έπιπλα με τις λιτές γραμμές, τα γήινα χρώματα στα λινά υφάσματα καθώς και οι πέτρινες ή μαρμάρινες λεπτομέρειες είναι τα υλικά που επιλέγοντας τα θα επιτύχετε τη σύνθεση ενός χώρου χωρίς φλυαρίες, υψηλής αισθητικής και απόλυτου design.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας για τα έπιπλα που ταιριάζουν στον δικό σας εξωτερικό χώρο φροντίστε να τα ταιριάσετε έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα θέλω σας και πάνω απ’ όλα απολαύστε κάθε στιγμή μέσα στο σκηνικό που εσείς θα επιλέξετε να συνθέτουν. Άνεση και στυλ είναι τα ζητούμενα κι εσείς καλείστε να γίνετε απλά ο κοινωνός τους.


Μαρία Μπάτσαλα
Διακοσμήτρια εσωτερικών και εξωτερικών χώρων